Přejídá se u prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mmonica
22.9.11 21:59
lencula píše:
Lenczii píše:
Tedy, si připadám, jako bych to psala já.
Mám úplně stejný problém. Prcek tři týdny a tři dny starý. Kojím také s kloboučkem a také mi to jde u jednoho prsu bez (ale ne pokaždé). No, nejhorší je, že mu to teče všude okolo, jak to teče skrz ten klobouček „proudem“ a někdy se mi i zakucká, jak to do něj teče..
No a samozřejmě mi taky ublinkává. Myslím, že ho překrmuju, páč taky řve a já nevím proč, tak mu někdy dám i po hodině..
Tudíž doufám, že se tu taky dozvím něco užitečného.. :wink:
No a dudel taky plive, takže dudlíkem se mi ho podaří utišit pouze někdy.. :nevim:

Me se prave taky zda, ze to tece moc rychle, ze se obcas zajika. Hlavne ho porad prevlikam, protoze se bud pocinta mlikem z toho kloboucku nebo se pozvraci. Mozna je chyba i to, ze pres den ho nechavam spat podle potreby, ale v noci se me budi treba i kazde dve hodiny a porad rve :(

Jeste ze ho manzel porad nosi, ale me uz z nej normalne boli zada.

Bohuzel vahu si pujcit nemuzeme. Bydlime v zahranici a vlastne tu nejsou ani pediatri. Jsou tady jen rodinni doktori a chodi k nam neco jako porodni asistentka a s tou resim vsechno. Uz jsem ale premyslela, ze pujdeme k doktoru, protoze uz fakt nevim co dal. Manzel je v klidu, ale me uz slusne hrabe.

jo a bud rada,ze si tu vahu pujcit nemuzes, diky tomu ja uz kojim 18 mesicu,
jo taky jsem mela tendence ,ze si ji koupim na ebay asi za 80 liber a jsem rada,ze jsem se na to vykaslala

• Citovat
  • Upravit
mmonica
22.9.11 22:03
lencula píše:
To, ze se prejida jsem usoudila z rychlych vahovych prirustku a z toho, ze kdyz ho tam mam 1,5 hodiny, tak ani po tehle odbe neni spokojeny. Takze ho ted odtrhavam max. po 45 minutach.Ja si samozrejme nepredstavovala, ze materstvi bude leharo. Ale spise me mrzi, ze proste nepoznam kdy ma dost. On je evidentne bezedny. S klobouckem se odtrhne jenom nekdy, ale hned hleda prso znovu. No a u prso to jeste nemame tolik vychytany, protoze tak kojime jenom dva dny.

vsechno se srovna,ja kojila prvni dva mesice hodinu a pul bezne
az prijde prvni krize nebo rustovy sprut tak koj jeste vice,
do tri mesicu se vs srovna a uvidis,ze kojeni bude maximalne 15 az 20 minut
pokud pribira pekne,tak proc ne po hodine odtrhnout asi si rad dumla
zacatky nejsou jednoduchy,ale stoji to za to :palec:

• Citovat
  • Upravit
81479
22.9.11 22:21

a má dudlík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
23.9.11 21:56
lencula píše:
Dudlík vždycky má jen chvilku. Potom ho vyflusne. Jinak nám už taky byl doporučen heřmánkový čaj, kdyby prý řval hlady, ale byl nakojený a podle mého úsudku najezený.

Lenculo prosím, kdo ti tohle radil? Jestli chceš plně kojit, tak to opravdu nedělej, zavedení čaje pro plně kojené miminko není třeba a je kontraproduktivní, může dojít ke snížení laktace.

• Citovat
  • Upravit
knopi
23.9.11 21:57
LuciLu píše:
lencula píše:
Dudlík vždycky má jen chvilku. Potom ho vyflusne. Jinak nám už taky byl doporučen heřmánkový čaj, kdyby prý řval hlady, ale byl nakojený a podle mého úsudku najezený.
Leni, čaj mu nedávej, to je myslím zbytečný. Plně kojený dítě nemá potřebu dalších tekutin, jen ho zvykneš na sladký. Doporučuje se v nějakých šílených vedrech dát třeba lžičkou trochu kojenecké vody kvůli dehydrataci, ale to není váš případ. Zkus nejdřív vyloučit to bolení a jestli vypije dost, pak uvidíš co dál. Pokud nemá dost mlíka, tak pak dokrmovat UM, ale ne šidit čajem :think:

Pokud takto hodně přibírá na váze, mléka má evidentně dost a problém bude jinde.

• Citovat
  • Upravit
knopi
23.9.11 22:06
lencula píše:
AHoj holky,

řeším nějak více problému najednou co se týká kojení a už mě to všechno nějak hrozně unavuje.

Malý má nyní něco přes tři týdny a kojíme pomocí kloboučku. Na jednom prsu jsem schopna ho kojit i bez kloboučku, ale to druhé nám nejde, takže trénujeme, ale není to ono.

Problém je, že se malý u prsa přejídá. Našla na stránkách kojeni.net, že je to vlemi vyjímečné, ale že se to může stát.

Já nevím, čím je to způsobené, jestli těmi kloboučky nebo prostě tím, že řve hlady a já vyměknu a dám mu najíst a on vlastně hlad nemá.

Podle mě má malý slabší reflux, často ublinkává někdy i třeba hodinu po kojení.Zavedli jsme nějaký opatření, aby to blinkání bylo lepší, ale nějak se to nelepší.

Nejhorší jsou ovšem noci. Kdy malej skoro nespí a já padám únavou. Zavedla jsem režim, že kojím po 7 minutách, potom krkáme a potom dáváme další kola podle potřeby. Malý ještě u prsa totiž usínal. Jenže nejsem vlastně schopná poznat, kdy má dost a kdy ne. Takže se mě vzdá, že téměř vždy křičí hlady, ale hlad určitě nemá. Má rekordní příbytky, narodil se 3,1 kg, nyní má 4,1, tzn. za tři týdny přibral 1 kg. V noci fakt magořím. Už nějak přemýšlím, že si budu odstříkávat a v noci mu dávat z lahve, protože to fakt nezvládám, jenže to stejně nepoznám, jestli je dojezený nebo ne. Dříve se totiž krmil třeba 1,5 hodiny, což jsem se snažila odboural díky těm 7 minutám. Ale prostě nevím, jak už dál.

Leni

Je potřeba více info. Jak často a jak dlouho miminko pije? Když pije, pije efektivně, tedy opravdu saje, nebo si jen dudlá? Kojit 1,5hod je samozřejmě nedobře, u takto malého miminka spolu se střídáním prsů je ještě optimální tak těch 40min. Může ho opravdu bolet bříško z častého přikládání. Nastav řád, koj dle potřeby, ale ne vždy, kdy si miminko zakřičí, ono opravdu nemusí křičet hlady, může chtít pochovat, utěšit, může ho něco bolet… Dudlíčka bych klidně zkusila. Jinak bezva je nosit miminko v šátku, aby tě cítil. Klidně zkus vázat do zavinovačky nebo pleny, některé děti zpočátku prostor děsí a chtějí být svázané, cítí se tak bezpečně. Spíš je to o tom, najít si svůj řád, sladit se s miminkem, uklidnit se.

• Citovat
  • Upravit
1272
25.9.11 08:39
mmonica píše:
ja moc tvuj prispevek nechapu,vubec nechapu z ceho usuzujes,ze se prejida,ze chce byt u prsa ??To je normalni nez se nejede rezim a to chvili trva
navic se podle toho jak casto je u prsa, tvori mnozstvi a sila mleka
ono to prvni 2 -3 mesice nefunguje tak,ze 10 minut kojis a potom mas 3 hodiny klid,to je smesna predstava

Proč směšná představa??! My máme bez problémů 3 hodinový režim kojení už od porodnice, kde my vysloveně řekli, že je to nejideálnější právě proto, aby miminko mělo čas mlíko strávit a nebolelo ho bříško. Samozřejmě že to není striktně 3 hodiny podle hodin, někdy 2,5, někdy i 4, prostě jak si řekne, ale ne dřív jak 2,5h. V noci už kojíme jen jednou (tzn.že vydrží i 7h!). A od začátku kojím cca 10-15min., teď stačí i klidně jen 6-8 min. Momentálně máme 3 měsíce a naštěstí i koliky se nám vyhnuly, tak asi děláme něco dobře (a zaplaťbůh za probiotické kapky! :-) ) A přibírá a prospívá krásně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
25.9.11 11:23
LuciLu píše:
mmonica píše:
ja moc tvuj prispevek nechapu,vubec nechapu z ceho usuzujes,ze se prejida,ze chce byt u prsa ??To je normalni nez se nejede rezim a to chvili trva
ono to prvni 2 -3 mesice nefunguje tak,ze 10 minut kojis a potom mas 3 hodiny klid,to je smesna predstava
Proč směšná představa??! My máme bez problémů 3 hodinový režim kojení už od porodnice, kde my vysloveně řekli, že je to nejideálnější právě proto, aby miminko mělo čas mlíko strávit a nebolelo ho bříško. Samozřejmě že to není striktně 3 hodiny podle hodin, někdy 2,5, někdy i 4, prostě jak si řekne, ale ne dřív jak 2,5h. V noci už kojíme jen jednou (tzn.že vydrží i 7h!). A od začátku kojím cca 10-15min., teď stačí i klidně jen 6-8 min. Momentálně máme 3 měsíce a naštěstí i koliky se nám vyhnuly, tak asi děláme něco dobře (a zaplaťbůh za probiotické kapky! :-) ) A přibírá a prospívá krásně :palec:

První dítě jsem měla přesně jako u vás po 3 hodinách, někdy po 4, pod 2,5 vyjímečně, v noci 7-8 hodin. Přivíral víc, než dost. A ejhle - koliky šílené, večer prořval 2 hodiny v kuse až do 2 měsíců..
O to větší překvapení. Dcera víc, jak 2,5 hodiny vydrží jedině pokud spí, vyjde to tak 1× přes den, jinak tak pije po 2 hodinách, ale někdy i po 1,5. V noci vydrží tak 6 hodin. A je to nejspokojenější miminko, jestli denně řve 5 min, tak je to moc. Přibírá taky skoro až moc.

Zkrátka nemůžeš dělat závěry na statisickém vzorku jednoho dítěte. Ani já ze 2 dětí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
25.9.11 11:44
Alpaka píše:
LuciLu píše:
mmonica píše:
Proč směšná představa??! My máme bez problémů 3 hodinový režim kojení už od porodnice, kde my vysloveně řekli, že je to nejideálnější právě proto, aby miminko mělo čas mlíko strávit a nebolelo ho bříško. Samozřejmě že to není striktně 3 hodiny podle hodin, někdy 2,5, někdy i 4, prostě jak si řekne, ale ne dřív jak 2,5h. V noci už kojíme jen jednou (tzn.že vydrží i 7h!). A od začátku kojím cca 10-15min., teď stačí i klidně jen 6-8 min. Momentálně máme 3 měsíce a naštěstí i koliky se nám vyhnuly, tak asi děláme něco dobře (a zaplaťbůh za probiotické kapky! :-) ) A přibírá a prospívá krásně :palec:

První dítě jsem měla přesně jako u vás po 3 hodinách, někdy po 4, pod 2,5 vyjímečně, v noci 7-8 hodin. Přivíral víc, než dost. A ejhle - koliky šílené, večer prořval 2 hodiny v kuse až do 2 měsíců..
O to větší překvapení. Dcera víc, jak 2,5 hodiny vydrží jedině pokud spí, vyjde to tak 1× přes den, jinak tak pije po 2 hodinách, ale někdy i po 1,5. V noci vydrží tak 6 hodin. A je to nejspokojenější miminko, jestli denně řve 5 min, tak je to moc. Přibírá taky skoro až moc.

Zkrátka nemůžeš dělat závěry na statisickém vzorku jednoho dítěte. Ani já ze 2 dětí. :kytka:

Jasně, vše je individuální, jen že mmonica to napsala tak, jako že to je naprosto nemožné mít tento režim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
25.9.11 11:57
LuciLu píše:
mmonica píše:

Luci jojo tohle je ideální stav. Já si mohla podle dvojčat řídit hodinky, ve dne v noci po 3hod, kojení obou na hodinu dohromady, pak 2hod pauza. Takto každý den asi 3měs.

• Citovat
  • Upravit
Nika83
21.10.11 09:22

My s Laurinkou máme stejný problém, jenže Laurince už bude 6 týdnů. Kojím s kloboučkem. Laurinka se narodila jako lehce nedonošená 35+3 a vážila 2540g a teď má 3950g.
Laurinka se přejídá, protože nikdy nemá dost a když kojíme, tak se neustále chytá a nechce přestat. Někdy to trvá i hodinu a půl. Potom brečí.
Už jsem to konzultovala s různými odborníky a pediatrička mi řekla, že nepoznám, že má hlad.
Když jsem se jí snažila podle všech „rad“ kojit jenom 20 minut z každého prsu, tak pak 20 minut řvala a za hodinu se probudila, že má hlad. Dostlala najíst a pak jí bolelo břicho z přežrání.
Připadám si už jako blázen, když jí nedám najíst, tak jí trápím hlady a když jí dám najíst, tak jí přejídám.
Jinak právě se budí už i po 3 hodinách.
Mazlíme se spolu hodně moc.
Snad dokáže sama poznat, jestli je už najedená a prs nevyhledává, nebo ne?
Dudlík nechce. Jinak po každém prsu odkrkneme a docela „prdí“ taky bez problému. Jenom jí tlačí břicho z přežrání. Měla bych si pořídit váhu :nevim: ?

• Citovat
  • Upravit
323
23.10.11 17:55

Niko, my uz nekojime. Skoncila jsem dost brzo potom co jsem psala tento prispevek. Nicmene Tonik pribira uplne stejne rychle po UM a to vlastne dost striktne hlidame kolik toho vypije. Zpocatku jsem u UM bojovala s tim, ze toho pil hodne a nemel nikdy dost. Ale posledni dny se to dost srovnalo a uz nechava zbytky ve flasce.

Nemela jsem nervy na kojeni, kdy jsem nebyla schopna nejak efektivne maleho nakojit. Ted alespon vim, kolik toho vypije a jsem urcite vic klidna. Ale vim, ze kojeni je pro deti urcite to nejlepsi. Tak snad nad nim vyhrajeme u dalsiho prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová