Přeháním s příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.4.20 20:54
@pikola píše:
Tak ať si mele, je to tvoje dítě a ty jsi jeho matka. Ona už svoje vychovala. Ve mě to taky vře když slyším tchýni, ona se naštěstí ptá manžela :mrgreen: minule se ptala kdy mu dáme napít, že má určitě žízeň a čím ho krmíme, že je takový pěkný (kojím) akdy kojit přestanu, aby si ho mohla vzít. Na to ji manžel odpověděl, že plánujem nějak před nástupem do školy…
:mrgreen: synovi chtěla dát čaj když mu byli 2 týdny, a byl plně kojeny :zed: to už tady taky bylo.. Jak potřebuje pit. Že mlíko je jídlo :lol:
  • Citovat
  • Upravit
758
29.4.20 20:55

Taky můžeš zkusit argument s pediatrem, třeba "Doktorka nám zakázala dávat cukr před xx měsícem. " "Doktorka zakázala tvaroh protože zatěžuje ledviny. " atd. Starší generace na to někdy hodně slyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 20:56
@Martha03 píše:
No a tady jde vidět, že jen odkyvat prostě nestačí a je třeba se ohradit. Je to tvoje dítě, tak si dupni a řekni jí ať ti do toho laskavě nekecá a věnuje se svým dětem. Já teda kojila a s příkrmy začala později. Nicméně vše je na tvoji volbě, případně konzultaci s pediatrem. Dceři je rok a půl a čokoládu ještě neměla a ani ji dávat neplánuji, myslím, že času na to má ještě dost. Zatím dávám zeleninové sušenky apod. Chci, aby se naučila jist i to co by jí běžné nechutnalo, pokud by okusila sladké. Takhle malýmu prckovi bych dávala jen klasické prikrmy nic navíc. Tvaroh se myslím smí až od roka.

Přesně.. Chci aby jedl všechno, ne jen sladký.. Je mi úplně jasný že když mu dotoho nasypu cukr, že už nebude chtít nic jinyho.. navíc si neumím představit že do 125g skleničky dám lžičku cukru..,

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.20 20:57
@Mala.ještěrka píše:
Taky můžeš zkusit argument s pediatrem, třeba "Doktorka nám zakázala dávat cukr před xx měsícem. " "Doktorka zakázala tvaroh protože zatěžuje ledviny. " atd. Starší generace na to někdy hodně slyší.

To jsem ji řekla stím jogurtem, bez úspěchu :lol: tak sama musí videt že snad jeji dceri nenarostli černý zuby od narození..

• Citovat
  • Upravit
53518
29.4.20 20:58
@Anonymní píše: :mrgreen: synovi chtěla dát čaj když mu byli 2 týdny, a byl plně kojeny :zed: to už tady taky bylo.. Jak potřebuje pit. Že mlíko je jídlo :lol:

Moje tchýně je mnohem starší než ta tvoje. Krmila děti úplně jinak. A do ničeho mi nekecala. Prostě opakuj, že ty si to děláš po svém a manžel by měl své matce vysvětlit, ať tě nechá na pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 20:59
@Berry77 píše:
Bože můj, to je opravdu takový problém jí říct, že si to chceš dělat po svém :nevim:??

Když si mele pořád to samy.. Tak ano. Ne každá tchyně to pochopí, bohužel se nechci hádat..

• Citovat
  • Upravit
53518
29.4.20 21:03
@Anonymní píše:
Přesně.. Chci aby jedl všechno, ne jen sladký.. Je mi úplně jasný že když mu dotoho nasypu cukr, že už nebude chtít nic jinyho.. navíc si neumím představit že do 125g skleničky dám lžičku cukru..,

Moje osmdesátiletá babi prý polévku sladila, aby jí to děti jedly. Dávala šťávičky, než začala s příkrmy. Ptala se mě a kroutila hlavou. Občas pronesla, že ho šidíme. Myslela jsem si svoje. Teď je to hezky rostlý kluk. Ne hubeňour a ani kulička. Zuby má v pořádku. Takže je vidět, že se u nás má dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
29.4.20 21:11

Prostě ji to řekni, nebo jeji syn ať ji to řekne. že to prostě bude tak a konec!!! žádný cukr minimálně do dvou let. Nebo jak to máte v plánu. Bude jíst pomalu, jak ty chceš. A prostě nekojím a je to moje věc. Proč tajit před tchýni? Jediné v čem přeháníš že se ji bojíš!!! A na hlídaní bych samotné nedala tak do dvou let, narvala by mu pribinák a kdoví co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 21:14

@Russet jezis 8o :) asi mi nic jinyho nezbyde než opravdu jednim uchem dovnitř, druhým ven…To samý se studenými ruky. Syn má prostě ledový ruce imrvere. Venku bylo 25,na slunci snad přes 30.. Měl mikinu, tepláckyv kočárku, zafoukal vítr, a měl studený ruce. Tchyně jestli mu nedávam rukavice. Fakt jsem si myslela že si dělá srandu. A od ty doby se me ptá pokazdy.. :pocitac: Pořád,, proč nemáš rukavičky,,, ty máš ledový ručičky,,, je mu zima,,… Přitom kluk spocenej… Tohle mě fakt vždycky úplně točí.. Studený ruce = zmrzly dítě. :zed: nooo, sranda teprv přijde až zjistí že čekáme druhý. To bude keců… "" Proč jste si to nenechali vzít, jste normální, co jako budete dělat, ja bych takhle děti brzo po sobě nechtěla "" ufffff, no musím se do ty doby než ji to řekněme nějak obrnit :lol:

• Citovat
  • Upravit
5913
29.4.20 21:29
@Anonymní píše:
@Russet jezis 8o :) asi mi nic jinyho nezbyde než opravdu jednim uchem dovnitř, druhým ven…To samý se studenými ruky. Syn má prostě ledový ruce imrvere. Venku bylo 25,na slunci snad přes 30.. Měl mikinu, tepláckyv kočárku, zafoukal vítr, a měl studený ruce. Tchyně jestli mu nedávam rukavice. Fakt jsem si myslela že si dělá srandu. A od ty doby se me ptá pokazdy.. :pocitac: Pořád,, proč nemáš rukavičky,,, ty máš ledový ručičky,,, je mu zima,,… Přitom kluk spocenej… Tohle mě fakt vždycky úplně točí.. Studený ruce = zmrzly dítě. :zed: nooo, sranda teprv přijde až zjistí že čekáme druhý. To bude keců… "" Proč jste si to nenechali vzít, jste normální, co jako budete dělat, ja bych takhle děti brzo po sobě nechtěla "" ufffff, no musím se do ty doby než ji to řekněme nějak obrnit :lol:

Dívej tady je chyba hlavně na vaší straně. Buď ji má usměrnit chlap jako její syn nebo ji to budeš muset dát najevo ty. To i za cenu toho že chvíli nebudete v pohodě. Ona se totiž chová tak, jak ji to dovolíš. Ví, že na tebe může, zvyšuje si na tobě sebevědomí a ignoruje základní slušnost. Řekla bych ji natvrdo, že už delší dobu poslouchám její nářky ohledně výchovy a péče o mé dítě a už toho bylo dost. Pokud se sama nezeptam, že chci od ní radu, tak nechci, aby mne jakkoliv obtěžovala svými komentáři na toto tema. Pokud by s tím začala, vždycky bych se sbalila a jela do háje. Jelikož tchyni co by mi řikala kolik mám mít děti, v jakém věkovém rozestupu, čím kdy a jak mám krmit, co mám dělat a jak oblékat bych nemohla vystát. Ale jak říkám, je to o přístupu. Moje máma ani tchyně by si nedovolily nic z toho, protože vědí, že na blbý kecy jde ode mě vždycky blbá odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.4.20 21:30
@Anonymní píše:
@Russet jezis 8o :) asi mi nic jinyho nezbyde než opravdu jednim uchem dovnitř, druhým ven…To samý se studenými ruky. Syn má prostě ledový ruce imrvere. Venku bylo 25,na slunci snad přes 30.. Měl mikinu, tepláckyv kočárku, zafoukal vítr, a měl studený ruce. Tchyně jestli mu nedávam rukavice. Fakt jsem si myslela že si dělá srandu. A od ty doby se me ptá pokazdy.. :pocitac: Pořád,, proč nemáš rukavičky,,, ty máš ledový ručičky,,, je mu zima,,… Přitom kluk spocenej… Tohle mě fakt vždycky úplně točí.. Studený ruce = zmrzly dítě. :zed: nooo, sranda teprv přijde až zjistí že čekáme druhý. To bude keců… "" Proč jste si to nenechali vzít, jste normální, co jako budete dělat, ja bych takhle děti brzo po sobě nechtěla "" ufffff, no musím se do ty doby než ji to řekněme nějak obrnit :lol:

Tak jí řekni, že se to pozná sáhnutím zezadu na krček. Pokud má sedmileté dítě, snad se rozpomene. Moje tchýně občas taky chce dítě přiobléknout. Hlavně čepici, jakmile foukne. Zapnout až ke krku. Dítě je proti mně celkem horkokrevné a doma skoro pořád bez ponožek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.4.20 21:30

Milá anonymní, mě naprosto fascinuje, jak přesně dokážeš přepsat ty tchyniny rady. To se nedalo číst.

Bohužel se budeš muset naučit to utnout ještě dřív, než je všechny řekne :-). Prostě nepustit ke slovu. Jinak to tady budeš do detailu vypisovat ještě zejtra ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
29.4.20 21:33

Popravdě…mít takovouhle tchýni, tak už bych ji asi dávno poslala do pr…tak, kam slunce nesvítí 8o
A rozhodně ji ho nedávej na hlídání a nenechavej ji s ním samotnou, páč to si piš, že ti ho nacpe nějakými blbinami typu pribinak a bude si to dělat po svým. Chápu, že se nechceš hádat, ale budeš muset být důraznější, pokud ji chceš zavřít pusu a prostě dát jasně najevo, že máma jsi ty. Protože jinak to už budeš poslouchat napořád. Ono se bude pořád objevovat něco, co ona dělala nějak a bude ti to vnucovat. Takže to jeji udílení rád utni co nejdřív a manžel by ti měl s tímhle nekompromisně pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
29.4.20 21:37

Především by si tvá “drahocenná” tchyně měla uvědomit ze TY si matka ne ona. Pro mě za mě, ať si své nejmladší dá klidně cigaro do pusy ale to neznamená, že když to děla je to správně a ty musíš taky. Normálně bych si u ni dupla a to hodně rázně! Nesnáším tady ty kecy typu a za nás takhle a takhle a to je nejlepší apod.. kor když jde o to “začali jsme pribinakem” děla si srandu? 4M dítěti dat pribinak??? To by vás dr pěkně hnala, hlavně je na toto ještě brzo. Vůbec bych se jí nebála a netajila jí kojení, jestli se jí něco nelíbí prosím.. musí si uvědomit že pokud chce vnoučka hlídat, musí respektovat tvoje rozhodnutí. Naši rodiče taky zkoušeli, pochopili že si nenechám kecat do výchovy a to kdy má malej spát, jist, jak často přebaluji, ze používá zbytečně drahou kosmetiku apod… a je klid, začali to respektovat a vím ze bez mého vědomi malému nedají nic. :-)
(Omlouvám se jestli to beru nějak rázně 😅 ale z vlastní zkušenosti vím, že pokud se to nezarazí nebude to mít konce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 21:37

@Russet Hele to jsem ji řekla… Ohledně toho zátylku. Ve 3 měsících byla se svojí dcerou v nemocnici, měla vysoký horečky. Prý ji rovnou seřval doktor že at se nediví, že to dítě je šíleně nabaleny..jenze mě přijde že nic nepochopí, že má prostě o kolečko min :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko