CAR a azoospermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
546
21.7.18 12:03

Určitě je nějaký případ, nějaká holcina tady v předchozích diskuzich psala, ze u nich se zrovna ten zázrak stal a dodala mi tehdy naději. MUDr. říkal, ze to muže způsobovat mnoho faktoru, proč je Azoo, ale ze ma spousty případu, kdy se mu podařilo Azoo překonat. Nevím, jestli zrovna ten testosteron by to mohl zlepšit, to spis jen tu kvalitu, ale nevím. I kdyby cokoliv, zatím se nechceme pouštět do dalšího ivf s těmi spermiemi, co máme ještě zamrazene a počkali by jsme na ty nove, když by mohla být lepší kvalita po Tesich. No… je to běh na dlouhou trať. Ale jak píšeš, to už se Vám spis vyplatí dojíždět než chodit ke Kocimu, který je machr v oboru, ale zaplatíte hodně. To už je na Vás, co si vyberete. Moc dekuju a taky budu drzet pěsti :kytka: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
25.7.18 14:41
@Anonymní píše:
Děkuju moc za vyčerpávající odpověď. Dozvěděli jsme se to v úterý a asi jako všechny tady se to snažím rozdýchat a chvíli to asi ještě potrvá :cert: Teď procházím fází nasávání informací, ale musím říct, že mě ty příběhy co čtu moc neuklidňují :pocitac:
Já právě přemýšlela nad Turčan/Kočí, ale na Kočího všude čtu, že je předražený a to už při cenách všech těch operací, odběrů a IVF bude v rozpočtu asi dost znát, že se nám cesta do Olomouce vyplatí.
A pokud se můžu zeptat, je možné, že by narovnáním testosteronu se mu spermie opět začaly tvořit? Nebo se spíš hraje o „lepší kvalitu“? Chci doufat, že najdou nějakou překážku, která bude odstranitelná(i kdyby operativně) a spermie se poté obnoví. Ale zatím jsem na žádný takový příběh nenarazila. Krom toho, že se z azoo stala oligo po vitamínech. A i poté by bylo třeba IVF, s čímž se musím hodně smiřovat, protože myšlením jsem spíš biožena, co se vyhýbá doktorům i neřirozeným zákrokům..Ale nakonec budu asi i ráda, jestli to IVF půjde :?
Budu vám moc držet palce! Ale určitě to budete mít hodně nadějné, když už našli…a po vitamínech a tesosteronu to jistě bude ještě lepší :kytka:
Anonym A

My jsme na tom stejně jak koudelka, akorát jsme nepodstoupili Tese. Také navštěvujeme p. Turčana a čekáme a čekáme. Máme za sebeou ultrazvuk, stěry, léčbu antb a dnes muž dostal hormony na testosteron.
Prý je to běh na dlouhou trať, ale výsledky se prý dostaví časem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.18 15:01
@Zuzikaa píše:
My jsme na tom stejně jak koudelka, akorát jsme nepodstoupili Tese. Také navštěvujeme p. Turčana a čekáme a čekáme. Máme za sebeou ultrazvuk, stěry, léčbu antb a dnes muž dostal hormony na testosteron.
Prý je to běh na dlouhou trať, ale výsledky se prý dostaví časem

Děkuju moc za odpověď. A můžu se zeptat, zda jste zkoušeli léčbu i u jiného androloga? Máme jít v září do Podolí a já přemýšlím, zda rovnou odtamtud po kontrolním spermiu nezajet za Turčanem, nebo zda zkusit dát šanci nějakému andrologovi rovnou z Podolí. Tak nějak mám tušení, že tam se asi příčina moc hledat nebude a spíš budou tlačit do MESA/TESE či jak to je…
A máte info, že by se to mohlo zlepšit úplně, jakože na „normál“, při kterém by byla třeba už i možná inseminace, nebo se hraje o to, aby z azoo se objevilo aspoň pár spermií pro IVF? Nějak tyhle info nikde nemůžu dohledat… :? Děkuju moc a držím Vám pěsti!!!

• Citovat
  • Upravit
225
25.7.18 15:13
@Anonymní píše:
Děkuju moc za odpověď. A můžu se zeptat, zda jste zkoušeli léčbu i u jiného androloga? Máme jít v září do Podolí a já přemýšlím, zda rovnou odtamtud po kontrolním spermiu nezajet za Turčanem, nebo zda zkusit dát šanci nějakému andrologovi rovnou z Podolí. Tak nějak mám tušení, že tam se asi příčina moc hledat nebude a spíš budou tlačit do MESA/TESE či jak to je…
A máte info, že by se to mohlo zlepšit úplně, jakože na „normál“, při kterém by byla třeba už i možná inseminace, nebo se hraje o to, aby z azoo se objevilo aspoň pár spermií pro IVF? Nějak tyhle info nikde nemůžu dohledat… :? Děkuju moc a držím Vám pěsti!!!

Bylo nám řečeno, že ti co mají azo…můžou otěhotnět jedine IVF, tak jsme se stím smířili, je jasné že vždy doufám, že otěhotním. Ale tak nějak jsem klidnější když chodíme na kontroly a vyšetření a je vidět snaha jak na partnerovi, tak i na doktorovi.

Já o jiném nepřemýšlela. Je vyhlášený a ke všemu na pojišťovnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.18 15:20
@Zuzikaa píše:
Bylo nám řečeno, že ti co mají azo…můžou otěhotnět jedine IVF, tak jsme se stím smířili, je jasné že vždy doufám, že otěhotním. Ale tak nějak jsem klidnější když chodíme na kontroly a vyšetření a je vidět snaha jak na partnerovi, tak i na doktorovi.Já o jiném nepřemýšlela. Je vyhlášený a ke všemu na pojišťovnu

Tak toho jsem se bála…mám z IVF panickou hrůzu :,( I když dost předbíhám, protože bůhví, jestli vůbec bude čím to IVF podstoupit.. ale děkuju moc za důležitou info :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.