Předškolní docházka do MŠ - prázdniny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5822
11.2.19 16:57

Školní rok končí 31.8. Na skolku i prázdninách ma tedy nárok i predskolak. Stačí se zeptat zrizovatele buď město ci kraj. Pokud ředitelka říká ze nemá nárok tak bohužel nemá pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
11.2.19 17:20

Do naší školky mohou v létě chodit i předškoláci, dnes jsem si to na základě této diskuze ověřovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
11.2.19 18:12

Naše školka má po městě čtyři pobočky. O prázdninách jsou otevřené vždy dvě třídy v jedné pobočce dva týdny. Prostřídají se všechny pobočky. Předškoláci nemají nárok, mladší děti musí jejich rodiče přihlásit během dubna a to do každé pobočky zvlášť, přesná kritéria „kdo jo a kdo ne“ neznám, prázdniny si řešíme sami. Předškoláci ale mohou využívat letní provoz školní družiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
12.2.19 15:09
@bjetuschka píše:
Do naší školky mohou v létě chodit i předškoláci, dnes jsem si to na základě této diskuze ověřovala :mrgreen:

Můžu se zeptat kde jste si to ověřovala? NO kamarádka mi říkala taky, že na to ještě děti mají nárok, ale naše ředitelka údajně prohlásila, že tam předškoláky o prázdninách nechce. Tak chci mít „eso“ v rukávu, že nárok na to má.

A komentáře typu, že od příštího roku to řešit budu muset. Holky, nejsem včerejší a je mi to jasné. Ale proč toho ještě poslední rok nevyužít a nemuset to tak moc řešit. Od příštího roku to budeme muset nějak látat a hlavně tchýně bude moct hlídat. Letos toho prostě chci využít, naposledy. Nebude tam samo celé prázdniny. Dva týdny máme dovolenou, takže nějaká dovča, pak bude s babičkou min. 2 týdny a chce jít opět na příměstský tábor, kde byl loni, protože se mu tam líbilo a pak tu školku prázdninovou na to dobu co zbude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
12.2.19 15:33

@laurine No, tak to asi budes zklamaná, o prázdninách nemá nárok nikdo, vždy záleží na rozhodnutí dané školky, potažmo zřizovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
12.2.19 16:00

@laurine Zavolala jsem do školky a zeptala se učitelky, ta to zjistila a na základě dotazu mi pak psala sms. Obávám se, že jak rozhodne u vás učitelka, tak s tím se asi hnout nedá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
12.2.19 19:37

@laurine stačí zavolat zrizovateli což je buď město či kraj . Školní rok končí 31.8. A dítě končí docházku tímto dnem. Pokud je školka o prázdninách otevřená mají na ni nárok všechny děti řádně přijaté k predskolnimu vzdělávání. Nelze nikoho vyloučit a to ano děti matek na md. Ředitelka může požádat nikoli nařídit. Ale ze to zkoušejí je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí