CAR a azoospermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
17.10.15 19:49

Ahoj manžel mal klinefeltera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
18.10.15 13:13

Azoospermio

Ahojky holky, doufám že se můžu přidat. Příteli zjistili azoospermio. Byli jsme smutní, ale v Caru nám na první spermiu našli 100 000 a dalším 0% a také na imunologii 0%. Byli nám doporučeny vitamíny Orthomol fertil plus a Folandrol. Já jsem po prvním spermio koupila Fertilan. A tak se chci zeptat jestli máte zkušenosti s vitamíny a který je lepší. Když jsem koukala na složení přišel mi Fertilan lepší. Za 3 měsíce máme kontrolu a další spermio když tam něco bude proběhne i mražení. V lékárně mi řekli, že jsou obě novinky a že neví :nevim: Takže budu ráda za Vaše rady :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.11.15 17:11
@Anonym234 píše:
Zdravím, mohla bych vědět, kvůli čemu manžel podstoupil MESA/TESE? Mému manželovi byla zjištěna azoospermie a následně na genetice mikrodelece na Y chromozomu AZF(b). Jeden doktor říká, že je snad možné nějaké spermatické buňky nalézt pomocí MESA/TESE. Jiný nás zas hned žene si vybrat dárce. Manžel je teda pro dárce. Ale já chci zkusit vše pro to, abychom měli naše společné dítě:( Ty dotazy všech okolo, to je taky děs, jelikož, pokud by byl dárce, tak je nejlépe, když to nikdo neví. Už jsem z toho na nervy a nejradši bych se na to vykašlala a šla do adopce… Máte ještě někdo zkušenosti s MESA/TESE nebo s dárcovstvím spermií?

ahoj aj mi mame mikrodelece y chromozomu podarilo sa mesa tese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
30.11.15 18:07

@Andrea 81 jakou mate mikrodeleci konkretne? Je tento druh geneticke poruvhy prenosny na chlapce? Podarilo se IVF dovest do zdsrneho konce a mate uz prcka? Nam se nakonec podarilo s darcovskymi spermiemi a cekame holcicku. Manzel mesa/tese odmitl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
5.10.17 15:25

Ahoj holky, přítel má také azoospermii, spermie jsme získali z Tese. 1.pokus IVF nevyšel, dnes začínám 2.pokus, 1.den stimulace. Snad nám to vyjde :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
5.10.17 15:30

@Koudelka82 Ahoj tak to drzim pesti :palec: Helet musime byt rady, ze to aspon tak jde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
5.10.17 15:43

@jirinasimi Moc děkuju :kytka: Přesně tak, byly jsme neskutečně šťastní, když nám sdělili, že se spermouši našly :-) Teď jen, aby nám to konečně vyšlo. Máme zamražené ještě 4dávky spermií. Vy jste na tom jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
5.10.17 15:48

@Koudelka82 Vsak nemas zac. Musime se podporovat. :kytka: U nas z 0 na nejakych 400 000 po vitaminech. Vysel nam Ket ale bylo z toho zamkle 9tt.Tak nas ceka 2 IVF 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
5.10.17 16:28

Ahoj holky, ráda bych Vás tady trochu povzbudila. Manželovi před rokem taky sdělili že má Azoospermii. Od začátku chodíme do gennetu. Žádný zákrok jsme nakonec nepodstupovali, jen každý měsíc šel na SPG a cpal do sebe všechny vitamíny na podporu. Na konkrétní důvod mu nepřišli, ale varlata taky špatná a spermie v nich se přehříváli a proto rovnou umírali. Jelikož ale kdysi před tím měl oligospermii tak jsme to my ani doktoři nevzdávali. Dnes máme zamrazena embrya i pár spermiek. Po roce léčby vitamíny a hormony se dvakrát trocha objevila. Máme za sebou zatím jeden neúspěšný transfer a nyní jsem třetí den po transferu druhém a čekáme zda se prďolka chytí. :srdce: ;) nevzdávejte to a pokud jde o Azoospermii je nejlepší začít tu dlouhou cestu okamžitě bez ohledu na věk. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
5.10.17 18:33

@jirinasimi A řekli Vám příčinu azoo? u nás příčina neznámá. Vše ok, genetika taky ok, prý to mohla způsobit operace tříselné kýly, kterou prodělal v 15-ti, mohli mu tam něco přešít, narušit chámovod, apod., takže nevím, jestli by u nás zabraly vitamíny:-( a co jste měli za vitamíny? Přeji hodně štěstí a sil, to 2.IVF nám už musí vyjít :kytka:
@Terry1991 Děkuji za povzbuzující zprávu :-) Budu na Tebe moc myslet a držet pěsti, aby se prďolka uchytil :srdce:
Je to běh na dlouho trať, ale věřím, že to jednou vyjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
5.10.17 18:41

@Koudelka82 děkuju,když jsem tenkrát tady procitala kde co tak jsem nikde nenašla žádný pozitivní věci kolem Azoo. Teď se snažím ukázat že ani v tomhle případě to není úplně ztracený a že když je člověk trpělivý a striktní tak to nemusí končit dárcem :hug: :srdce: ještě taky nemáme vyhráno, ale dostat se od Azoo k transferum z vlastních spermií je už tak veliký úspěch. Takže neříkám že všem, ale může se to povést i tak :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
6.10.17 09:44

@Koudelka82 Helet u nas taky nic krom teda jedne vetsi zily, ale nebyla doporucena operace. Jinak pritel bere Fertilan a Kotvicnik.Nam tato kombinace pomohla tak moc, ze se nam spermie objevili a byla mozna ICSI :palec: Hlavu vzhuru.Ja z toho sic jen 9tt byla tehotna. Takze nadeje umira posledni.Ale je fakt ze nam se vysledek ukazal opravdu az za ty 3 mesice.
@Terry1991 Diky za podporu clovek to nesmi vzdat. Jinak drzim pesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
6.10.17 10:20

@jirinasimi ahoj, díky za podporu :hug: a jak dlouho měl Váš muž Azoo? A příčinu měl také neznámou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
6.10.17 10:33

@Koudelka82 U nas mel azoo asi pul roku pak zacal brat vitaminy a zvedlo se nam to.Ted to nebral a mel opet 0 takze zas zaciname vitaminy 8) Pricina neznama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
6.10.17 20:49

@jirinasimi A můžu se zeptat, kam chodíte do Caru? Nám v caru řekli, že nic než operace nepomůže :-( Pak jsme měli jet do Prahy k Mudr. Kočímu, ale nakonec jsme zkusili operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.