Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj nemá někdo zkušenost… Předem poprosím o vyjádření se k věci, že mám doma debila (mírně řečeno) vím!![]()
no takže… Příteli byl odebran řp (nedobrzdil, naboural do paní před ním nadýchal 1.3) pokuta 20k splacena, rok a půl zákaz… Na půlku mu to prominuly, s tím že dostal rok a půl podmínku a začínal s dvěma body.. Za půl roku, tudíž ještě v té podmínce ho zastavili na parkovišti a pro změnu nalizal thc.. Stalo se v srpnu, do teď čekáme co přijde…zatim přišel jen papír, že řp bude odebran do pravomocného rozhodnutí… Pokud má někdo zkušenost, zajímá mě výše pokuty? Nebo jestli se dá vybrat místo. Pokuty veřejné prospěšné práce… Nebo jaký je trest a na jak dlouho se řp odebírá v tomto případě? Na internete je toho dost, ale případ kdy v podmínce nalizal jsem nenašla…
![]()
Dekuji
nejsi náhodou ta frajerka co tu v létě zakládala diskuzi o tom jak ten její měl thc pozitivní a že to určitě není pravda, že se stala chyba a on nefetuje? že testy jsou špatně? a všichni jsou na něho zlý?
@Chauvinist píše:
Pokud celkově bude mít papíry v čistírně dýl jak rok (to je důležit), bude muset jít žebrat do autoškoly a k nějakýmu dopravnímu pomatenci…
Jenom poopravím, stačí rozhodnutí o odebrání na 1/2 roku. Pak musí mít zdravotní způsobilost, psychotesty a zkoušku.
Ale jestli to chápu dobře, tady jde spíš o porušení podmínky
Příspěvek upraven 06.01.19 v 16:59
@Chauvinist píše:
No. Jestli mu papíry vrátili s tím, že dostal na půl roku podmínku a pak ho chytli s TĚMA PAPÍRAMA s thc, tak to bude podobně jako s tím chlastem - pokuta AŽ 50k, dojetí zbytku trestu, plus mu ještě něco přidají. Pokud celkově bude mít papíry v čistírně dýl jak rok (to je důležit), bude muset jít žebrat do autoškoly a k nějakýmu dopravnímu pomatenci…
Pokud by ta papíry neměl a chytli by ho za volantem, tak už je to mařenka a to je horší…
Jaký jsou okolnosti toho chycení za thc? Jen nalízal? Podepsal jim něco? Nehoda? Jeli na krev? Na to bych se zaměřil a rozbil bych jim to, na tom bych asi začal.
Chytili ho na parkovišti, ani ne za jízdy… Měli podezření, že je to někdo po kom šli a zrovna nalizal, na krev odmítl jet protože se bál že se jim tam ukáže víc thc než na papírku, protože hulil dost… Papír jim podepsal o odebrání řp a asi i že odmítl krev… Prostě jel do obchodu a kdzy nastupoval hned ho zastavili… Stalo se to v srpnu asi v říjnu přišel jen jeden papír že má odebrány řp byla tam popsána celá ta situace a že má zadržen řp do pravomocného rozhodnutí.. Do teď nic víc… Tak čekáme.. Já si právě taky myslím, že dostane 50k a třeba klidně i 5 let zákaz když porusil podmínku… Že by si šel sednout… To snad ne… I když aspoň by byl pořádně potresatny… Mě spíš i zajímalo, slyšela jsem že může jít k probacni a tam si může místo pokut oddělat hodiny veřejně prospěšných prací… Jestli je tohle pravda?
@ka2ka píše:
nejsi náhodou ta frajerka co tu v létě zakládala diskuzi o tom jak ten její měl thc pozitivní a že to určitě není pravda, že se stala chyba a on nefetuje? že testy jsou špatně? a všichni jsou na něho zlý?
Uricte ne
dneska jsem se zaregistrovala a poprvé vložila příspěvek
![]()
@Anonymní píše:
Chytili ho na parkovišti, ani ne za jízdy… Měli podezření, že je to někdo po kom šli a zrovna nalizal, na krev odmítl jet protože se bál že se jim tam ukáže víc thc než na papírku, protože hulil dost… Papír jim podepsal o odebrání řp a asi i že odmítl krev… Prostě jel do obchodu a kdzy nastupoval hned ho zastavili… Stalo se to v srpnu asi v říjnu přišel jen jeden papír že má odebrány řp byla tam popsána celá ta situace a že má zadržen řp do pravomocného rozhodnutí.. Do teď nic víc… Tak čekáme.. Já si právě taky myslím, že dostane 50k a třeba klidně i 5 let zákaz když porusil podmínku… Že by si šel sednout… To snad ne… I když aspoň by byl pořádně potresatny… Mě spíš i zajímalo, slyšela jsem že může jít k probacni a tam si může místo pokut oddělat hodiny veřejně prospěšných prací… Jestli je tohle pravda?
bez rýpání ty si myslíš že by si hodiny odpracoval?????
@Anonymní píše:
Uricte ne![]()
![]()
![]()
dneska jsem se zaregistrovala a poprvé vložila příspěvek
![]()
![]()
v létě tu někdo řešil naprosto stejnou situaci hledej, nevím jak se to jmenovalo ![]()
@ka2ka píše:
bez rýpání ty si myslíš že by si hodiny odpracoval?????
Kdybych to věděla, tak se neptam, při prvnim zadržení za chlast ale dostal taky na výběr buď peněžní trest a nebo trest veřejné prospěšných práci, s tím že každá neodpracovana hodina znamenala jeden den ve výkonu trestu… Tak jestli to nebude taky takhle.. Nevím, proto se ptám… ![]()
@Z.jev píše:
Jenom poopravím, stačí rozhodnutí o odebrání na 1/2 roku. Pak musí mít zdravotní způsobilost, psychotesty a zkoušku.
Ale jestli to chápu dobře, tady jde spíš o porušení podmínkyPříspěvek upraven 06.01.19 v 16:59
Zkoušku až od roku. Psychovydírání už od 1/2 roku, pravda.
@ka2ka píše:
v létě tu někdo řešil naprosto stejnou situaci hledej, nevím jak se to jmenovalo
No nechce se mi nic hledat, už jsem se tu asi dozvěděla dost 😂 😂
@Anonymní píše:
Jestli nastoupil, nenastartoval a nikam nejel, prostě přišli a začli ho za stání buzerovat, tak nemají šanci. Jestli odmítl krev, tak je to ok, ale otázka zní, jak jí odmítl. Je potřeba přesný znění a ještě fízly kontrolovat, jestli si tam nepíšou fantazie. Jestli jim to navíc podepsal, může to bejt game over. Pokud ale nejel na krev a navíc si ho vyhmátli na parkingu, kde ho začli šikanovat, tak jim to asi půjde s trochou šikovnosti hodit na hlavu - musel bych vidět ten papír, co jim podepsal a případně spis. Ale bude to raději chtít právníka.
Což ale nemění nic na tom, že jezdit vožralej nad promile a hodně zhulenej fakt není dobrý.
@Chauvinist píše:
Jestli nastoupil, nenastartoval a nikam nejel, prostě přišli a začli ho za stání buzerovat, tak nemají šanci. Jestli odmítl krev, tak je to ok, ale otázka zní, jak jí odmítl. Je potřeba přesný znění a ještě fízly kontrolovat, jestli si tam nepíšou fantazie. Jestli jim to navíc podepsal, může to bejt game over. Pokud ale nejel na krev a navíc si ho vyhmátli na parkingu, kde ho začli šikanovat, tak jim to asi půjde s trochou šikovnosti hodit na hlavu - musel bych vidět ten papír, co jim podepsal a případně spis. Ale bude to raději chtít právníka.
Což ale nemění nic na tom, že jezdit vožralej nad promile a hodně zhulenej fakt není dobrý.
No vždyť já vím, taky se ho nezastavam nic… No hele… My Budem v pěkne prde*li když přijde těch 50k natož platit ještě právníky… Ale dost lidi tu napsalo že může jít sedět… Tak ale to snad ne, ne? To už by se asi řešilo nějak ne? A náhodou nevíš jak je to s těma prospěšnýma pracema vs pokuta?
@Anonymní píše:
No vždyť já vím, taky se ho nezastavam nic… No hele… My Budem v pěkne prde*li když přijde těch 50k natož platit ještě právníky… Ale dost lidi tu napsalo že může jít sedět… Tak ale to snad ne, ne? To už by se asi řešilo nějak ne? A náhodou nevíš jak je to s těma prospěšnýma pracema vs pokuta?
Seberou mu noty a dostane finanční flastr. Těch 50k klidně přijít může, protože porušení podmínky, nalízání a ještě odmítačka, proto bych zvážil nějakou obranu proti tomu samotnýmu nalízání. Vyměnit pokutu za VPP bohužel nejde.
Pokud by ho chytli bez papírů, dostal by mařenku, případně pokud by jel na krev a naměřili by mu víc jak 10ug/l, tak je to taky TČ a tam by NAVÍC hrozilo, že by si mohl jít sednout, dostat „tvrdou“ podmínku NEBO dostat VP práce, případně nějakou kombinaci, to už by záleželo na soudci.
@Chauvinist Promiň, ale tohle mě zvedá ze židle. Policajti ho šikanovali, chudáčka zhulenýho. Já to spíš beru tak, že mu zabránili v další jízdě, naštěstí pro všechny okolo. Měl v úmyslu řídit, předtím zhulenej řídil (nějak se do toho obchodu dostal, žejo), tak má sklapnout uši a přijmout trest, ne hledat kličky, jak se z toho vyvlíknout
@Z.jev píše:
@Chauvinist Promiň, ale tohle mě zvedá ze židle. Policajti ho šikanovali, chudáčka zhulenýho. Já to spíš beru tak, že mu zabránili v další jízdě, naštěstí pro všechny okolo. Měl v úmyslu řídit, předtím zhulenej řídil (nějak se do toho obchodu dostal, žejo), tak má sklapnout uši a přijmout trest.
Já věděl, že se toho nějaká komunistická aktivistka okamžitě chytne a taky že jo.
Pokud by se rozjel a chytli by ho za jízdy, je to dle práva ok. Pokud si ho někdo vyhmátnul když dával věci do auta, protože se „jim nějak nelíbil“ a když na něj nic nenašli, snažili se na něj „něco“ přišít, je to komoušská praktika jako v 50. letech a je na místě se proti tomu bránit.
Pořád platí to, co stát říká svým občanům: Pokud to fízlové neumí dělat podle zákona, tak ať to raději nědělají vůbec.
Nehledě na ten způsob trestu, kdy zákaz řízení je ok, ale likvidační finanční pokuty, kdy jeho rodina, která je v tom nevinně bude řešit, jestli má co žrát nebo ne, jak je vidět třeba v tomhle případě, to může schvalovat jen opravdu mimořádně fašounskej aktivistickej komunista.
Nejspíš půjde sedět. Známý to měl podobně a dostal 6 měsíců. Ve vězení pracoval a ty peníze šly na alimenty, když má vyživovací povinnost.
Anonym, citlivé info, kdyžtak smazat.