Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ellllo no vysvětlení by to mohlo být..,ale pokud má ovulace přijít 36-40 hodin po Pregnylu,pak mi přijde divné,že by tou dobou ještě nebylo HCG v moči..
Boriska psala cosi o tom,že u ní byl Pregnyl vidět po 12ti hodinách.Je to samozřejmě závislé na metabolismu,ale ,že by mě to trvalo 3× déle…EXOT NO!
magnol - nebo jsem exot já
,týjo by mě omylo, kdyby tam tehdy ty 2 čárky nebyly
![]()
čus holky,chtěla jsem jen napsat,že pregnyl se nemusí objevit na testu na moč,a já píchala vždy 10000 jednotek,je to zvláštní a záhada,ale mě ukázal test vždy jen těhotenství ![]()
Magnolie, pro určení ovulace u mě je směrodatný pouze ultrazvuk nic jiného teplota skáče všelijak tím jak chodím na směny, ovu test je pozitivní ale folikuly malé. Ted užívám femigard1 a piji prvních 14 dní kontryhelový čaj a ted mám prvně OVu 11 DC kdy je v těle i hladinka hormonu tak je to konečně dohromady i bez hormůnu. Když se nad léky zamyslíte tak to jsou většinou výtažky z bylinek nebo toto všechno uděláno synteticky.Jo a ovu po pregnylu jsem si nechala jednou ověřit sonem před IUI ,ale stejně nto nevyšlo.
magnolia, ak Ti nepraskaju foliky ani po injekcii pregnylu, tak problem bude pravdepodobne v zhrubnutej kore vajecnika. riesi sa to laparoskopicky a vola sa to drilling vajecnikov. vacsinou sa po nom zvykne obnovit prirodzena ovulacia aj samovolne praskanie aspon na kratky cas. diagnosticku laparoskopiu si neabsolvovala?
nevies nahodou ake velke mas vajecniky?
soldi ted jsem číhla a zjistila ,že jsi mi psala..k té ovulaci nakonec došlo aniž bych to cítila.Jinak vaječníky v pořádku mám..na laparce jsem byla vloni.Ale problém je,že jsem na hranici předčasného ovariálního selhání,takže u mě nestoupá LH a tudíž mi folikuly sami neprasknou.
tak to ma tesi, ze k ovulke doslo ![]()
a nevies ako dlho po aplikacii pregnylu?
magnolie, to predcasne ovarialne zlyhanie znamena, ze si Tvoje telo mysli, ze si v prechode?
ale dobra sprava je, ze pregnyl zabral na to prasknutie ![]()
Ahoj holky, chtěla bych obnovit téma a zeptat se zda nemáte nějaká obdobnou zkušenost. Už nějakou dobu měřím poctivě BT a podle ní normálně ovuluju (nepravidelně kolem cca 18DC). Ve čtvrtek jsem byla u Dr. na folikulometrii (13DC), nějaké folikuly tam byly, ale nevím jak velké. Po UTZ mi nechal píchnout Pregnyl na vyvolání ovulace s tím, že do 36h přijde. Už je to 5 dní a podle BT ovulace ještě neproběhla. Už jsem to tak měla cca před půl rokem, to se BT zvedla po 6 dnech od aplikace Pregnylu.
Je možné, že Pregnyl zkresluje BT nebo na mě prostě nefunguje?
Děkuju za reakce a zkušenosti
pomme píše:
Ahoj holky, chtěla bych obnovit téma a zeptat se zda nemáte nějaká obdobnou zkušenost. Už nějakou dobu měřím poctivě BT a podle ní normálně ovuluju (nepravidelně kolem cca 18DC). Ve čtvrtek jsem byla u Dr. na folikulometrii (13DC), nějaké folikuly tam byly, ale nevím jak velké. Po UTZ mi nechal píchnout Pregnyl na vyvolání ovulace s tím, že do 36h přijde. Už je to 5 dní a podle BT ovulace ještě neproběhla. Už jsem to tak měla cca před půl rokem, to se BT zvedla po 6 dnech od aplikace Pregnylu.
Je možné, že Pregnyl zkresluje BT nebo na mě prostě nefunguje?
Děkuju za reakce a zkušenosti
Ahoj Pomme,
ty ses nezeptala jak velké máš folikuly? Ono jde o to, že by se pregnyl a podobné injekce měly píchat, pokud máš folikul velký alespoň 18 mm. Potom je jistá jistota, že do 36 hodin odovuluješ. Pokud byly menší, nemělo co dozrát. Chodíš do car? A BT, pokud ji měříš ráno ve stejnou dobu by se prostě měla zvednout. ![]()
Nezeptala jsem se, v tu chvili mě to nenapadlo, ale předpokládám, že Dr ví co dělá, a že kdyby byly folikuly malé, tak mi nic nepíchne (resp. mi řekne ať přijdu později), i když člověk nikdy neví…
Do CAR zatím nechodím, tuhle diskuzi jsem si našla přes vyhledávač, nechtěla jsem zakládat novou, když mám podobný dotaz. Snažíme se od dubna, příští cyklus mám jít na hormonální profil a na konci ledna jdeme na imuno a spermio. Mám v tomhle ohledu asi akčního Dr., ale jsem za to ráda, už mi to trochu leze na mozek ![]()
Ale varianta, že k ovulaci ještě nedošlo je asi nejpravděpodobnější.
Navíc mi z toho UTZ řekl, že mám nízkou sliznici (5mm), tak mi napsal Estrofem (že si ho mám vzít ten den večer, druhý den ráno a večer a třetí den ráno a pak už ne). Někde jsem četla, že může zablokovat ovulaci ![]()
Jo a BT měřím poctivě vždy ve stejnou dobu (dokonce i o víkendu mám budíka jako když jdu do práce). No prostě už mi hrabe ![]()
pomme píše:
Jo a BT měřím poctivě vždy ve stejnou dobu (dokonce i o víkendu mám budíka jako když jdu do práce). No prostě už mi hrabe
a kolik ti je? od dubna, promin, ale to není žádný čas. musíš být nad věcí, zabavit se, hlava dělá hrozný věci, určitě víš, co tím myslím. ![]()
Teplotku měříš správně, nechci podceňovat doktora, líbí se mi, jak se k tomu staví, ale zeptej se příště na všechno. já se ptám pořád a na UZT mě hlavně zajímá kolik mají mm:-) taky je pravda, že jestli jsi měla běžně ovu 18 DC tam není divu, že jsi měla 13 DC teprve malé folikuly a třeba budeš ovulovat až tedka každým dnem. Já jsem si dělala před píchnutím pregnylu ovu test, tam byly nádherné 2 čárky, tzn, že od 24-48 bude ovu. a byla.
Já vím, že oproti některým holkám se snažím krátkou dobu, ale je to přesně o tom, že se na to člověk asi moc upíná. Jenže rady typu: Nemysli na to, člověka dostanou ještě do větší depky. Ale to asi znáš. Jak dlouho se snažíte vy? Chodíte do CAR? Mně je 26. Přítel by chtěl tři děti, tak máme co dělat
. Jenže pokud to půjde takhle.. (vždycky jsem si říkala, že stihnu odrodit všechny děti do 32, abych měla v 50ti klid
).
Já jsem zkoušela ovu testy v sobotu a v neděli. Oba byly negativní, ale někde jsem četla, že pozitivní jsou 1-2 dny před ovulací. Víc jsem jich neměla, takže jsem víc nezkoušela a stejnak nevím, zda bylo po nebo před. Ovu bolesti mám už skoro týden. Většinou jsem je mívala den před v den a den po ovulaci.
No uvidíme zítra.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.