Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Školní rok končí 31.8. Na skolku i prázdninách ma tedy nárok i predskolak. Stačí se zeptat zrizovatele buď město ci kraj. Pokud ředitelka říká ze nemá nárok tak bohužel nemá pravdu.
Do naší školky mohou v létě chodit i předškoláci, dnes jsem si to na základě této diskuze ověřovala ![]()
Naše školka má po městě čtyři pobočky. O prázdninách jsou otevřené vždy dvě třídy v jedné pobočce dva týdny. Prostřídají se všechny pobočky. Předškoláci nemají nárok, mladší děti musí jejich rodiče přihlásit během dubna a to do každé pobočky zvlášť, přesná kritéria „kdo jo a kdo ne“ neznám, prázdniny si řešíme sami. Předškoláci ale mohou využívat letní provoz školní družiny.
@bjetuschka píše:
Do naší školky mohou v létě chodit i předškoláci, dnes jsem si to na základě této diskuze ověřovala
Můžu se zeptat kde jste si to ověřovala? NO kamarádka mi říkala taky, že na to ještě děti mají nárok, ale naše ředitelka údajně prohlásila, že tam předškoláky o prázdninách nechce. Tak chci mít „eso“ v rukávu, že nárok na to má.
A komentáře typu, že od příštího roku to řešit budu muset. Holky, nejsem včerejší a je mi to jasné. Ale proč toho ještě poslední rok nevyužít a nemuset to tak moc řešit. Od příštího roku to budeme muset nějak látat a hlavně tchýně bude moct hlídat. Letos toho prostě chci využít, naposledy. Nebude tam samo celé prázdniny. Dva týdny máme dovolenou, takže nějaká dovča, pak bude s babičkou min. 2 týdny a chce jít opět na příměstský tábor, kde byl loni, protože se mu tam líbilo a pak tu školku prázdninovou na to dobu co zbude.
@laurine No, tak to asi budes zklamaná, o prázdninách nemá nárok nikdo, vždy záleží na rozhodnutí dané školky, potažmo zřizovatele.
@laurine Zavolala jsem do školky a zeptala se učitelky, ta to zjistila a na základě dotazu mi pak psala sms. Obávám se, že jak rozhodne u vás učitelka, tak s tím se asi hnout nedá ![]()
@laurine stačí zavolat zrizovateli což je buď město či kraj . Školní rok končí 31.8. A dítě končí docházku tímto dnem. Pokud je školka o prázdninách otevřená mají na ni nárok všechny děti řádně přijaté k predskolnimu vzdělávání. Nelze nikoho vyloučit a to ano děti matek na md. Ředitelka může požádat nikoli nařídit. Ale ze to zkoušejí je pravda.