Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Chauvinist tak ono tě můžou potrestat i když neřídíš, stačí když si nalita sedneš za volant, ani nemusíš mít nastartováno… Přítel takle přišel na rok o papíry, když se pilo na zahradě a chtěl si přejet z příjezdové cesty (která je sice mimo pozemek, ale nezasahuje do silnice) do garáže, stačil si sednout za volant, akorát kolem jeli PČR a bylo vymalováno, přitom by ujel pár metrů do garáže, na silnici by vůbec nevyjel… Takze když je někdo nastartovanej na parkovišti, navíc zhulenej, tak nikoho nebude zajímat že tam třeba chtěl jenom sedět, to mu nikdo nesežere…
@Chauvinist píše:
to může schvalovat jen opravdu mimořádně fašounskej aktivistickej komunista.
Ale jdi, ty brepto
Pokud někdo páchá přestupek, v tomto případě možná i trestný čin, pak by měl vědět, co mu za to hrozí. A když ví, že pokuta je pro něj likvidační, pak je blb, když to přesto udělá. Navíc nevíš, jestli už měl nastartováno nebo se jim přiznal, že zhulenej už přijel. Každopádně až se potkáš na silnici s někým podobným, jako je přítel zakladatelky, přeju, aby to odnesly jenom plechy ![]()
Příspěvek upraven 06.01.19 v 18:05
@Kriss Tina píše:
@Chauvinist tak ono tě můžou potrestat i když neřídíš, stačí když si nalita sedneš za volant, ani nemusíš mít nastartováno… Přítel takle přišel na rok o papíry, když se pilo na zahradě a chtěl si přejet z příjezdové cesty (která je sice mimo pozemek, ale nezasahuje do silnice) do garáže, stačil si sednout za volant, akorát kolem jeli PČR a bylo vymalováno, přitom by ujel pár metrů do garáže, na silnici by vůbec nevyjel… Takze když je někdo nastartovanej na parkovišti, navíc zhulenej, tak nikoho nebude zajímat že tam třeba chtěl jenom sedět, to mu nikdo nesežere…
Tak to se divím, že si to nechal líbit. Přinést si nákup do auta ožralej není zakázáno, sedět v autě (i nastartovaném!) ožralej a zfetovanej taky není zakázáno. Zakázáno je řídít auto ožralej nebo zfetovanej a to jen ještě na silnicích, který lze zařadit do veřejných komunikací. Pokud pojedu se svým autem ožralej po svý zahradě a nabourám do stromu, tak mi za to taky policajt nemůže dát flastr (jak se bude vyvíjet plnění z pojistek a náhrada škody je věc úplně jiná).
Pokud ten trest ještě má a seběhlo se to opravdu jak píšeš, tak je to na místě otevřít to řízení znova a na fízly podat stížnost. Oni se nemají co domnívat, že jsi chtěla nebo nechtěla někam jet, oni ti musí prokázat, že jsi řídila. Pokud by ho ovšem chytli i během těch pár metrů, co jel po silnici, je to něco jiného, no.
@Z.jev píše:
Ale jdi, ty breptoPokud někdo páchá přestupek, v tomto případě možná i trestný čin, pak by měl vědět, co mu za to hrozí. A když ví, že pokuta je pro něj likvidační, pak je blb, když to přesto udělá. Navíc nevíš, jestli už měl nastartováno nebo se jim přiznal, že zhulenej už přijel. Každopádně až se potkáš na silnici s někým podobným, jako je přítel zakladatelky, přeju, aby to odnesly jenom plechy
Příspěvek upraven 06.01.19 v 18:05
I ty malý, hloupý, milísku. Jak vidíš (a jak ukazují statistiky) , likvidační pokuty od toho recidivisty poněkud neodrazují a jsou tu jen proto, aby uspokojily tu bolšounský kousky mezi náma, protože jediný, na koho dopadnou jsou vzhledem k typologii těch lidí všichni co za to nemohou, viz tenhle případ. Ale já vím, ty chceš vidět, že z někoho vytáhli cash, protože čím víc si mohou úřady „došlápnout“, tím to máte raději, chápu.
Proti tomuto bude fungovat jen a pouze důsledná a spravedlivá práce policie (což ale nezákonná práce policie NENÍ) . Než toto milá policie pochopí, tak bude existovat riziko, že potkáme někoho takového stále. I přes drakonické pokuty, které ti asi dělají dobře u srdíčka (dokud nedopadnou na tebe, jasně).
@Chauvinist píše:
I ty malý, hloupý, milísku. Jak vidíš (a jak ukazují statistiky) , likvidační pokuty od toho recidivisty poněkud neodrazují a jsou tu jen proto, aby uspokojily tu bolšounský kousky mezi náma, protože jediný, na koho dopadnou jsou vzhledem k typologii těch lidí všichni co za to nemohou, viz tenhle případ. Ale já vím, ty chceš vidět, že z někoho vytáhli cash, protože čím víc si mohou úřady „došlápnout“, tím to máte raději, chápu.
Proti tomuto bude fungovat jen a pouze důsledná a spravedlivá práce policie (což ale nezákonná práce policie NENÍ) . Než toto milá policie pochopí, tak bude existovat riziko, že potkáme někoho takového stále. I přes drakonické pokuty, které ti asi dělají dobře u srdíčka (dokud nedopadnou na tebe, jasně).
Znovu se ptám, jak víš, že policie jednala nezákonně? Že se jim přítel zakladatelky nepřiznal nebo že ho nechytli v nastartovaném autě, kdy byl úmysl evidentní? A co se týče dopadů pokut na mě, zákon o provozu na pozemních komunikacích znám docela dobře a nedělá mi problém předpisy dodržovat. Pokud je poruším, stejně dobře vím, co mi za to může hrozit a pokutu zaplatím. Nebudu hledat kličky, jak se z toho vykroutit (což bys asi udělal ty a dělá to spousta vyčůránků, co nedodržují zákony a pak jenom vykřikují o šikaně ze strany policie a úředníků)
@Z.jev píše:
Pokud je poruším, stejně dobře vím, co mi za to může hrozit a pokutu zaplatím. Nebudu hledat kličky, jak se z toho vykroutit (což bys asi udělal ty a dělá to spousta vyčůránků, co nedodržují zákony a pak jenom vykřikují o šikaně ze strany policie a úředníků)
Správně! Za okupace bylo také spoustu zákonoposlušných občanů, kteří dodržovali okupační zákony! ![]()