Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem prosím Va smam na vás prosbu stále a dokola se mi vrací candida v ústech… Krom toho ze je to nepříjemné a pálí mě celý jazyk tak mě trápí i nepříjemný zápach z úst 😒vyzkoušela jsem snad vše ale pořád se vrací asi už je to chronické ale přeci musí existovat nějaký fígl jak se jí zbavit🙏jsem fakt zoufala🙏
Mě předepsali na ORL Clotrimazol vaginální tablety k cucání. Byla jsem z toho trochu mimo, ale doktor může předepsat takto.
Vynechat na nějaký čas striktně cukry a nechat si napsat Nyastin gel a opravdu poctivě užívat a pokud to nezabere, tak si nechat napsat atb Flukonazol. Chce ale opravdu vynechat ty cukry a po vyléčení být opatrná a nějakou dobu brát potom kvalitní probiotika. Prošla jsem si tím samým, měla jsem to až v jícnu.
Co znamená že jsi vyzkoušela všechno? CO říká zubař, dentální hygienistka a doktor z ORL?
Nebo si zkoušela co si našla na internetu a k lékařům si nedorazila?
@Ou zubař i dentalka mi řekli že to z této strany není… Tak nevím. Jsem z toho opravdu nešťastná 😪doktor z Orl mi napsal prokanazol a stejně k ničemu… Asi je to už v chronické fázi takže nezabere jedno balení…
@Meridene jak dlouho ti to trvalo než si se z toho úplně dostala? Také jsi měla cítit zapach z úst? Jsem už z toho nešťastná asi by to chteloprocistit celý organismus..
Biogaia prodentis se jinak jmenují ta probiotika. Polykací jsou v tomto na nic
@Daisy86 to jsem nezkoušela… Upřímně mě nebaví věcné cucat bonbóny aby nikdo neomdlel 😆a mě samotné to opravdu vadí
@lucinka 007 píše:
@Daisy86 to jsem nezkoušela… Upřímně mě nebaví věcné cucat bonbóny aby nikdo neomdlel 😆a mě samotné to opravdu vadí
Ne věčně, ale 1-2× denně, po vyčištění zubů. Nejde o překrytí zápachu ale o znovuosídlení dutiny ústní bakteriemi, z jejichž nedostatku se právě ta Candida přemnožila.
Ahoj, prosím o obnovení diskuze..
mám po 4 dávkách antibiotik na angínu přemnožené kvasinky v těle.. je to jak na houpačce, chvíli je to lepší, chvíli horší, ale víceméně pořád mám na jazyku bílý povlak a problémy dole.. samozřejmě se teď poslední tři týdny snažím vyhýbat alkoholu a cukru, ale nemyslím si, že by se to nějak extrémně zlepšilo. Doktorka mi teď předepsala Mycomax, jednu tabletu za měsíc. Máte někdo zkušenosti, prosím? Co vám případně zabralo?
Ahoj holky
Už to řeším po několikáté a jsem zoufalá 🙈
Neustále mám bolavou dutinu ústní😢
Mám zarudlá místa na vnitřní straně tváří ( bolí to a hlavně je to taková řezavá bolest)
Koukala jsme, že mám v krku i bílé mini tečky. Před 3 měsíci jsme byla na ORL a řekla mi, že je to plíseň. Už před několika lety jsme ji měla na jazyku.
Teď jsme byla často u zubaře nechávala jsme si dělat dvě nové korunky a opět me páli celá dutina ústní. Už jsem s toho na nervy
Mate nějaké zkušenosti? Dekuji
Já jsem slyšel i tea tree olej někdo dával kapku na chleba ale koukal jsem vyrábějí i tablety které se můžou užívat vnitne ![]()