Přemluv Mádla s Issovou - co na to říkáte?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
26.4.10 21:56

eviah, trochu tě opravím. Já totiž už vím, kde na to levice vezme.
Levice - i když to není informace k veřejnému šíření, proto oni se k ní hlásit nebudou - má v plánu v malém zopakovat únor 1948. Znárodnění, likvidace živnostníků, vytváření výrobních družstev na troskách jejich živností… není nad to si občas poslechnout nějakého nespolehlivého žvanila, co neudrží jazyk za zubama.

Docela bych tomu věřil, protože mezinárodní podmínky pro tolerování téhle megaloupeže se už pomalu rýsují (viz Řecko).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
26.4.10 21:58
Anonymní píše:
Tak mě to video příjde trapný.
Shazuje to staré lidi, lidi z vesnic........
Tím chtějí říct, že ve městech jsou jen mladí a chytří a na vesnicích hloupí a staří?
Na vesnici máme chatu a můžu říct, že jsou tam lidi mnohem lepší a lidštější než ve městě.
A co vím, tak staří lidé na vesnicích, na volby ve většině případů kašlou.
Příjde mi i dosti ubohé, nabádat mladé že pokud bábu a dědka přesvědčí, příslib jedné návštěvy zdarma.
To jako mám jet na návštěvu jen tehdy, když z toho něco kápne? Prostě trapné :-(

a slova jako nadsázka nebo nadhled ti nic neříká? :nevim: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
26.4.10 21:58
Jura007 píše:
Přidám ještě malý doplněk - v devadesátých letech mělo spousta lidí v mém okolí problém s tím, aby vstřebali děj seriálu „Zdivočelá země“. Podle velké části z nich si toto scénárista vycucal z prstu. Neučili se o tom, v dějepise, tak se to nestalo a basta. Tak to byl svého času pro mě taky lakmusový papírek na indikaci mozkové úrovně toho kterého člověka. A bohužel to byli i moji vrstevníci :oops: :oops: :oops: - já jsem ročník 1968…

Počkej, to si děláš srandu? Jako opravdu? No jako dítě normalizace by mě to nemělo překvapovat, ale neznalost a odmítání pravdy mě prostě překvapuje ať se týká čehokoliv… Dík za pohled, asi bysme měli tu historii oprášit i v tom tvým vláknu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
26.4.10 21:59
sandrik píše:
Anonymní píše:
Tak mě to video příjde trapný.
Shazuje to staré lidi, lidi z vesnic........
Tím chtějí říct, že ve městech jsou jen mladí a chytří a na vesnicích hloupí a staří?
Na vesnici máme chatu a můžu říct, že jsou tam lidi mnohem lepší a lidštější než ve městě.
A co vím, tak staří lidé na vesnicích, na volby ve většině případů kašlou.
Příjde mi i dosti ubohé, nabádat mladé že pokud bábu a dědka přesvědčí, příslib jedné návštěvy zdarma.
To jako mám jet na návštěvu jen tehdy, když z toho něco kápne? Prostě trapné :-(
a slova jako nadsázka nebo nadhled ti nic neříká? :nevim: :-)

Nadsázka? Co to je? Fůůůj. To není nadsázka, to je ironie… myšleno v nadsázce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.4.10 22:01

Janine, v dnešním světě je heslem dne „nevědět a užívat si“… okolo mě se o historii zajímá tak dvě procenta lidí… Ptal se mě kluk, který umí perfektně řezat tvary z plechu laserem, proč byly ve středověku protižidovské pogromy. A když jsem mu to objasnil tak deseti větama, tak mu lezly oči z důlků… nekecám, fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kala 123
26.4.10 22:06

S tím co tady píšete souhlasím. Určitě by se mělo začít šetřit a ČSSD slibuje nemožné.
Na straně druhé by se ale mělo připomenout že největší schodky ve státním rozpočtu vznikají vždy za vlády ODS.
A největší tunely v dějinách ČR. viz. kupónová privatizace atd. - též vláda ODS.

Bohužel toto jsou ale holá fakta :-(

• Citovat
  • Upravit
18305
26.4.10 22:13

Kalo, v podstatě s tebou souhlasím. Je ale potřeba připomenout, že v době vlády ODS - vždy za dirigování soudruhů současných nebo bývalých - jim opozice prakticky zabránila v plnění volebních slibů. No a dvakrát do toho nepěkně „říznul“ vývoj mezinárodní finanční situace, jednou v kombinaci s povodněmi (1997).
Ale souhlasím i v tom, že z počínání různých „mrtvých sponzorů“ se normálnímu člověku zvedá žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.4.10 22:15

A k roku vzniku ODS - 1992 - bych poznamenal, že tehdy se spousta „nečistých“ věcí omlouvala tím, že jsou v celospolečneském zájmu, aby se nezhroutila státní ekonomika.
Zkus si projít ekonomické dějiny Rakouska, zvlášť tu pasáž o státním „praní špinavých peněz“ těsně po odchodu Sovětské armády z rakouského území. Nápadně se to podobá roku 1992 u nás.

