Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A ve školce se to nehlásí předem? U nás už se teď zapisují děti, co tam budou přes léto docházet
jinak nevím teoreticky by nárok mít měl v rámci toho jednoho školního roku…
U nás se normálně prázdniny počítají do tohoto školního roku, takže ano. Měla jsem takhle před pár lety předškolačku poslední týden prázdnin ve školce a hned potom ve škole ![]()
Ano, muzete. Akorat tedy pokud jsou ty 2 mesice nepredstavitelne ted, tak uz to chce vymyslet, jak to budete resit za rok.
@Aliik píše:
U nás se normálně prázdniny počítají do tohoto školního roku, takže ano. Měla jsem takhle před pár lety předškolačku poslední týden prázdnin ve školce a hned potom ve škole
U nás to nešlo. Ti, co šli do školy už neměli nárok…
ti, co sli do skoly narok nemeli. ptz to uz byl konec skolniho roku(v cervnu…)
Teď jsem to ověřila a u nás to fakt stále jde. Naše školka je jednotřídka a nové děti mají až od září, tak je to i logické, že nebudou mít přes prázdniny půlku dětí. Mám také předškolačku a chodit bude poslední 2 týdny prázdnin ![]()
@laurine Zeptej se ve školce rovnou. Každá to má jinak. Třeba u nás vyřazují děti v červnu a ty už potom nechodí. Ale vznesla bych dotaz a uvidíš ![]()
U nás to nejde
mrkni do školního radu dané školky, pripadne se rovnou zeptej
Zeptej se ve školce, u nás to normálně šlo. Děti byli automaticky „žáci“ školky do posledního srpna.
Vlastně to má i svou logiku, napadlo mě, že i když dítě dostuduje, tak má taky statut studenta až do konce prázdnin.
ALe raději se zeptej ve vaší školce, ať víš.
A jak už bylo napsáno, jeslti jsou dva měsíce prázdnin problém, tak začni pomalinku vymýšlet řešení, páč ve škole je těch prázdnin hafo…Já s tím taky bojuju a nemám šanci pokrýt všechny prázdniny a ředitelský volna, takže už teď vymýšlíme, přemýšlíme, špekulujeme ![]()
@Mar__tanka1983 No, ono to logiku má. Ale zase je spousta školek, které jsou otevřené třeba jen první a poslední týden prázdnin a tam fakt dítě nedáš ![]()
u nás ve školce to jde, dělala jsem se starším a za chvíli budu nahlašovat i mladšího. Pokud mají kapacitu vezmou ho i okolní školky v naší městské části, když ho nahlásím, školky se střídají každá má 2 týdny o prázdninách.
@j.a.n.i1 píše:
Ano, muzete. Akorat tedy pokud jsou ty 2 mesice nepredstavitelne ted, tak uz to chce vymyslet, jak to budete resit za rok.
U nás funguje družina pro děti zaměstnaných rodičů během prázdnin. Na stejném principu jako školka,střídají se školní družiny a děti mají program. Jen je to myslím bez oběda.
@laurine Většinou berou, školní rok se počítá do 31.8. Kdysi u dcery jsem se ptala ředitelky, tak mi odpověděla, že dcera je předškolák do 31.8.
Školní rok končí 31.8. Na skolku i prázdninách ma tedy nárok i predskolak. Stačí se zeptat zrizovatele buď město ci kraj. Pokud ředitelka říká ze nemá nárok tak bohužel nemá pravdu.