Přeháním s příkrmy

Anonymní
29.4.20 20:22

Přeháním s orikrmy

Ahoj, prosím anonym kvůli rodině. Mám skoro 5ti měsíčního syna. Od narození je manželovi matka aktivní co se týče rad. Že musím zakazdou cenu kojit. Dostala 3× zánět, 40tky horečky, a chtěla po mě abych odstrikala na celý den, aby si ho vzala. 8o přitom při zánětu ty prsa potřebuju aby vyprazdnil on… No nic, nedala jsem ji ho. Pak jsem se na kojení vykaslala, po 2. 5měsících, a 3 zánětech, a 3× antibiotik syn brečel, měl krev ve stolici, dle dr právě z těch atb. Abkm se vyloučilo. Nemůžu penicilin který se nedostává do mléka, takže jsem měla jiný atb… Nicméně tchyně řekla že to prostě musím vydržet za každou cenu. Neřekla jsem ji ze nekojim, takže si myslí že kojim. Ve 4 měsících říkala že už mám dávat příkrmy, (ikdyž si myslela že kojím), začala jsem je dávat o týden později na radu dr, začali jsme zeleninou, a poté zeleninou z masem.. Celkem mu to smakovalo, ze začátku jen ochutnával, plyval to. Jak co mu chytnalo.. Něco min, něco víc. Tchyně mi rekla že začínala jogurtem, pribinaky, a pak klasicke příkrmy, co sladila obyčejným cukrem. Že ji děti nechtěli jist příkrmy, tak jim tam dala cukr. 8o Její dcera nejmladší má skazene přední zuby, úplně černé. V 7mi letech, ale prý už ji tak narostli. Začala mi říkat že mám syna dávat spát o 2 hodiny dyl, okolo 21.00 že v 18. 30 je velmi brzy. Syn si denně v 17. 30 mne očička, takže jde do vany, 18.00 mlíčko a 18.30 spi..spinka zhruba do 9. 00 ráno. Z toho se vzbudí 3× na mlíko. Jsem opravdu tak strašná že mu nechci dávat bílý cukr, a cpát ho jogurtem? Já bych se sní o tom ani nebavila, ale ona se vždycky zeptá, všechno ji odkejvu, a jakmile řeknu že mu nechci dávat žádnéj cukr tak jsem div ne za tyranku. Nejsem žádná eko, bio lesana.. Ale proste si nemyslim že by mělo mít miminko cukr :think: nechci k ní syna dávat nahlidani, protože s každým jeho kvyknutim se ptá jestli má hlad, že určitě brečí z hladu, a úplně vidím že by ho nacpala tvarohem :zed: co myslíte vy? Přeháním to? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
176
29.4.20 20:29

Přeháníš to pouze v tom smyslu, že si neumíš říct svoje :D taky nejime doma vyloženě zdravě, ale příkrmy jsem jela dost poctivě, a teď v roce a půl už malý občas i nějakou mlsotu dostane. Čokoládu teda viděl maximálně v regálech v obchodě, ale asi tak. Ty si v první řadě musíš umět říct, co ti vadí a vyjasnit si to s tchýní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
29.4.20 20:31

Chováš se úplně normálně, tchyni bych na rady odpovídala „Hm, aha, no vidíš…“, na přímou otázku (Dáš mu pribinak?) bych říkala stručně „Ne.“, na „Proč?“ bych říkala „Není to zdravý.“ Tyhle tři odpovědi (Hm, Ano/Ne, Protože to není zdravý) ti úplně vystačí :lol:

Jinak nevysvetlovat, neobhajovat, nevyhrajes to, šetři síly a dělej si to po svým. Existují tchyně a maminky, kterým lze vysvětlit leccos a považuju je za poklad, ale ta tvoje to evidentně není.

Uznat, že to děláš dobře, pro ni znamená připustit, že to třeba dělala špatně (nebo že její způsob nebyl jediný správný) a to je fakt těžký snést, to každej nedokáže,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.4.20 20:32

Rozhodně nepřeháníš, je to Tvoje dítě. Tchýně to na mě taky zkoušela, párkrát jsem ji jasné dala najevo že svoje děti budu krmit čím já uznám za vhodné a už to respektuje. Dcera do 3 let neviděla jedinou sladkost, je jí 5 a dostává buchtu když upeču, ovocné tyčinky bez cukru atd, ale bonbóny ani sušenky nedávám ani teď, a tchýně dokonce chodí do zdravé výživy a nosí bio tyčinky :) a to se před dvěma lety ještě hádala o lízátka. Chce to vydržet a neustoupit. Taky nejsem žádná bio lesana, jen si myslím, že děti si cukru užijí ještě dost, tak není potřeba jim ho cpat od malička ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 20:34

@kara_cz jenže já ji řekla svoje argumenty… Ze ten cukr mu dávat nebudu, a jogurty až okolo 9 měsíce nejdřív, že ty smetanový jsou na žaludek těžký… A stejně si mlela to svoje :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
5913
29.4.20 20:35

No a tady jde vidět, že jen odkyvat prostě nestačí a je třeba se ohradit. Je to tvoje dítě, tak si dupni a řekni jí ať ti do toho laskavě nekecá a věnuje se svým dětem. Já teda kojila a s příkrmy začala později. Nicméně vše je na tvoji volbě, případně konzultaci s pediatrem. Dceři je rok a půl a čokoládu ještě neměla a ani ji dávat neplánuji, myslím, že času na to má ještě dost. Zatím dávám zeleninové sušenky apod. Chci, aby se naučila jist i to co by jí běžné nechutnalo, pokud by okusila sladké. Takhle malýmu prckovi bych dávala jen klasické prikrmy nic navíc. Tvaroh se myslím smí až od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
29.4.20 20:35

Tak si dupni ne? Je to tvoje dítě. Ja tchýni i mou mamku usměrnila hned na začátku a mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
29.4.20 20:38

Neprehanis, taky bych takle malemu miminku nedala cukr, prininaky apod. Jogurt tak od 7 měsíců bílý. Tchyni byvh dite driv jak v roce nedala, pak uz se svet nezbori kdyby mu neco podstrcila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.4.20 20:38

Ne, neprehanis to, jen se musis naucit tchyni asertivne usadit. Me hodne pomahala veta „za vas se to delalo jinak, to uz je dnes prekonane“ :mrgreen: to usadi kazdou starsi rejpalku. A jinak nevim, proc bys ji mela takhle male mimco davat hlidat? Cloveku, kteremu 100% neverim, bych nedala ani predskolni dite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.4.20 20:40

A normalne bych se nebala prime konfrontace-pokud by nekdy projevila zajem o hlidani bez tve pritomnosti, tak bych ji rekla, ze dekuji nechci, protoze nerespektuje moje prani na stravovani/vychovu apod. a za dite neses zodpovednost ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.4.20 20:42
@Anonymní píše:
@kara_cz jenže já ji řekla svoje argumenty… Ze ten cukr mu dávat nebudu, a jogurty až okolo 9 měsíce nejdřív, že ty smetanový jsou na žaludek těžký… A stejně si mlela to svoje :pocitac:

Tak ji nech mlít. Je to tvoje dítě a tvoje pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
29.4.20 20:45
@Anonymní píše:
@kara_cz jenže já ji řekla svoje argumenty… Ze ten cukr mu dávat nebudu, a jogurty až okolo 9 měsíce nejdřív, že ty smetanový jsou na žaludek těžký… A stejně si mlela to svoje :pocitac:

Tak ať si mele, je to tvoje dítě a ty jsi jeho matka. Ona už svoje vychovala. Ve mě to taky vře když slyším tchýni, ona se naštěstí ptá manžela :mrgreen: minule se ptala kdy mu dáme napít, že má určitě žízeň a čím ho krmíme, že je takový pěkný (kojím) akdy kojit přestanu, aby si ho mohla vzít. Na to ji manžel odpověděl, že plánujem nějak před nástupem do školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
29.4.20 20:48

Já vůbec nechápu, proč konzultuješ jídlo s tchýní :D ani tchýně, ani moje matka naprosto netuší, co syn jí. Mají jen rámcovou představu, když baští u nich na návštěvě. A pokud jí v tomhle nevěříš, tak jí dítě nedávej, nebo jedině s pytlíkem jídla, které mu může dát. A rady bych vypouštěla se slovy: já to udělám podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 20:52
@Platanka píše:
Chováš se úplně normálně, tchyni bych na rady odpovídala „Hm, aha, no vidíš…“, na přímou otázku (Dáš mu pribinak?) bych říkala stručně „Ne.“, na „Proč?“ bych říkala „Není to zdravý.“ Tyhle tři odpovědi (Hm, Ano/Ne, Protože to není zdravý) ti úplně vystačí :lol:

Jinak nevysvetlovat, neobhajovat, nevyhrajes to, šetři síly a dělej si to po svým. Existují tchyně a maminky, kterým lze vysvětlit leccos a považuju je za poklad, ale ta tvoje to evidentně není.

Uznat, že to děláš dobře, pro ni znamená připustit, že to třeba dělala špatně (nebo že její způsob nebyl jediný správný) a to je fakt těžký snést, to každej nedokáže,

Přesně tak, co není po jejím, nerídím se její radou, tak je špatně.. Není stará, její skoro 49.posledni dceru měla později.. Takze strasit bude ještě dlouho.. Opravdu cokoliv ji řeknu, na její argument, tak je špatně, a ona to dělala jinak. Cítím se kvůli tomu špatně.. Moje máma je úplný opak, do ničeho mě nekeca, za synem se staví sama, ale ke tchyni musíme jezdit my. :? Naopak mě máma ve všem podporuje, utvrzuje že to dělám dobře… :think: syna nechtěla nikdy na hlídání, že by si o to vyloženě řekla.. Říkala na co, co by dělala doma s malým miminkem.. Ze do kocarku klidne, ale aby ji syn doma plakal, to je zbytečný. Navíc já ho prostě nepotřebuju dávat na hlídání. Stokrat jsem to tchyni řekla. Před koronou jsem si snim i zajela nakoupit, a už byl oheň na střeše jak je to zbytečný, že něco chytne atd.. Přitom jsem si v klidu nakoupila. Teď během korony nejezdím ani já nikam, pouze manžel…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.20 20:53
@Čičorečka píše:
Já vůbec nechápu, proč konzultuješ jídlo s tchýní :D ani tchýně, ani moje matka naprosto netuší, co syn jí. Mají jen rámcovou představu, když baští u nich na návštěvě. A pokud jí v tomhle nevěříš, tak jí dítě nedávej, nebo jedině s pytlíkem jídla, které mu může dát. A rady bych vypouštěla se slovy: já to udělám podle svého.

Psala jsem ze nekonzultuju sama od sebe. Ona se opta, tak ji řeknu, a už jede smršť.. To samý v kolik chodí spát.. :think: ona se vždycky zeptá…odpovim, a uz dava rady..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko