Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonym234 píše:
Zdravím, mohla bych vědět, kvůli čemu manžel podstoupil MESA/TESE? Mému manželovi byla zjištěna azoospermie a následně na genetice mikrodelece na Y chromozomu AZF(b). Jeden doktor říká, že je snad možné nějaké spermatické buňky nalézt pomocí MESA/TESE. Jiný nás zas hned žene si vybrat dárce. Manžel je teda pro dárce. Ale já chci zkusit vše pro to, abychom měli naše společné dítě:( Ty dotazy všech okolo, to je taky děs, jelikož, pokud by byl dárce, tak je nejlépe, když to nikdo neví. Už jsem z toho na nervy a nejradši bych se na to vykašlala a šla do adopce… Máte ještě někdo zkušenosti s MESA/TESE nebo s dárcovstvím spermií?
manzel je po MESA/TESE. oficialne sme mali 3 davky, ale pri rozmrazeni druhej davky neboli moc dobre, tak museli rozmrazit aj tretiu davku. oplodnilo sa 7 vajicok.3 prezili, dva zaviedli po OPU. Vysledok- mimodelozne tehu.po cca 2 mesiacoch KET - negativne.
momentalne som si zistovala ako je to s darcom, ako to prebieha a kolko to stoji.dnes som to vravela manzelovi, tak uvidim ako sa rozhodne.
Ahoj, hned na začátku po roce snažení manželovi zjistili azospermii… podstoupil MESA/TESE a nebylo vůbec nic nalezeno… všechny pokusy IUI i IVF jsou s dárcem… nikomu to neříkáme a nikdy neřekneme, prostě to bereme za nnaše dítě… ted stimuluji na třetí IVF. Pokud by tě něco zajímalo ráda odpovím
No začínám se se s tím taky už tak nějak definitivně smiřovat, že nám nic jiného nezbyde:( Teď jen vybrat některé z brněnských CAR, mám od mé lékařky doporučenou Repromedu… Mám ale strach, že pro ty všechny CAR je to jen megabyznys, když čtu na netu v diskuzích kolika holkám se to nezdařilo ani na 1. ani na 2. atd. pokus!? Těch peněz co to stojí a navíc do sebe prát tolik léků!
Za další mám panickou hrůzu z doktorů a injekcí… achich jo, vždycky jsem chtěla velkou rodinu, ale takhle se mi teda do toho vůbec nechce. Manžel však na mě šíleně tlačí, strká hlavu do každého kočárku… ![]()
Děkuji moc za odpověď. Ve kterém roce jste tam byli? Doktorka mi říkala, že je lepší IVF, že je tam větší pravděpodobnost, že to vyjde než IUI… tak nevím, ale IUI zas vyjde levněji a není to asi takový zápřah pro organismus!? Píšu takhle, protože nevím, co je to SZ:)
@Anonym234 píše:
Děkuji moc za odpověď. Ve kterém roce jste tam byli? Doktorka mi říkala, že je lepší IVF, že je tam větší pravděpodobnost, že to vyjde než IUI… tak nevím, ale IUI zas vyjde levněji a není to asi takový zápřah pro organismus!? Píšu takhle, protože nevím, co je to SZ:)
Příspěvek upraven 30.04.13 v 10:28
Anonym234 moja byvala sefova cakala na mimino 8 rokov a podstupila 11×IVF. neskutocne, ale dockala sa.
Pred tým, nez pojdeme na IUI, budem absolvovat hysteroskopiu.mam za sebou 2IVF s ET a 1 KET. druhy ET polovicny uspech. mimodelozne tehu. teraz by som bola v osmom mesiaci. hrozne to boli, hlavne ked to nikto nevie a dohodli sme sa s manzelom, ze o tom nikto vediet nebude, tak sa nemam komu vyrozpravat.
Ahoj holky…naše zkušenost s mesa-tese, bohužel nulová. šli jsme na ivf a darovanými spermiemi, později pak s dar. embryy a nelitujeme. přeji všem hodně štěstí, at vám to vyjde
![]()
Děkuji moc za odpovědi tobě i ostatním. Moc mi pomohlo si o tom promluvit. Zjistila jsem, že jedna známá dělala na Obilňáku v laborce a navíc též musela podstoupit IVF a IUI - doporučila mi též Obilňák. Takže si zítra jdu na gyndu pro doporučení na Obilňák a uvidíme, jak to dopadne. Všem přeji ať jim snažení o miminko dobře dopadne!!! ![]()
@Anonym234 píše:
Děkuji moc za odpovědi tobě i ostatním. Moc mi pomohlo si o tom promluvit. Zjistila jsem, že jedna známá dělala na Obilňáku v laborce a navíc též musela podstoupit IVF a IUI - doporučila mi též Obilňák. Takže si zítra jdu na gyndu pro doporučení na Obilňák a uvidíme, jak to dopadne. Všem přeji ať jim snažení o miminko dobře dopadne!!!
držím palečky ![]()
Ahoj holky, taky se vkládám do diskuze, jak vás tak všechny poslouchám, teda čtu, dá se s vašimi manželi a příteli o tom alespoň bavit, u nás to nejde. Já jsem v pořádku, manželovi zjistili azoo. Už je to nějaký čas. Chtěla bych to řešit, protože už mi bylo třicet. Vlastně vůbec nevím co dělat.
@anonym5 píše:
Ahoj holky, taky se vkládám do diskuze, jak vás tak všechny poslouchám, teda čtu, dá se s vašimi manželi a příteli o tom alespoň bavit, u nás to nejde. Já jsem v pořádku, manželovi zjistili azoo. Už je to nějaký čas. Chtěla bych to řešit, protože už mi bylo třicet. Vlastně vůbec nevím co dělat.
my planujeme darcovske spermie. najprv ale hysteroskopia.
@anonym5 píše:
A proč to nechce řešit, klidně napiš soukromou zprávu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Zdravím, mohla bych vědět, kvůli čemu manžel podstoupil MESA/TESE? Mému manželovi byla zjištěna azoospermie a následně na genetice mikrodelece na Y chromozomu AZF(b). Jeden doktor říká, že je snad možné nějaké spermatické buňky nalézt pomocí MESA/TESE. Jiný nás zas hned žene si vybrat dárce. Manžel je teda pro dárce. Ale já chci zkusit vše pro to, abychom měli naše společné dítě:( Ty dotazy všech okolo, to je taky děs, jelikož, pokud by byl dárce, tak je nejlépe, když to nikdo neví. Už jsem z toho na nervy a nejradši bych se na to vykašlala a šla do adopce… Máte ještě někdo zkušenosti s MESA/TESE nebo s dárcovstvím spermií?