Přejídání miminka 2 měsíce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
175
30.8.21 17:51

Přejídání miminka 2 měsíce

Ahoj, chci se zeptat, jestli je možné, ze se malý při kojení prejida? Pije poměrně často a přes den je strašně neklidnej. Po posledním kojení večer ho uspim a v noci se vzbudí jednou. Takže problémy s bříškem máme jen v noci, pokud jsou to problémy s bříškem. Včera už to byl takový extrém (4 hodiny histerickeho pláče), ze jsme večer jeli pro jistotu na pohotovost. Vše v pořádku, prý kojenecký kolika. Ale takhle? Nemáte někdo podobnou zkušenost? Espumisan dáváme, babycalm taky - střídavě. Fenyklový čaj, teple obklady, masirujeme gelem na bříško, masirujeme s nozickama, nosiče na tygrika nebo na předloktí, dáváme na bříško. Nic nepomáhá a já už jsem zoufalá z toho, ze nevím jak prďolovi pomoct.
Upozorňuji, ze i já piju odvar z kminu, i ten fenyklový čaj, jim co bych měla jist a nevím nic co by ho mohli dráždit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1394
30.8.21 18:10
@Jana84667 píše:
Ahoj, chci se zeptat, jestli je možné, ze se malý při kojení prejida? Pije poměrně často a přes den je strašně neklidnej. Po posledním kojení večer ho uspim a v noci se vzbudí jednou. Takže problémy s bříškem máme jen v noci, pokud jsou to problémy s bříškem. Včera už to byl takový extrém (4 hodiny histerickeho pláče), ze jsme večer jeli pro jistotu na pohotovost. Vše v pořádku, prý kojenecký kolika. Ale takhle? Nemáte někdo podobnou zkušenost? Espumisan dáváme, babycalm taky - střídavě. Fenyklový čaj, teple obklady, masirujeme gelem na bříško, masirujeme s nozickama, nosiče na tygrika nebo na předloktí, dáváme na bříško. Nic nepomáhá a já už jsem zoufalá z toho, ze nevím jak prďolovi pomoct.
Upozorňuji, ze i já piju odvar z kminu, i ten fenyklový čaj, jim co bych měla jist a nevím nic co by ho mohli dráždit.

Nám pomohli probiotika biogaia. Po 14 dnech zabrali a máme od bolení bříška klid. Předtím to byli probdělé noci plné pláče. Museli jsme používat rekltální rourku, chudák se ani nemohl vykadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
30.8.21 18:12

@Kaktusanda On kaka dost, to není, ze by se nemohl vykadit. Když mu masiruju bříško, cítím jak kdyby mu tam praskala bublinkova folie. Tak mě zajímá, jestli to muže byt tím, ze by se prejidal.
Ještě mě teď napadá, ale to je asi bkbost.. v pátek jsme byli na očkováni povinné Hexa vakcíny, muže to mít nějakou spojitost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
30.8.21 18:17
@Jana84667 píše:
@Kaktusanda On kaka dost, to není, ze by se nemohl vykadit. Když mu masiruju bříško, cítím jak kdyby mu tam praskala bublinkova folie. Tak mě zajímá, jestli to muže byt tím, ze by se prejidal.
Ještě mě teď napadá, ale to je asi bkbost.. v pátek jsme byli na očkováni povinné Hexa vakcíny, muže to mít nějakou spojitost?

Koukni do příbaloveho letáku od Hexy, nám ho doktorka vždycky dá od každého očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
30.8.21 18:30

@Jana84667 on to taky může mít že všech těch fenyklu a kminů. Přijde mi toho až moc a u nás třeba fenykl jednomu z kluků hrozně vadil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
30.8.21 18:33

@3mamamina nepiju to pravidelne, až teď když ho to takhle strašně bolí, tak zkouším co by mohlo pomoct. Nejsem pitomá, abych mu dávala všechno najednou a i když to není třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
30.8.21 18:39

Ano, tyhle potíže jsou ve specifikaci přípravku (pozor, je to něco jiného než pribalova informace) - neutisitelny vysoký křik. Vygoogli si a objednej se s nim na neurologii. Je to neurologicky vedlejší účinek. Ať ti pediatra napíše zadanku a nenech se odbyt.

Tady jsem to vykopirovala z té specifikace:

Jestliže dojde po aplikaci vakcíny obsahující pertusovou složku k některé z dále popsaných reakcí, je nutné řádně zvážit podání dalších dávek vakcín, které pertusovou složku obsahují: • Horečka ≥ 40 °C během 48 hodin po očkování s neprokázanou jinou souvislostí; • Kolaps nebo šokový stav (hypotonicko-hyporeaktivní epizoda) během 48 hodin po očkování; • Dlouhý neutišitelný pláč trvající ≥ 3 hodiny během 48 hodin po očkování; • Křeče s horečkou nebo bez ní během prvních 3 dnů po očkování.
V některých případech, jako např. vysoká incidence pertuse, může potencionální přínos převážit možná rizika.
Výskyt febrilníc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
30.8.21 18:48

@Jana84667 daváš vigantol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.8.21 19:10

Ten dlouhy hystericky krik muze byt po hexe, jak uz tu bylo uvedeno. Fajn, ze mas zpravu z pohotovosti, resila bych to dal.

Jinak bych mozna zkusila uplne vsechno vysadit, vcetne Vigantolu, a zkouset po jednom postupne, at vidis, co ne/funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
30.8.21 20:27

Nene, dávala jsem ho snad týden, přišli mi, ze nesedí, tak máme vitamin D od Terezie a doteď problém nebyl. Ještě mě napadá.. je možný, ze mám slabý mliko, proto papá často, nestíhá ho trávit a pak mu v bříšku kvasi a má takové bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
30.8.21 20:28

@Semtex A to by bylo jen chvilkovy nebo nějaký trvaly následky? 😱

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
30.8.21 20:38

@Jana84667 Ani jsem to netvrdila, není třeba hned startovat. Napsala jsi to v tom úvodním příspěvku, tak jsem reagovala, že může vadit i fenykl, protože synovi vadil. Dokonce i kapičky vadí některý. Nám paradoxně pomohlo všechno vysadit a mnohonásobně se to zlepšilo. Teď poslední syn mi takto v podstatě prořval šestinedělí. Teď už je to cca 14 o mnoho lepší a ty hysteráky už nemá. Měl je ale taky. Prostě šíleně řval, klidně dvě hodiny v kuse, ale fakt řev, že se otřásaly stěny. Malej ještě očkování nemá, takže u nás určitě ne z toho. Zase třeba nejstarší takto reagoval na čokoládu. Když jsem si dala čokošku, tak pak následoval prořvaný celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
30.8.21 20:50
@Jana84667 píše:
Nene, dávala jsem ho snad týden, přišli mi, ze nesedí, tak máme vitamin D od Terezie a doteď problém nebyl. Ještě mě napadá.. je možný, ze mám slabý mliko, proto papá často, nestíhá ho trávit a pak mu v bříšku kvasi a má takové bolesti?

Nenenenene, nic jako slabé mlíko neexistuje. Mlíko se tvoří přesně podle toho, jak miminko potřebuje, klidně má každou sekundu jiné složení. Papá často, protože kojení je nejen na hlad, ale i žízeň, potřebu tvojí blízkosti, pocit bezpečí, atd. Takže koj na vyžádání, toho se neboj.
Zkus rady, co už tady jsou. A jestli ti hodně pláče večer, vygoogli si večerní pláč miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.21 20:56

Ještě jako poslední možnost, pokud by to byli prdíky nebo tak doporučila použít starou dobrou rektální rourku. Lze koupit pro kojence v lékárně, před zavedením namazat bepantenem. Nám to kdysi pár nocí zachránilo ;). Pak ji stačí pod teplou vodou umýt s mýdlem od přebytečného krému a hovínek, vyvařit a lze použít znovu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.8.21 23:08
@Jana84667 píše:
@Semtex A to by bylo jen chvilkovy nebo nějaký trvaly následky? 😱

Zalezi, jestli byl takovy uz predtim nebo to byl naprosto vyjimecny dlouhy hysterak.
Pokud to druhe, resila bych s neurologem a zvazila dalsi ockovani, ktere muze uz zpusobit neco horsiho. Viz ten pribalak, precti si ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí