Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ježíši, tak tuhle variantu si vůbec neumím představit!!! To musí být hrůza pro vás pro oba.Jak to budeted řešit dál? Dárce?
@Whitulína ja nad tým uvazujem, ale musim o tom este presvedcit manzela.
Tak to přeji hodně štěstí. Věřím, že to nebude jednoduché. Můžu se prosím zeptat co na to okolí? Myslím rodina a tak?
@Whitulína na dalsi zakrok ho uz nedostanem a aj financne je to dost narocne (30tisic)co mam info, tak darca stoji 5tisic a je moznost vybrat niekoho, kto sa podoba manzelovi. tým padom sa nikto nemusi dozvediet, ze to nieje biologický otec dietata.
Takže chápu dobře, že jste to rodičům neříkali? Já jsme se bohužel svěřila a nebyl to zrovna dobrý krok. Teď jsou z toho akorát mrzutosti ![]()
@Whitulína píše:
Tak to přeji hodně štěstí. Věřím, že to nebude jednoduché. Můžu se prosím zeptat co na to okolí? Myslím rodina a tak?
nikto o tomto probleme nevie.hned ako sa zistilo, kde je problem, tak sme sa dohodli.
To bylo velmi moudré. Já jsem se také rozhodla, že pokud bychom podstoupili dárce, tak řeknu, že se to upravilo a nějaké mršky tam našli a ty byly použity. Protože opak bych asi nepřežila
@Whitulína jak tchýne, tak moja mamka sa ma pýtaju, ako je mozne, ze este nemame miminko.ci som o tom hovorila s mojou gynekologickou a tak. snazia sa zistit kde je problem. zatil sa z toho vykrucam ako sa da, ale asi pri najblizsej prilezitosti asi sa nezabudnem zmienit, preco sa stále pýtaju iba mna, kedza k pocatiu je potreba vajicko a spermiu. Vajicko som schopna dodat, ale spermiu vyprodukovat nedokazem.
![]()
Tyhle řeči jsou nejhorší. My tedy nejsme manžele, takže první reakce mé matky byla, abych ho vyměnila za někoho jiného
od té doby jsou vztahy trošku na bodu mrazu
@Whitulína tak toto by som nikdy nespravila. manzela milujem nadovsetko a nedokazem si bez neho predstavit zivot. neopustila by som ho iba kvoli tomu, ze nemoze mat deti. NIKDY.
Ked som pri poslednej kontrole na gynde vravela dr, ze KET bude posledny pokus a ked ten nevyjde, tak sa budem musiet zmierit s tým, ze tehotna nikdy nebudem, tak mi vravela, ze su este dve moznosti: darca a bokovka.tu bokovku som jednoznacne odmietla. nemienim podviest manzela iba kvoli tomu, aby som bola ja spokojna, ze som tehotna. Nebola by som spokojna.
My jsme se předem dohodli, že pokud by to nešlo jinak, tak zvolíme dárce, ale jiná varianta, jako je bokovka, pro nás není přípustná. Adopci jsme taky dali až na poslední místo
Víš, ono je to těžké, vím jaké má můj partner chyby, a tak proto chápu rodiče, když něco takového řeknou. zvlášť jsem-li jejich jediné dítě, pro které chtějí to nejlepší a budou zeď se jim až tak nezamlouvá. Ale je to na všecny strany strašně těžké
@Whitulína my sme prave adopciu dali pred darcu, len momentalne nemame moc vhodne podmienky, tak sa do toho nechceme pustat. byvame v domceku po manzelových starých rodicoch a momentalne sme v o vystavbe noveho. http://www.gservis.cz/…w75/foto.jpg
mame hrubu stavbu.
@Whitulína mojim rodicom sa ani jeden moj partner nepacil.ak do poctu pocitam aj manzela, tak boli traja. mojej mame sa nepaci, ze som daleko od domova(cca600km)
naposledy sme boli doma minule vianoce a oni boli unas 2× za minuly rok. úpodotýkam pracovne-na stavbe.
ak by som tchýni otvorene povedala, ze problem je v jej synackovi, tak by bol ohen na streche, ze si vymyslam.
To je moc heká domek, živě si to dokážu představit. My bydlíme s mýma rodičema. Mají vícegenerační domek, takže máme pro sebe horní patro a vlasně samostatnou domácnost. Ale napřed řešíme partnerův zdravotní stav. Jelikož na tohle na všechno se přišlo díky nádoru varlete, který mu odoperovali a teď chodí na intenzivní chemoterapii ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.