Pardon, zapomněl jsem dodat - zkus si to pročíst, pokud tedy máš tu možnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
27.4.10 07:21

Juro už chvíli mě trápí jedna věc nad kterou přemýšlím, ty jsi učitel??? To je až neuvěřitelné co ty všechno víš, i když je sranda že ti tykám moje mamka je ročník 1969 a tatka 1970 :oops: Dovol osobní otázku ty ještě nejsi ženat?? Nemyslím to zle :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kala123
27.4.10 07:22
Jura007 píše:
Kalo, v podstatě s tebou souhlasím. Je ale potřeba připomenout, že v době vlády ODS - vždy za dirigování soudruhů současných nebo bývalých - jim opozice prakticky zabránila v plnění volebních slibů. No a dvakrát do toho nepěkně „říznul“ vývoj mezinárodní finanční situace, jednou v kombinaci s povodněmi (1997).
Ale souhlasím i v tom, že z počínání různých „mrtvých sponzorů“ se normálnímu člověku zvedá žaludek.

Když oni si vždy brání navzájem. :roll:
Ikdyby vymyšlený zákon byl sebelepší,protože ho vymyslela opozice, ti druhý budou dělat naschvál.
Jak jedni, tak druhý.

Co jsem zde jinak vyčetla, je blud myslet si že levici volí pouze občané s nízkým vzděláním.¨
Osobně znám několik vysokoškoláků např. jeden má vysokou pedagogickou a druhý vysokou ekonomickou a netají se tím že volí komunisty. 8-o
A takových lídí znám více(volí ale levici né komunisty) :-D Řekla bych že je to pouze věc, kdo čemu věří. :wink:

• Citovat
  • Upravit
15319
27.4.10 08:19

Ne pouze, ale většinou, samozřejmě se tam najdou vysokoškoláci, stejně jako lidé jiných stupňů vzdělání. Jde o poměr. Statistiky jsou vypovídající.
Svou babičku taky nemůžu brát jako typický vzorek voličstva pravice, je jí 90, je vyučená (tehdy to ale bylo jinak) a volí pravici už od revoluce, člověk nemůže paušalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
27.4.10 08:57
Kala 123 píše:
S tím co tady píšete souhlasím. Určitě by se mělo začít šetřit a ČSSD slibuje nemožné.
Na straně druhé by se ale mělo připomenout že největší schodky ve státním rozpočtu vznikají vždy za vlády ODS.
A největší tunely v dějinách ČR. viz. kupónová privatizace atd. - též vláda ODS.Bohužel toto jsou ale holá fakta :-(

bohužel teď nemám v ruce důkaz, ale docela nedávno jsem viděla přehled schodků jednotlivých vlád - a největší schodky vznikaly, když byli na postu ministrů financí lidé z ČSSD - to přeci taky o něčem vypovídá a jsou to holá fakta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
27.4.10 09:05
eviah píše:
Ne pouze, ale většinou, samozřejmě se tam najdou vysokoškoláci, stejně jako lidé jiných stupňů vzdělání. Jde o poměr. Statistiky jsou vypovídající.
Svou babičku taky nemůžu brát jako typický vzorek voličstva pravice, je jí 90, je vyučená (tehdy to ale bylo jinak) a volí pravici už od revoluce, člověk nemůže paušalizovat.

jak jsem dělala průzkum na vyplnto - tak z počtu 337, kteří chtějí jít volit je 152 vysokoškoláků a z toho 7 chce volit ČSSD a 2 komunisty :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.4.10 09:53

Sorry za OT, ale já fakt nechápu, jak někdo s VŠ může volit komunisty. To fakt netuší, co tady předváděli nebo i přesto, že to ví, tak je volí?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.4.10 09:55
sandrik píše:
Kala 123 píše:
A největší tunely v dějinách ČR. viz. kupónová privatizace atd. - též vláda ODS.Bohužel toto jsou ale holá fakta :-(
bohužel teď nemám v ruce důkaz, ale docela nedávno jsem viděla přehled schodků jednotlivých vlád - a největší schodky vznikaly, když byli na postu ministrů financí lidé z ČSSD - to přeci taky o něčem vypovídá a jsou to holá fakta

Myslím, že to bylo někde ke stažení, ale bohužel to nemám uloženo. Stouply schodky a rapidně se změnila i struktura výdajů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová