CAR a azoospermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148
24.4.13 09:48

Přidávám se do diskuze. Manželovi taky diagnostikovali azoo. Jezdili jsme do Gennetu, on byl dvakrát na MESE/TESA. Z každé operace se něco našlo a povedlo, takže máme holčičku 4 roky a 3měsíčního chlapečka. Ten zákrok určitě není nic příjemného, ale dá se to. O dárci jsme uvažovali, nakonec se povedlo s vlastními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
24.4.13 09:50

@peggy Tak to blahopřeju :hug: :hug: určitě to holkám dodá sil a odvahy :andel:

• Citovat
  • Upravit
anonym234
24.4.13 11:25

Zdravím a gratuluji, že to tak dobře dopadlo. Můžu se zeptat, co bylo příčinou azoo? Manžel má mikrodeleci Y chromozomu AZF b :(

• Citovat
  • Upravit
148
31.5.13 08:34

Manžel má dva chromozomy X (takže XXY), prý se tomu říká supermuž. Bohužel to bývá spojeno s poruchou plodnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 08:53

@peggy - pokud má XXY, tak má Klinefelterův syndrom - bohužel to muž má taky a řekli nám, že šance na vlastní dítě je 0%…

• Citovat
  • Upravit
31.5.13 18:36

Ahojky holky, doufám že se k vám můžu přidat.. jsme na tom úplně stejně..
Manželovi zjistili azoospermie.. je to hrozný..podstoupili jsme různé vyšetření a stejně nic nezjistili neznají příčinu pro to tak je.. má zvýšený FSH hormon ale proč nevíme..já se léčim se štítnou žlázou takže taky žádná výhra…na boj na otěhotnění.. máme dárce.. mám za sebou 5×IUI a 1.IVF a v září mě čeká KET.. tak doufám.. jsem už zoufalá.. hrůza a jsem moc ráda že existuje internet a ví člověk že na tom takhle neni sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
15.2.14 12:14
@peggy píše:
Přidávám se do diskuze. Manželovi taky diagnostikovali azoo. Jezdili jsme do Gennetu, on byl dvakrát na MESE/TESA. Z každé operace se něco našlo a povedlo, takže máme holčičku 4 roky a 3měsíčního chlapečka. Ten zákrok určitě není nic příjemného, ale dá se to. O dárci jsme uvažovali, nakonec se povedlo s vlastními.

Ahoj, muj manzel ma taky azoospermii, genetika i hormony ok, problem nesestouple varle. V Pronatalu nam dali sanci 5% zisku spermii z m/t. Je to dost malo. Kolik vam davali % uspesnost z operace??? Dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
16.2.14 16:30

Ahoj, psala jsem sem jako anonym 234. Zadařilo se vám od té doby? Já jsem mezitím stihla 3× IUI a 2× IVF, ale zatím se nepodařilo. Přemýšlím, co dál, zda změnit CAR? :( Nejhorší je, jak nám všichni říkají, že už se spoustě párů podařilo mimi, i když jim doktoři řekli, že nikdy svoje mít nebudou a že nám se určitě taky zadaří. Já jim ale nemůžu říct, že u nás to je 0%, protože manžel nemá ani 1 spermii a jeho tělo prostě nemá geny, aby nějakou vytvořilo!!! Domluvili jsme se, že to nikomu neřekneme a dítě prostě bude naše, takže nikdo neví, jak na tom doopravdy jsme. Aspoň že sestře se po 2 IVF a 5 IUI podařilo přirozeně a to jim taky dávali mizivou šanci:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
16.2.14 16:39

@Anonym82 my sme mali skoro uspesne 3 IVF. v 5+6 sme mali :srdce: a na kontrole v 8tt uz nebilo, takze zamlkle tehu, v 9tt kyretaz.este je to cerstve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
15.3.14 23:36
@Whitulína píše:
Ahojky, podařilo se tady někomu po diagnostikování azoospermie mít vlastní dítě, nebo je to jenom otázka dárcovství???

Ahoj, nam se to podarilo, pritel ma za sebou TESA a mame dnes uz rocni dvojcatka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
16.3.14 09:07

@I.P.B.M Ahoj, docetla jsem se, ze vam se podarilo mit vlastni deti z Tesa. Jsem strasne zvedava, jsme v situaci:jit ci nejit. CAR nam dava jen 5%. V jakem jste byli CARu? Rekli vam, jakou mate sanci? Jaka byla pricina azoo? Manzel mel v detstvi nesestouple varle, tam je pry vetsi problem, nez kdyz je to treba po urazu. Zamrazovali spermie nebo na oplodneni pouzili cerstve? Dala jste nam tady obrovskou nadeji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
16.3.14 16:50

Ahoj, já i kdybych měla 1% šanci, tak bych do toho určitě šla. Lepší nějaká šance než žádná, jak je to u nás:( Takhle máte furt naději, že budete mít svoje děti a ne z dárcovských spermií. Budeš aspoň pak vědět, jak na tom jste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
16.3.14 18:07

@Anonym82 jsem stejného názoru, jen na to musí přijít i má polovička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
19.3.14 09:52

Dobrý den, u přítele nejdřív zjistili Azoospermii a pak jsme museli na různá vyšetření, kde se zjišťovala příčina, zjistilo se, že přítel má atypickou formu cystické fibrózy, museli jsme podstoupit oba genetické testy celé toto trvalo přesně rok. Chodili jsme do Caru v Podolí, k dr:Řezáčové, nedávali nám žádná procenta, navrhli nm Tesa s tím, že buď spermie najdou nebo nenajdou, neváhali jsme, byla to pro nás jediná šance jak mít svoje děti, z našich 8 embrií zbyla dvě a dnes tu jako 14.měsíční běhají. IVF se povedlo na 1. pokus a ještě máme namražené spermie, kdyby jsme se někdy ještě rozhodli mít jednoho prcka.Za mě určitě zkusit, myslím, že na téhle věci moc člověk nevyspekuluje ( i kdyby bylo 99 %),a bez zkoušky člověk neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
19.3.14 13:53

@I.P.B.M To je krásná zpráva. Myslím, že manžela dost ovlivnilo to, že slyšel, že máme pouze 5% šanci. Kdyby nám neřekli nic, bylo by to lepší. Spíš bychom se proto rozhodli. Já jsem taky pro to zkusit. Ale rozhodnutí chci nechat na něm. Vím, že když se někdo tlačí do něčeho, do čeho se mu nechce a něco se zvrtne, výčitky můžou být pak denním chlebem. Přemluvím ho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.