Přehnaná tchýně.

Anonymní
4.2.22 23:32

Přehnaná tchýně.

Tak dnes byl manžel u tchýně a ta mu říkala, že když potřebujeme více peněz ať jdu dělat 16 tky. Přijde vám to normální. Jsem čerstvě po MD. Máme 2 malé děti 3 roky a 6 let. Manžel 8 měsíců marodí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
4.2.22 23:44

Asi jste si před ní stěžovali, že nemáte peníze a ta potvora, místo toho, aby sáhla do strožoku a podarovala vás, tě pošle do práce… :mrgreen:
Pokud trpíte nouzí a manžel zvládne hlídat děti sám, tak je celkem logický, že by jsi měla víc energie věnovat práci… Kdyby jsi byla nemocná ty, tak by zas musel máknout manžel, tak to v partnerství chodí…

@Anonymní píše:
Tak dnes byl manžel u tchýně a ta mu říkala, že když potřebujeme více peněz ať jdu dělat 16 tky. Přijde vám to normální. Jsem čerstvě po MD. Máme 2 malé děti 3 roky a 6 let. Manžel 8 měsíců marodí.
  • Citovat
  • Upravit
390
4.2.22 23:46

Záleželo by jak moc ty prachy potrebujete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
4.2.22 23:48

Těžko říct. Jestli nemáte ani na jídlo a muž marodí, tak jediný výdělkuschopný člověk v rodině jsi teď ty. Jestli se jen snížil váš životní standard, jakš takš zvládáte finančně vycházet a máš jinou práci, byť méně placenou než 16ky, tak bych jen zakoulila očima. 8 měsíců marodění je dlouhá doba a jestli je uschopnění v nedohlednu, tak budeš muset rodinu zajistit ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
4.2.22 23:53

Mě by docela zajímalo, co předcházelo tomu jejímu vyslání do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.2.22 23:58

S čím manžel marodí? Vypadá to, že půjde brzy do práce?

Asi jste čekali, že vám tchyně trošku pomůže. Záleží, jaká částka by pro vás byla potřebná. Zda 200,– na základní jídlo, nebo pár tisíc na žití. A na druhou stranu záleží, jak tchyně vidí vaše hospodaření. Možná má pocit, že máte rezervy, kde ušetřit. Že si např. dopřejete dovezené jídlo, koupíte pizzu, kupujete moc hraček dětem, nebo máte neuvážené splátky-netvrdím, že to tak je, ale jen mě to napadá, že to tak může být…

Na druhou stranu-Ta věta, co řekla tchyně, je vytržená z kontextu. Nevíme, co tomu předcházelo. Co kdo říkal. Zda to bylo v legraci-chce partnerka víc peněz, tak ať jde na šestnáctky…Nevíme, jakým tónem to řekla. A hlavně nebyla si u toho, píšeš, že manžel byl u tchyně.
Nebylo to tak, že manžel jel poprosit tchyni o peníze? Dát, půjčit? Už jste si někdy od ní peníze půjčovali?

Takže z toho mála, co píšeš, těžko soudit. A zda nutně potřebujete víc peněz-že nejde víc omezit výdaje, tak je nutné zvýšit příjmy. Tzn. asi budeš muset nějakou brigádu k práci sehnat. S manželem jste spolu v dobrém i zlém, nyní potřebuje pomoci on, když dlouho marodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
5.2.22 00:07

Odkud se ta tvoje tchyne přehnala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 00:14
@fera21 píše:
Mě by docela zajímalo, co předcházelo tomu jejímu vyslání do práce.

Byly jsme u ní v týdnu a honila mě na ocr, když je holka nemocná tak jsem jí řekla, že asi nepotřebujeme peníze, když holku zvládne manžel. Já práci mám. Ale to manželovo marodeni je spíš simulace a lenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.22 00:16

Od tchýně nechci ani korunu.

• Citovat
  • Upravit
8935
5.2.22 00:42
@Anonymní píše:
Byly jsme u ní v týdnu a honila mě na ocr, když je holka nemocná tak jsem jí řekla, že asi nepotřebujeme peníze, když holku zvládne manžel. Já práci mám. Ale to manželovo marodeni je spíš simulace a lenost.

Někdo nechá manžela marodit tolik měsíců, když mu nic není?
A manžel má práci, kam se může vrátit, nebo počítá, že se tam vrátí?
A nežádal manžel po tchyni peníze - aby donesl domů víc peněz, když je tak dlouho doma?
Jistě se z pracovitého člověka rázem nestal lenoch. Tak je potřeba s ním promluvit, že víš, že mu nic není, ať ukončí neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
5.2.22 01:04

Kdes k němu přišla, na nějakym trhu s Lemrama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 02:46
@lasička1 píše:
Někdo nechá manžela marodit tolik měsíců, když mu nic není?
A manžel má práci, kam se může vrátit, nebo počítá, že se tam vrátí?
A nežádal manžel po tchyni peníze - aby donesl domů víc peněz, když je tak dlouho doma?
Jistě se z pracovitého člověka rázem nestal lenoch. Tak je potřeba s ním promluvit, že víš, že mu nic není, ať ukončí neschopenku.

Já to taky nechápu, nejdřív kolečko odběru, pak rehabilitace, potom. atletická rezonance. Výsledek ok. Další rehabilitace a je 8 měsíců doma dle dub cvičit, necvičí, takže jak vidíš tak lze marodit.

• Citovat
  • Upravit
26864
5.2.22 06:06
@Anonymní píše:
Já to taky nechápu, nejdřív kolečko odběru, pak rehabilitace, potom. atletická rezonance. Výsledek ok. Další rehabilitace a je 8 měsíců doma dle dub cvičit, necvičí, takže jak vidíš tak lze marodit.

Neres tchyni. Res manzela. A treba by ti i tchyne pomohla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
5.2.22 06:30

Tchyně není tvůj problém, ale línej manžel ano. Ať kouká makat do práce. Jako 8 měsíců marodit aniž by to bylo něco vážného to je fakt simulant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
5.2.22 06:41

Tohle je výsledek covidu. Někteří lidi si zvyklý být doma. A pak hledají kdejaký bebi aby mohli být na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová