Přeháním s příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hele, ted je to jeste sranda, mas mimco maly a pujcovat ji ho nemusis, ted si to jakz takz vykomunikujes, ale za rok dva? Pokud ji vcas neutnes, bude to jen horsi, vodte ho za rucicky, posazujte, v roce uz normalne gukasek a knedlik, jakepak prikrmy, v noci klidne slazeny cajik, at lepe spi atd. A take se ti budou tezko hledat vymluvy, proc ji ho nepujcovat. Takze durazne radim ji rychle srovnat. I za cenu te hadky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tchyni bych poslala víš kam.. vychovala si svoje děti… a tak si do toho nenech kecat! Ty jsi matka přece
Příspěvek upraven 29.04.20 v 21:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a treba s tim oblekanim meli tchanovci taky docela problem, ja jela pomerne chladny odchov, deti mely jako mimca ekzem a teplo jim nesvedcilo. Jeste dnes ma tchan tendence rikat 8mi letemu synovi, at se prioblece nebo zapne
dost casto jsem tyto rady obracela v ironicky zert. Nechces mu dat rukavicky? Jo urcite, taky mam tady pod kocarem bezne v kvetnu kulicha a kombosku, mam to vytahnout taky?
to celkem zabiralo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
nooo, sranda teprv přijde až zjistí že čekáme druhý. To bude keců… "" Proč jste si to nenechali vzít, jste normální, co jako budete dělat, ja bych takhle děti brzo po sobě nechtěla "" ufffff, no musím se do ty doby než ji to řekněme nějak obrnit
Tak a jestli ti fakt řekne něco takového, tak ji pribouchni dveře před xichtem a víckrát ji k sobě a dětem nepouštěj..
Fakt se s ní nemaz a pošli ji někam. Až budou děcka větší a uvidí, že s tebou mluví, jak s nesvéprávný děckem, tak se ti to může pěkně vymstít, to že nechces jít do konfliktu a stát si za svým i za cenu nějaké hádky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi dospělá ne? Tak si jí snad dokážeš srovnat, když jde o tvoje dítě. Jestli jí k ničemu nepotřebuješ (nebydlíte u nich, nepotřebuješ hlídání, atd.), tak co ti brání se víc ohradit? Mně pořád někdo zkouší cpát dítě nesmyslama, tak řeknu, že neexistuje a přes to vlak nejede a blbý pindy, že je dítě chudák, utínám už v zárodku. Teď na Velikonoce to bylo horší, protože fakt nechci aby roční dítě jedlo zajíce navíc ještě z hnusný čokolády a ta starší generace to hůř nese, ale když se to podá elegantně ale rázně, tak to taky pochopí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepřeháníš to, já taky svému půlročnímu miminku cukr nedávám a ani nechci. Tchýni řekni, že děkuješ za rady, ale že si poradíš. Bohužel, i takové tchýně, co musí do všeho kecat, i když se my samy neptáme, jsou…a budou..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
jenze mě přijde že nic nepochopí, že má prostě o kolečko min
Já jsem pořád nepochopila, co tady jako pořád řešíš. Jako ať vás tu rozsoudíme, kdo má v čem pravdu??
Vysvětlit se jí to nedá, tak to prostě neposlouchám / nestýkám se, tečka. Co je na tom složitýho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlepší by bylo říct, že ty jsi to dítě porodila, ty jsi máma a tím pádem víš jen ty, co je pro tvé dítě nejlepší a jen ty máš právo rozhodovat. Samozřejmě tvůj muž jako rodič také, ale tím to hasne. Myslím, že by se do toho měl vložit chlap.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tchýni neposlouchej, odkývej, mysli si svoje a neřeš to. Já mám takovou babičku, dítě jsem trápila, že jsem mu nedavala od narození vodu a čaj (i když jsem kojila), taky jsme krkavčí matka, když jsem nedávala sladké, bonbony a čokolády. No a ty moje sr… by nejedla (zeleninová jídla). Nejdřív jsme to hrozně řešila, hádala se s ní, ale pak mi řekla druhá babička, at odkývu a myslím si svoje..docela to funguje.
Dělej vše podle svého úsudku ![]()
A pokud to nefunguje, tak jí na rovinu řekni, že je jiná doba a dět budeš vychovávat podle sebe (nebo tak jak tě učí tvoje maminka/babička/teta.. a tečka)
Držím palce, je to otrvané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 To fungovat může jen do té chvíle, než si babička „vydupe“ hlídání dítěte. Což už se zjevně snaží teď a proto zakladatelka lže o tom kojení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná to jo. Moje babička už dostala ceres, měla zakázáno dávat holkám tunu sladkostí (vždycky jí napráskají
), dokonce bylo jednou dceři večer špatně, tak jsem vyhrabala koš a tam obaly od párků, bonbonu a cokolad
no to bylo! Od te doby se docela krotí, tak holce už je 6 let, ale dloooouho trvalo, než pochopila, že mě její řeči neberou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
@lucynka25 To fungovat může jen do té chvíle, než si babička „vydupe“ hlídání dítěte. Což už se zjevně snaží teď a proto zakladatelka lže o tom kojení
Hlídat ho chtěla i když mu byl měsíc…nebude mi snad vadit až bude starší, ale nemyslím si že by se pár měsíční dítě mělo hlídat, ještě k tomu když mi říká jak holku cpala jogurtem a cukrem..
kdyby si ho třeba vzala do kocarku, ale to ne.. To my musíme jet k ní. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonym kvůli rodině. Mám skoro 5ti měsíčního syna. Od narození je manželovi matka aktivní co se týče rad. Že musím zakazdou cenu kojit. Dostala 3× zánět, 40tky horečky, a chtěla po mě abych odstrikala na celý den, aby si ho vzala.přitom při zánětu ty prsa potřebuju aby vyprazdnil on… No nic, nedala jsem ji ho. Pak jsem se na kojení vykaslala, po 2. 5měsících, a 3 zánětech, a 3× antibiotik syn brečel, měl krev ve stolici, dle dr právě z těch atb. Abkm se vyloučilo. Nemůžu penicilin který se nedostává do mléka, takže jsem měla jiný atb… Nicméně tchyně řekla že to prostě musím vydržet za každou cenu. Neřekla jsem ji ze nekojim, takže si myslí že kojim. Ve 4 měsících říkala že už mám dávat příkrmy, (ikdyž si myslela že kojím), začala jsem je dávat o týden později na radu dr, začali jsme zeleninou, a poté zeleninou z masem.. Celkem mu to smakovalo, ze začátku jen ochutnával, plyval to. Jak co mu chytnalo.. Něco min, něco víc. Tchyně mi rekla že začínala jogurtem, pribinaky, a pak klasicke příkrmy, co sladila obyčejným cukrem. Že ji děti nechtěli jist příkrmy, tak jim tam dala cukr.
Její dcera nejmladší má skazene přední zuby, úplně černé. V 7mi letech, ale prý už ji tak narostli. Začala mi říkat že mám syna dávat spát o 2 hodiny dyl, okolo 21.00 že v 18. 30 je velmi brzy. Syn si denně v 17. 30 mne očička, takže jde do vany, 18.00 mlíčko a 18.30 spi..spinka zhruba do 9. 00 ráno. Z toho se vzbudí 3× na mlíko. Jsem opravdu tak strašná že mu nechci dávat bílý cukr, a cpát ho jogurtem? Já bych se sní o tom ani nebavila, ale ona se vždycky zeptá, všechno ji odkejvu, a jakmile řeknu že mu nechci dávat žádnéj cukr tak jsem div ne za tyranku. Nejsem žádná eko, bio lesana.. Ale proste si nemyslim že by mělo mít miminko cukr
nechci k ní syna dávat nahlidani, protože s každým jeho kvyknutim se ptá jestli má hlad, že určitě brečí z hladu, a úplně vidím že by ho nacpala tvarohem
co myslíte vy? Přeháním to?
Nepřehánís to, ale… Zas se tu klasicky sešly dvě „dvacítky“, který porodily jak to šlo první dítě a to je jejich alfa omega žití
hlavně tedy u tchyně. Vy dvě nemůžete vzpomínat na cestování, studium VŠ, záliby, prostě jen souboj, kdo lépe nakrmí dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonym kvůli rodině. Mám skoro 5ti měsíčního syna. Od narození je manželovi matka aktivní co se týče rad. Že musím zakazdou cenu kojit. Dostala 3× zánět, 40tky horečky, a chtěla po mě abych odstrikala na celý den, aby si ho vzala.přitom při zánětu ty prsa potřebuju aby vyprazdnil on… No nic, nedala jsem ji ho. Pak jsem se na kojení vykaslala, po 2. 5měsících, a 3 zánětech, a 3× antibiotik syn brečel, měl krev ve stolici, dle dr právě z těch atb. Abkm se vyloučilo. Nemůžu penicilin který se nedostává do mléka, takže jsem měla jiný atb… Nicméně tchyně řekla že to prostě musím vydržet za každou cenu. Neřekla jsem ji ze nekojim, takže si myslí že kojim. Ve 4 měsících říkala že už mám dávat příkrmy, (ikdyž si myslela že kojím), začala jsem je dávat o týden později na radu dr, začali jsme zeleninou, a poté zeleninou z masem.. Celkem mu to smakovalo, ze začátku jen ochutnával, plyval to. Jak co mu chytnalo.. Něco min, něco víc. Tchyně mi rekla že začínala jogurtem, pribinaky, a pak klasicke příkrmy, co sladila obyčejným cukrem. Že ji děti nechtěli jist příkrmy, tak jim tam dala cukr.
Její dcera nejmladší má skazene přední zuby, úplně černé. V 7mi letech, ale prý už ji tak narostli. Začala mi říkat že mám syna dávat spát o 2 hodiny dyl, okolo 21.00 že v 18. 30 je velmi brzy. Syn si denně v 17. 30 mne očička, takže jde do vany, 18.00 mlíčko a 18.30 spi..spinka zhruba do 9. 00 ráno. Z toho se vzbudí 3× na mlíko. Jsem opravdu tak strašná že mu nechci dávat bílý cukr, a cpát ho jogurtem? Já bych se sní o tom ani nebavila, ale ona se vždycky zeptá, všechno ji odkejvu, a jakmile řeknu že mu nechci dávat žádnéj cukr tak jsem div ne za tyranku. Nejsem žádná eko, bio lesana.. Ale proste si nemyslim že by mělo mít miminko cukr
nechci k ní syna dávat nahlidani, protože s každým jeho kvyknutim se ptá jestli má hlad, že určitě brečí z hladu, a úplně vidím že by ho nacpala tvarohem
co myslíte vy? Přeháním to?
Podle mne si to způsobujes hodně sama to jak se tchýně chová. Nechápu, proč bys jí měla něco vysvětlovat, nějak se obhajovat. Informací o tom, co by dítě mělo a nemělo jíst je všude více než dost a jsou lehce dostupné. A před sedmi lety určitě nebyly nějak moc rozdílné. Problém pravděpodobně nebude v tom, že by tchýně neměla alespoň základní přehled o tom, co je dnes doporučovano, ale v tom, že jí to nezajímá, má svou pravdu, takže nemá cokoli smysl vysvětlovat. Na jednu stranu to i chápu, ono tím, že by přijala to nové by na druhou stranu i připustila, že u staršího dítěte to dělala špatně a mohla mu nechtěně ublížit. A na to ne každý má, aby se s tím dokázal vyrovnat. Navíc nic není úplně černobílé. Já bych se s ním nevybavovala, poděkovala bych jí za radu, ale zároveň bych dala najevo, že si to stejně udělám podle svého. Žádné vysvětlování a rozhodně žádné obhajování. Dělám to tak a tak, nehodlám to měnit, tečka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková píše:
Nepřehánís to, ale… Zas se tu klasicky sešly dvě „dvacítky“, který porodily jak to šlo první dítě a to je jejich alfa omega žitíhlavně tedy u tchyně. Vy dvě nemůžete vzpomínat na cestování, studium VŠ, záliby, prostě jen souboj, kdo lépe nakrmí dítě.
Dvacítka nejsem, cestovat jsem nikdy nechtěla, bojím se i do Prahy.
Ale narozdil od ní mám školu, slibnou práci do které se můžu vrátit. Ona je vesmes celý život doma znudena, urypana. Celkem má odpracovaných 8 let za celý svůj život. Jinak moc nechápu.. Alfa omega pro mě je moje rodina. Nevidím důvod proč bych si měla děti pořizovat 35+.. Rozhodně jsem si nepořídila dítě,, jak jen to šlo,,… Bohužel, ačkoliv jsem chtěla mít první dítě jako mladší, tak se povedlo po 5 letech. Druhé přišlo totálně neplánovaně..
- Citovat
- Upravit