Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Koudelka82 Ja chodila do Motola a ted zacinam v Pronatalu.Nam taky rekli, ze to nepujde, ale ja to nevzdala a zkusila jsem toto.
v Pronatalu nam ted hodne doporucili ten Kotvicnik, ze ten dokaze zazraky a asi je to pravda…
@jirinasimi děkuju moc!! Však vyzkoušet můžeme, že…za zkoušku nic
Můj přítel bral Fernil Man a Macu, ale jen krátkodobě, před operací a pak už ne. Na spermiogramu už potom nebyl.
Ahoj holky, mému manželovi byla stanovena diagnoza azoospermie.
Jsme objednaní na konzultaci, ale nevíme co nás čeká. Nemáte některá zkušenosti s touto diagnozou a následným řešením v Centru lékařské genetiky v ČB? Jak to probíhalo? Co nás všechno čeká? Děkuji
Rozhodne je důležité zjistit příčinu azoospermie. Dle toho se uvidí, zda bude nějaká šance na zisk vlastních spermii ci ne. Urcite podstoupí nějaká krevní vysetreni ( genetika, hormony). Pak možná i urolog ci nějaký ultrazvuk. Každopádně vás asi následně čeká uměle oplodnění ať uz s vlastními ci darcovskymi spermiemi. Držím palce, ať se spermie najdou, my jsme bohužel takove stesti nemeli. Ted máme ale úžasnou holčičku z dárcovských spermii ![]()
Holky, prosim, povzbudte me
byli jsme na nove klikice skrz 3.ivf. Spermie mame ziskany po Tese. Zustaly nam jeste zamrazeny 3 davky. Dr.nam rekl, ze pravdepodobne budou spatne spermie, proto se nikdy emryjko neuchyti ( mam za sebou 2× ET, 2× ket). Bojim se, ze kdyz se pustime do 3.ivf, dopadne to stejne. Mela jste to nektera taky tak a nakonec se zadarilo? Manzel je objednany jeste do Olomouce k Mudr. Turčanovi, aby mu udelal hormonalni profil a prip. zacal brat nejake hormony, ale sance, ze by se neco objevilo je minimalni.
@Koudelka82 ahoj, prosím Tě ty jsi z Ol? Jak na Vás doktor Turčan působí? Byli jste tam už?
@Koudelka82 ahoj, právě že ještě ne, jdeme tam 18.6. kvůli čemu tam jdete?
@Zuzikaa kvůli Azoospermii, aby mu udělal hormonální profil a zkusil případně nějakou léčbu nebo nabídl něco na podporu spermii, i když by zase přišlo na Tese
A kdy tam jdete? My máme kryptozoospermii, nasadila jsem chlapovi vitamíny a poprosila ho aby přestal kouřit a popíjet pivko…se moc netvářil ![]()
@Zuzikaa Tak už tam byl. Dostal nějaké vitamíny volně prodejné a nějaké léky na prokrvení na předpis. Vzali mu 3 ampule krve a příští týden si máme volat na výsledky a podle toho se uvidí, co dál.
takže manžel má také azoospermii, přesně má 0ks spermii v ejakulátu, zjistili mu na genetice jeden chromozom X navíc … ale CAR pardubice i genetika pardubice nám řekli, že se s tím NEDÁ nic dělat, že esi chcem díte tak jedině použít dárce, takže jsem podstoupila IVF ale manžel pak našel a jiní doktoři mu to potvrdili, že i s tímto syndromem by děti mít mohl, no co byste tomu řekli, naštěstí to IVF nedopadlo … takže dostali jsme doporučení na Doc. Kočího v praze, ten se divil, že manžela ani neposlali na urologii na ultrazvuk z kterého již lze zjistit zda by hormonální léčba něco vyřešila, udělal mu i testy krve na hormony, ale nakonec jsme měli smůlu že patří do té 1/3 u které to současná medicína neumí … jinak prý až 2/3 mužů s klinefertovým syndromem děti můžou mít a děti nemají žádnou vadu, tento pan doktor se této problematice věnuje dost let … takže pozor, na to co vám říkají v CAR, že něco nejde … !!!
@Koudelka82 píše:
@Zuzikaa Tak už tam byl. Dostal nějaké vitamíny volně prodejné a nějaké léky na prokrvení na předpis. Vzali mu 3 ampule krve a příští týden si máme volat na výsledky a podle toho se uvidí, co dál.
Ahoj, mohla bych se prosím zeptat na pár věcí ohledně p. Turčana? Můj chlap má po 1. spermio azoospermii. Hned ten den jsem naobjednala vitamíny, co jsem si prostudovala na netu, že by mělo fungovat (2000mg C, selen, zinek, lykopen, 30 mg koenzymu Q10 (spolu s trochou E) a macu). V září nás čeká návštěva CAR Podolí, ale trochu se bojím, že nás budou chtít tlačit rovnou do IVF. Chlap už před 20 lety bez problémů zplodil s ex 2 děti, takže se mi chce věřit, že by jeho problém mohl být nějakým způsobem řešitelný
a ráda bych v případě léčby zkusila i Turčana (i když jsme z Phy). Platí se za vyšetření či konzultaci něco? Zjistil u vás něco zásadního? Jaká je tak objednací lhůta? Jak na vás působí? Děkuju předem za odpovědi.. ![]()
Anonym A
Ahoj Anonyme A, my máme to stejne, Azoo, 0 spermii v ejakulatu. Manzel už byl 1× na Tese, spermie se naštěstí našly, ale nejspíš nebyly moc kvalitní. Máme za sebou 2 IVF, z toho bylo jen jedno tehu, bohužel biochemicke. Mudr. Turcana mužu jen doporučit, je to asi stejne dobrý MUDr, jako MUDr. Kočí v Praze, s tím rozdílem, ze u Kociho se platí každá konzultace a všechno a u Turcana to jde na pojišťovnu. Platíte si jen léky a nadstandardní služby. Když byl můj prvně na spg u androloga, nedělal mu ani utz, hormonální profil, nic, jen ho trochu prohmatal a poslal rovnou na Tese, tot vše.
Tady mu udělal všechno vyšetření z krve, kde zjistil nižší testosteron, takže dostal léky, pak udělal stery z penisu, tam se taky něco našlo, takže jsme oba nafasovali atb, takže teď ho ceka kontrolní krev, jestli se hodnoty zlepšily a nějak za 2 měsíce spg, jestli se náhodou nějaká mrška nějakým zázrakem neobjeví. Ma ted nějaké léky na prokrvení (jen na předpis) a nějaké vitaminy volne prodejné. Tak uvidíme, jak to všechno dopadne, to, ze by se spermie znovu objevily ve spermio, tomu moc neverim, avšak stále ve skrytu duše doufám. Ale i pokud se nenajdou, můj by sel znovu do Tese a aspoň by ty spermie byly už trochu podpořené těmi hormony a bude ta kvalita snad o něco lepší. My jsme čekali na obj nějak 2 tydny tuším.
@Koudelka82 píše:
Ahoj Anonyme A, my máme to stejne, Azoo, 0 spermii v ejakulatu. Manzel už byl 1× na Tese, spermie se naštěstí našly, ale nejspíš nebyly moc kvalitní. Máme za sebou 2 IVF, z toho bylo jen jedno tehu, bohužel biochemicke. Mudr. Turcana mužu jen doporučit, je to asi stejne dobrý MUDr, jako MUDr. Kočí v Praze, s tím rozdílem, ze u Kociho se platí každá konzultace a všechno a u Turcana to jde na pojišťovnu. Platíte si jen léky a nadstandardní služby. Když byl můj prvně na spg u androloga, nedělal mu ani utz, hormonální profil, nic, jen ho trochu prohmatal a poslal rovnou na Tese, tot vše.
Tady mu udělal všechno vyšetření z krve, kde zjistil nižší testosteron, takže dostal léky, pak udělal stery z penisu, tam se taky něco našlo, takže jsme oba nafasovali atb, takže teď ho ceka kontrolní krev, jestli se hodnoty zlepšily a nějak za 2 měsíce spg, jestli se náhodou nějaká mrška nějakým zázrakem neobjeví. Ma ted nějaké léky na prokrvení (jen na předpis) a nějaké vitaminy volne prodejné. Tak uvidíme, jak to všechno dopadne, to, ze by se spermie znovu objevily ve spermio, tomu moc neverim, avšak stále ve skrytu duše doufám. Ale i pokud se nenajdou, můj by sel znovu do Tese a aspoň by ty spermie byly už trochu podpořené těmi hormony a bude ta kvalita snad o něco lepší. My jsme čekali na obj nějak 2 tydny tuším.
Děkuju moc za vyčerpávající odpověď. Dozvěděli jsme se to v úterý a asi jako všechny tady se to snažím rozdýchat a chvíli to asi ještě potrvá
Teď procházím fází nasávání informací, ale musím říct, že mě ty příběhy co čtu moc neuklidňují ![]()
Já právě přemýšlela nad Turčan/Kočí, ale na Kočího všude čtu, že je předražený a to už při cenách všech těch operací, odběrů a IVF bude v rozpočtu asi dost znát, že se nám cesta do Olomouce vyplatí.
A pokud se můžu zeptat, je možné, že by narovnáním testosteronu se mu spermie opět začaly tvořit? Nebo se spíš hraje o „lepší kvalitu“? Chci doufat, že najdou nějakou překážku, která bude odstranitelná(i kdyby operativně) a spermie se poté obnoví. Ale zatím jsem na žádný takový příběh nenarazila. Krom toho, že se z azoo stala oligo po vitamínech. A i poté by bylo třeba IVF, s čímž se musím hodně smiřovat, protože myšlením jsem spíš biožena, co se vyhýbá doktorům i neřirozeným zákrokům..Ale nakonec budu asi i ráda, jestli to IVF půjde ![]()
Budu vám moc držet palce! Ale určitě to budete mít hodně nadějné, když už našli…a po vitamínech a tesosteronu to jistě bude ještě lepší ![]()
Anonym A
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.