CAR a azoospermie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.3.10 09:10

CAR a azoospermie

Ahojky,
tak za dva až tři roky plánujeme rodinu a už teď víme, že přirozeně to bohužel nepůjde. Přítel má azoospermii. Chtěla bych se proto zeptat, jestli máte některá z Vás zkušensoti s CAR v Pardubicích nebo Praze a v kterém přesně (v Pze jich je víc, my byli na spg v Motole)? Popř. jaký tam jsou ceny (vím, že první tři IVF jsou zdarma, ale přeci se platí něco za hormony atd.) za operaci M/T? A ještě jedna otázka - i když to sem do tý diskuze nepatří - v případě, že měl váš přítel/manžel azoo způsobenou nesestouplými varlaty v dětství, našli mu tam nějaký spermie? I když nevím, jestli nám mám dávat šanci, ptž doktorka říkala, že když se operace provede do dvou let dítěte, tak je velká pravděpodobnost, že se najdou, jenže přítelovi dělali poslední operaci až v šesti letech, dělali mu ji na čtyřikrát:-( děkuju všem za odpověd

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2663
19.3.10 10:25

Anonymní,můžu se zeptat kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4359
19.3.10 10:30

Anonymní já nevím ale jak píše Kačkač nevím kolik ti je let, ale asi bych začala plánovat už teď. Přeci jen je to běh na dlouhou trať a aspoň bycj si došla na konzultaci do nějakého CARU. Pročti si recenze v diskuzích o carech na e-miminu v sekci neplodnost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.3.10 10:37

Přesně tak,ono opravdu není na co čekat…a s těma spermiema..mému manžovi operovali migrující varle až v 10 letech..je fakt,že spermoš závratný nemá,ale 1.dítě se nám povedlo přirozeně…pokud nejsou spermie ve varleti,tak je odebírají z nadvarlete…pokud teda máte takový problém,tak můj názor je,začít to řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742
19.3.10 12:25

A ještě jedna věc, podle toho, co jsem četla, tak jsou určitě lepší CARy soukromé - Pronatal, Gennet, Iscare… než nemocniční. Taky se tam neplatí (za prohlídky, ultrazvuky, konzultace) a ceny IVF jsou myslím podobné.
Jinak tři pokusy určitě zdarma nejsou, pojišťovna připlácí (a dost), ale musíš si platit léky a určité úkony - nevím přesně, ale třeba uchování vajíček, …
A taky radím začít hned, ono se to protáhne, objednací lhůta, čekání na výsledky, …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.3.10 12:35

anonymní,z jiné diskuse vím,že si velmi holky chválí Pronatal(myslím,že má pobočku v Pardubicích,ale na výkony se jezdí do Prahy)..připrav se na to,že platit budete a všude..kolik,to už se liší podle toho,co budeš mít za léky atd..M/T se myslím taky platí,ale kolik nevím…když si ale najedeš na stránky CARu,měli by tam mít ceníky výkonů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
19.3.10 12:41

anonymní je pro muže i léčba v Praze více na www.andromeda .cz ,ale vše se platí nemá smlouvu s žádnou pojišťovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.10 12:07

Děkuju vám všem za příspěvky. Je mi 21 a přítelovi 25. Byli jsme v Motole na dvou spermiogramech a i na konzulatci, máme hotovou genetiku. Paní doktorka nám právě říkala, že prej stačí zajít půl roku předtím, než se do toho budem chtět pustit. Vím, že to může trvat dlouhou dobu, že jsou dlouhý čekací termíny atd., ale myslím si, že začít to řešit okamžitě je přeci jen moc brzo.

• Citovat
  • Upravit
2663
20.3.10 13:13

Anonymní,tak to jsi opravdu ještě mladinká :wink: ..přeji ti ,aby až se pro mimčo rozhodnete,at vám to vyjde bez problémů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumpíček 1
20.3.10 17:10

Musím něco nepatrně poopravit, Kačkač má pravdu, jen Pronatal nemá pobočku v Pardubicích, ale Dr. z Pronatalu v Pcích ordinuje. Není to přímo pobočka, ale vše kromě zákroků se děje v Pcích a zákroky v Praze. Mudr. Středu i celý Pronatal můžu jedině vřele doporučit!!

• Citovat
  • Upravit
1740
4.4.10 09:39

Ahoj anonymní,chodíme s manželem do Motola a jsem opravdu velmi spokojená..předtím jsem chodila do Pronatalu a utekla jsem odtamtud a jsem moc ráda.Chtěla jsem se zeptat zda jsi dostala do ruky výsledky SPG.Nám je poslali domů a manžel tam měl napsánu tutéž diagnozu co tvůj přítel.Jenže když jsem výsledky SPG probírala s mou dr. v CARu tak mi řekla,že ten výsledek je při komplexním pohledu velice uspokojivý a v podstatě žádnou azoospermii vůbec neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.3.13 11:09

Ahojky, podařilo se tady někomu po diagnostikování azoospermie mít vlastní dítě, nebo je to jenom otázka dárcovství???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
17.3.13 14:49

@Whitulína presne tuto otazku som polozila dr. v car.
Odpoved:nie je to vylucene, ale je veeeelmi male percento uspesnosti.tiez s tým bojujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.3.13 16:44

Tak přeji hodně štěstí. Doufám, že se nám také podaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
17.3.13 19:17

@Whitulína manzel pred rokom podstupil MESA/TESE. spermijky sa nasli, ale uz dosli. 2×IVF+ 1 KET. snazim sa tvarit, ze to neriesim, ale veeelmi ma to trapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.