Preference určité barvy u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2015
3.11.20 23:19
@Limi123 píše:
Od určitého věku ano. Teď je synovi skoro 5 a nejoblíbenější je u něj duha, duhová pastelka a dinosaurus, co dnes dělal foukacimi fixami, měl všechny barvy, které byly k dispozici. Ale kolem toho 3. roku měl žluté období a černé období. Ta černá mě tedy trochu znervoznovala. Ale prostě se mu ta barva líbila. Teď už vyhraněný není.

Naprosto presne to mely i dvojcata. Ted maji 4 pryc a zacina duhove obdobi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61227
3.11.20 23:30
@Rachel_cz píše:
No tak uznejte, že růžovej batman by byl divnej :lol:
:mrgreen: sice jako batmana v tom videl asi jen on, ale jo, v ruzovy barve uz by to asi nedokazal okecat :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35432
4.11.20 09:31

Podle mě období, naše děti měly taky zelené. A modré, oranžové, žluté, růžové, hlavně růžové, růžová se pořád vrací.
Jestli za tím je třeba vidět víc, některé děti milují rituály. Tak ji asi zelená uklidňuje, protože je zelená jako vždycky a tak je to v pořádku.
Taky mám svoje oblíbené barvy, předměty, náš pes si stěhuje pelech na to pravý místo. Pozná, když s ním pohnu o pár centimetrů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25389
4.11.20 13:03

Zajímavý. Pokud nevybočuje jinak, neřešila bych. A co jí zkusit koupit třeba 5 odstínů zelené a zkoušet, jestli půjde i tak jen po jedné?
Naše holky preferují třeba růžovou, ale jen více, ne striktně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
4.11.20 13:08

No jestli ti vadi, ze je zelena vic vymalovana, nez ostatni pastelky, tak mas mozna ty ocd :mrgreen:… promin, ale me ta otazka prijde prinejmensim absurdni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.11.20 13:12
@Rachel_cz píše:
Ahoj, mám dotaz. Hlídám občas malou holčičku, budou jí 3 roky. Porad si chce malovat a maluje poměrně pěkně na ten věk. Maluje hlavně postavy. Všimla jsem si, že si ale vždy vybere jen zelenou pastelku. Nikdy nesáhne po jiné. Dnes jsem jí zelenou schovala a čekala jsem, jakou další barvu zvolí.
Chvíli koukala a pak si šla do stolečku pro další balení a vzala si z něj zase jen zelenou.
Máte někdo také takovou zkušenost?
Když ji zelenou vezmu a dám jí jinou barvu, tak buď je řev a nebo přestane mít o malování zájem.

To je normální. Synovec měl v určitém věku oranžové období. Všechno chtěl oranžové. Dokonce na tom dětském klavírku mačkal zásadně a jenom oranžovou klávesnici. Vyrostl z toho. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
4.11.20 13:26
@Melodie91 píše:
No jestli ti vadi, ze je zelena vic vymalovana, nez ostatni pastelky, tak mas mozna ty ocd :mrgreen:… promin, ale me ta otazka prijde prinejmensim absurdni…

Nic mi nevadí, ale děkuji ti za starostlivost o mou osobu.
To se tu člověk nemůže už ani na nic zeptat?!
Přišlo mi to jen zajímavé, protože doteď jsem se s tím nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2030
4.11.20 13:30

Dcera vodovkama malovala jen HNEDOU. Protoze poprve jsme vodovkami malovaly strom a spojila si vodovky s hnedou. Po par mesicich ji to preslo a obrazky zacaly hyrit barvami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
4.11.20 13:37
@Rachel_cz píše:
Nic mi nevadí, ale děkuji ti za starostlivost o mou osobu.
To se tu člověk nemůže už ani na nic zeptat?!
Přišlo mi to jen zajímavé, protože doteď jsem se s tím nesetkala.

Nemuze se tu na nic zeptat, aniz by se neobjevili rejpaci, jako ja, s tim se holt musi pocitat :mrgreen:, hlavne teda, kdyz to neni zadne vazne tema a me tohle prijde proste vtipne, to je cele :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí