Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@mandarinkapomeranc
U me 1. den po zavedeni tablety nic. 2. den rano zavedena tableta a od odpoledne bolestive kontrakce po 1 minute a dite na svete az 3. den. Porod sileny, velke poraneni atd. No a na pokoji byla zenska, ktera mela take preindukci a porodila jeste ten den po par hodinach, bez nastrihu, bez zraneni… a taky zenska ktera porodila po 7 dnech vyvolavani tabletky, nejake tycinky na roztazeni hrdla atd, atd, bolesti mela celou dobu a az 7. den porodila cisarem a to jen proto, ze uz plakala a prosila. Je to tedy ruzne a neupinala bych se na nejake pribehy. Kazdy to ma jinak. Drzim ti palce ![]()
@mandarinkapomeranc U mne v pohode, prvni porod, zacalo se v patek na noc tabletkou, nic. V So rano a odpoledne taky nic, asi zabral az v So odpo Hamilton, v So vecer to zaclo a rano byl syn na svete, porod hezky. Uz druhy den jsem rikala ze bych sla klidne rodit znovu, a to jsem se porodu dost bala ![]()
@Filzefina Vyvolavani 7 dni je krajne podezrele. Lekari na to maji zavazna doporuceni a ve vsech se uvadi, ze vyvolani musi ukoncit po 3.dnech sekci. Je to stejne jako prenaseni, dnes uz maji plosne stanoven nejaky limit, tusim 41+2, za ktery prenaseni nemaji dovolit,
protoze oboji je krajne rizikove. Mozna pani hospitalizovali a nechali ji cekat, to se mi take stalo, ze mi nezkusena mlada lekarka slibila hospitalizaci v patek rano s porodem do vecera, a pak se jeden cely den nic nedelo, ptze meli na salech napilno… ![]()
@Helca83 nene, byla jsem toho svedkem. Lezela jsem v nemocnici dlouho pred tim, nez mi porod zacali vyvolavat (kvuli podezreni na preeklampsii) a opravdu ji davali 3 dny tablety, pak ji 2 dny zavadeli tycinky na otevreni delozniho hrdla a pak znovu tablety, ktere ji uz zavadeli do delohy. Nekolik dni jsem s ni nespala, protoze chodila po pokoji a prodychavala bolesti, nebo brecela. Uz jsem byla hotova a o pani ani nemluve. Nicmene ji rekli, ze pokud ma miminko v poradku ozvy, budou zkouset vyvolavat, protoze je to pry setrnejsi nez sekce. No nevim… myslim, ze uz by ani na porod nemohla mit silu. ![]()
@Filzefina To teda, to si nedokazu predstavit. To bych si pak asi na ne stezovala protoze presne jak pisete, clovek uz na to pak nemuze mit silu a logicky to musi skoncit cisarem ![]()
Zatim se nic nedeje.jen obcasne bolesti v podbrisku a krizi…
Já dostala nakonec místo tablety na preindukci balonkovy katetr. Ve 22 h mi to doktor zavedl, to jsem byla na 1 prst, nafoukl balónek na 3 cm, ráno v 7 to ze mě samovolně vypadlo, dostala jsem tabletu, za 20 minut začaly kontrakce a za 8 hodin jsem porodila.
Mně to trvalo 3dny, vždy ráno zavedli tabletku a večer pravidelné bolesti(nic hrozného) Vždy jsem to zaspala. Třetí den ráno zavedli tabletku a za dvě hodiny bolesti po 4 minutách a za 6hodin bylo po všem
bez poranění. Hodně štěstí