Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
no tak ho tam dones i s potvrzením od dr, že ho prohlédla a že mu nic není…
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu se sem vypovídat. V našem kraji mají děti tento týden jarní prázdniny. Jsem ve zkušební době tak jsem ho ze školky neodhlašovala, má asistentku pedagoga, která ve čtvrtek onemocněla. Malého dali na starost jiné asistentce, vše zvládli v pohodě. V pondělí mi paní učitelka řekla, že syn kašle a má rýmu. Malý občas zakašle, neumí moc smrkat, tak popotahuje, ale z nosu mu nic neteče (žádné barevné sople). Včera mi v 9 ráno volali ze školky, že se malý celý pozvracel (po svacině) ať přijdu. Když jsem tam přišla malý seděl u stolečku a byl v pohodě, řekla jsem paní učitelce, že mu zřejmě nesedla svačinka a zítra pokud bude v pořádku ho ráno přivedu. Paní učitelka mi řekla, ať ho nechám určitě doma, kdyby to byla nějaká viróza. Malému nic není, včera normálně jedl a zlobí jako obvykle. Vzala jsem ho k doktorce, poslechla ho, průdušky měl čisté s tím, že mi dá ošetřovačku a v pondělí ať jde do školky. Tričko ze školky, které údajně měl celé pozvracet bylo špinavé jenom na kousku rukávu. Přijde mi, že se ho chtěly paní učitelky jenom zbavit, aby s ním neměli práci navíc. Teď mají pospojované všechny čtyři třídy a těch dětí tam je dohromady okolo patnácti. Jsem z toho rozčarovaná, vím, že jim třeba křivdím, ale teď jsem doma s malým úplně zbytečně.
Ahoj,
to je hodně zvláštní přístup - já třeba v září volala že dcera pokašlává a tak ji enchám doma (jsem na mateřské s druhou, tak je mi to docela jedno) a ředitelka se smála že pokud ji budu nechávat s aždým zakašláním a smrknutím doma, že do školky ani chodit nebude a mužu si ji nechat doma. U nás ve školce máme zákaz při ATB a horečce + infekční nemoc. Takže pokašlávání nevadí, nevadí smrkání (dcera naštěstí smrká, takže i pri rýmě je v pohodě) a tak doma byla „!jen“ týde, když měla zánět spojivek.
Je pravda, že jakmile dítě ve školce zvrací, tak i u nás se volá rodičům, ale druhý den pokud dítě už bylo v pohodě, tak jde do školky.
Chlapeček minule zvracel z tunáka (no nedivím se, tunáková pomazánka a k tomu kakao
) a zrovna, když jsem šla pro dceru, tak tatínek dobíhal, honem ho oblékal, omlouval se a druhý den už malý frčel s tatínkem zase do školky a učitelka se smála, že tunáka tedy u nej škrtá a raději mu ho už dávat nebudou
žádná tragédie.
U tebe to možná opravdu bude tím, že mají prázdniny, snížený provoz do toho nemocná asistentka
normálně bych ho do školky dala, že chodíš do práce, malý byl v pohodě, doktorka ho viděla,…
Příspěvek upraven 07.02.19 v 10:41
No uplne zbytečně.. My jsme ted meli doma taky blici virozu, nejmenší začal v patek ten se vyzvracel a vubec nic mu nebylo lital jakoby nic.. Starší mel byt od patku do pondělí u babicky, na nas rodice to přišlo v nedeli, nam teda bylo hur, ale po vyzvraceni uz druhy den celkem dobry..
Starsiho jsme nechali u babicky jeste o den dyl aby to nechytl, vydezinfikovala jsem celej barak.. Prijel a druhej den zvracel taky..
Dalsi den uz mu bylo dobre, ale cely týden jsem ho nechala doma ikdyz uz mu nic nebylo, by mi ve skolce poděkovali kdyby jim tam nakazil zbytek deti
No, učitelky mi v tomdle ohledu taky přijdou někdy histerické, volaly, at si přijdu pro dítě i kvůli odřenýmu kolenu.
Ale poblitý dítě e poblitý dítě ikdyby to bylo jen trochu na rukávu.
přijde mi naprosto logické, že se blijícího dítěte chtj zbavit, ikdyž bleje jen trochu.
Tak mě malej zvracel z po na uterý v noci,pak už od té doby nic,ale doma jsem si ho nechala celý tento tý,možná bych ho do školky hodila zítra,kdybych nebyla čerstve na MD.Já mám zkušenosti,že tyhle virozy trvají cca tři dny,kdy jsme si to většinou všichni po třech dnech předávali,ale je pravda,že jsme zvraceli dýl a ne jen jednu noc… ![]()
Jak to vidím já, tak malej se pozvracel z těch hlenů co má v sobě, když je nevysmrká, jen popotahuje, tak je tam prostě má. Pak se mu ulevilo, protože se jich konečně pořádně zbavil. Než se holka naučila pořádně smrkat, tak se nám to takto taky párkrát povedlo.
Ke zvracejícímu dítku učitelky volat musí, nejsou lékařky, tak neví, a nemůžou riskovat nakažení ostatních. Ale druhej den bych ho do školky dala, kor když máš za sebou prohlídku u doktorky. OČR bych odmítla, ten je zbytečnej, jak sama píšeš, tak nevím, proč sis ho nechala psát.
@Lama Lama píše:
No, učitelky mi v tomdle ohledu taky přijdou někdy histerické, volaly, at si přijdu pro dítě i kvůli odřenýmu kolenu.
Ale poblitý dítě e poblitý dítě ikdyby to bylo jen trochu na rukávu.přijde mi naprosto logické, že se blijícího dítěte chtj zbavit, ikdyž bleje jen trochu.
mě se pozvracel syn tak, že se napil šťávy, asi mu nějak zaskočilo, tak začal kašlat a pozvracel se u toho. Nic mu nebylo, žádná teplota, nic se nerozjelo, byl naprosto ok. A to se opravdu „poblil“, sebe, mě i postel. Za situace, kdy dítko zakladatelky potřebuje větší péči, měli hoňky se slučováním tříd a malej má jen šmouhu na rukávu, bych si spíš tipla, že to nebylo až tak horký, což evidentně nebylo, když mu pak už nic nebylo...….
@Keyllah píše:
mě se pozvracel syn tak, že se napil šťávy, asi mu nějak zaskočilo, tak začal kašlat a pozvracel se u toho. Nic mu nebylo, žádná teplota, nic se nerozjelo, byl naprosto ok. A to se opravdu „poblil“, sebe, mě i postel. Za situace, kdy dítko zakladatelky potřebuje větší péči, měli hoňky se slučováním tříd a malej má jen šmouhu na rukávu, bych si spíš tipla, že to nebylo až tak horký, což evidentně nebylo, když mu pak už nic nebylo...….
Ale jo, mě taky děti blejou klidně na povel. Ale naprosto chápu, že matku zavolaj. Já už takle pro ně jela několikrát a nic z toho nebylo. Ale i tak mi to přišlo ze strany úči oprávněný, neměla jsem pocit, že se ho chtěj zbavit.
@chs.jasmin to máte hodně volné tedy, u nás mám někdy pocit, že je učitelka odbornice přes ORL a barvy duhy v soplích. Jednání podobné jako u zakladatelky. Když jsou prázdniny, chodí u nás do školky jen děti pracujících.
@Lama Lama píše:
Ale jo, mě taky děti blejou klidně na povel. Ale naprosto chápu, že matku zavolaj. Já už takle pro ně jela několikrát a nic z toho nebylo. Ale i tak mi to přišlo ze strany úči oprávněný, neměla jsem pocit, že se ho chtěj zbavit.
tak to zas já jo
pokud jim zakladatelka řekla, že jí přijde v pořádku a že pokud bude druhý den taky v pořádku a tak že ho přivede a učitelka odvětí, „**…ať ho nechá určitě doma, kdyby..“ Jako, proč by nemohlo dítko, kterému by druhý den nic nebylo, přijít do školky moc nechápu, leda by se ho fakt chtěli zbavit
Očekával bych spíš reakci. „jasně, když bude ok, tak ho normálně přiveďte“, ne „nechte si ho určitě doma“
@Keyllah píše:
tak to zas já jopokud jim zakladatelka řekla, že jí přijde v pořádku a že pokud bude druhý den taky v pořádku a tak že ho přivede a učitelka odvětí, „**…ať ho nechá určitě doma, kdyby..“ Jako, proč by nemohlo dítko, kterému by druhý den nic nebylo, přijít do školky moc nechápu, leda by se ho fakt chtěli zbavit
Očekával bych spíš reakci. „jasně, když bude ok, tak ho normálně přiveďte“, ne „nechte si ho určitě doma“
NO, tak to už jo… To mě taky všelijak radili, že zítra už…Ve škole teda ne, ale ve školce vždy, minimálně do konce týdne ( prokašlal tu celý den) … Když jsem ho potom přivedla na plavání, s tím, že doma za 20 hodin ani neškytnul, tak se málem zhroutila. Ale podle mě to nebylo o zbavení, prostě úzkostná.
@Lama Lama píše:
NO, tak to už jo… To mě taky všelijak radili, že zítra už…Ve škole teda ne, ale ve školce vždy, minimálně do konce týdne ( prokašlal tu celý den) … Když jsem ho potom přivedla na plavání, s tím, že doma za 20 hodin ani neškytnul, tak se málem zhroutila. Ale podle mě to nebylo o zbavení, prostě úzkostná.
Jasně, i to je u těch učitelek možný. Tady si spíš myslím, že s tím slučováním tříd a chybějícím asistentem se jim to spíš hodilo. Já takhle vedla syna do školky po neštovicích po 12 dnech a vypadalo to taky, že asi neprojdem
ale já už je na to dopředu chystala, že jsme byli i u doktora a že prostě měl mírný průběh, vše je pryč a do školky může…ale asi nás taky ráno neviděli úplně rádi ![]()
Holky moc děkuji za reakce. Paní učitelka i náhradní asistentka pedagoga mi prostě nařídily, že ho MUSÍM ty dva dny nechat doma. Dovolené ještě moc nemám tak mi doktorka vypsala OČR, jenom mě zamrzelo, že byly obě striktně proti, abych ho tam dala v případě, že bude dobrý
. Teď už je to jedno, příště se nenechám odbýt.
musím? ty nemusíš nic..školka má právo nepřezvít viditelně nemocné dítě..
pokud přijdu z papírem že jsem byla u dr a podle něho je oka..tak prostě nemůžou odmítnout dítě převzít..já bych jim dala, že musím..
to říkám pořád, každý si ke člověku dovolí jen to, co mu ten člověk dovolí sám. ![]()
Tak když už sis tu očku nechala vnutit tak na ni zůstan no…blbost být ofiko na očr jeden den, to tě přijde draho…takhle budeš mít aspoň započítaný i ten víkend no.. ![]()
Ahoj, jdu se sem vypovídat. V našem kraji mají děti tento týden jarní prázdniny. Jsem ve zkušební době tak jsem ho ze školky neodhlašovala, má asistentku pedagoga, která ve čtvrtek onemocněla. Malého dali na starost jiné asistentce, vše zvládli v pohodě. V pondělí mi paní učitelka řekla, že syn kašle a má rýmu. Malý občas zakašle, neumí moc smrkat, tak popotahuje, ale z nosu mu nic neteče (žádné barevné sople). Včera mi v 9 ráno volali ze školky, že se malý celý pozvracel (po svacině) ať přijdu. Když jsem tam přišla malý seděl u stolečku a byl v pohodě, řekla jsem paní učitelce, že mu zřejmě nesedla svačinka a zítra pokud bude v pořádku ho ráno přivedu. Paní učitelka mi řekla, ať ho nechám určitě doma, kdyby to byla nějaká viróza. Malému nic není, včera normálně jedl a zlobí jako obvykle. Vzala jsem ho k doktorce, poslechla ho, průdušky měl čisté s tím, že mi dá ošetřovačku a v pondělí ať jde do školky. Tričko ze školky, které údajně měl celé pozvracet bylo špinavé jenom na kousku rukávu. Přijde mi, že se ho chtěly paní učitelky jenom zbavit, aby s ním neměli práci navíc. Teď mají pospojované všechny čtyři třídy a těch dětí tam je dohromady okolo patnácti. Jsem z toho rozčarovaná, vím, že jim třeba křivdím, ale teď jsem doma s malým úplně zbytečně.