Přemrštěné alimenty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.1.15 20:17

HOlky děkuju za reakce, ale musím konverzaci smazat a založím jí znovu, nedošlo mi, že jako anonym musím zaškrtávat při každém příspěvku.

• Citovat
  • Upravit
673
7.1.15 20:17
@Anonymní píše:
Muj manzel plati na dite z predesleho manzelstvi (9 let) 23 tisic a to matka pracuje na polovicni uvazek, soudkyne toto vubec nebrala v potaz. Ale oni se tak dohodli, i kdyz na radu pravnicky, ze je to velmi individualni a muze dostat klidne i vetsi alimenty. 3 tisice na 13 letou se mi zda malo.

tohle se mi zda totalne smesne…Jasne, pravdepodobne se rozesli ve zlym a tak ho chce podojit, ale snad by taky mela pracovat na plnej uvazek a snazit se, ne jen dojit muze :zed: alimenty jsou pro dite, nemaji zivit i matku co se ji nechce makat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30982
7.1.15 20:20

To mas tezke, danove priznani do minusu se s novym domem neslucuje. Soudkyne jiste podobnych smelin videla hodne. A 6 tis na pubertaka neni nic extra, zalezi na skutecnem prijmu otce. A treba jeste ve vysledku usetrite, sice o 3 tis vic, ale prestala bych platit cokoli mimo, zadny mobil, notebook…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
7.1.15 20:21
@Meluzinecka píše:
tohle se mi zda totalne smesne…Jasne, pravdepodobne se rozesli ve zlym a tak ho chce podojit, ale snad by taky mela pracovat na plnej uvazek a snazit se, ne jen dojit muze :zed: alimenty jsou pro dite, nemaji zivit i matku co se ji nechce makat :roll:

Co je na tom divného, dohodli se tak, asi na to příjmy má a jak píše, mohli by mu třeba vyměřit i více. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
7.1.15 20:22

Nemám osobní zkušenost, jen vím, že kolegyně dostává na děti (12 a 15 let) od bývalého muže, který má průměrný plat, na každého 3 tis, mám dojem, že teď si zažádala o zvýšení na starší dítko, které začalo studovat střední školu. To, že ona sama je těžce nemocná, může pracovat pouze na částečný úvazek (víc by díky nemoci nezvládla), soud nijak neřešil, což zase zaujalo mě. Jinak dávat takhle na FB všechno je pěkná blbost, tady sama vidíš, jak krásně se to dá zneužít. A že se tam člověk raději pochlubí tím lepším, než aby psal problémy a starosti, se ti teď asi vymstilo. Jestli jste dceři kupovali nad rámec dražší věci, tak účtenky se přece dají taky doložit, pokud si myslíš, že jste v právu, odvolala bych se. Jinak nevím, když je dceři 13 let a vy dva jste spolu 7 let, jak můžeš napsat, že dceři její otec kupoval plenky a bývalé ženě platil nájem. Jako můžeš říct, že ti o tom říkal, ale není to nic, co bys sama zažila, takže tyto informace ber trošku s rezervou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.15 20:28

Mám toho na fb minimum, nicméně to stačilo ke zkreslení celé situace… Přítel účtenky má, to ještě doloží. Zuzko svého přítele znám a věřím tomu, že to tak bylo… Byl oškubaný už při rozvodu, není to bojový typ.
Ano, dům se neslučuje s přítelovými příjmy. To je pravda. Také do toho padly moje úspory…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.15 20:33

Sestra měla vyměřeno na 13let kluka 6500Kč z přiznaného příjmu 9000Kč :mrgreen:. Exšvára majitel hotelu na horách. Možná dojíždíte na tyhle týpky.

Myslím, že ex právník poradil nadsadit navýšení výživného, aby příapdně bylo z čeho ubírat. Často rozhodují soudy někam doprostřed.

Máte možnost doložit platby mimo rámec výživného. V případě zvýšení můžete platit „jen“ výživné, stopnout ostatní platby a možná ještě ušetříte.

• Citovat
  • Upravit
171
7.1.15 20:35

Proč se nikdy nesnažíte vžít do pocitu matek dětí. Tady se martina chlubí tím, že platí 2500 alimenty. A kupují kde co navíc. Mě se to zdá málo. Vemte si, že budu hodně skromná a budu sama. Můžu bydlet v garsonce za 4000.S dítětem už to není dobré. Dítě má mít nějakou úroveň bydlení. Větší byt/pronájem/ je min.za 8000.Takže alimenty nepokryjí ani celé náklady na bydlení dítěte. A to ty malé potvory ještě jedí.
Já si myslím, že většina rozvedených matek platí víc než otec a většinou na úkor sama sebe.
A taky si nepočítá a nezapisuje co nad rámec svých povinností dítěti koupila. A nikdo jí neradí, aby v případě malých alimentů nekupovala nic nad rámec povinností.
Já utratím za čtyřčlennou rodinu cca 20000.A to pouze jídlo, oblečení, drogerii a nějaké radosti. A to já a manžel se nijak nerozcapujeme. Takže mi vycházejí 4000 na osobu.
Manžel platí všechno ostatní. Bydlení, poplatky, pojistky, telefony benzín, opravy, volný čas…
Mě 6000 na dítě přijde s odřenýma ušima přiměřené. Dolní střed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56186
7.1.15 20:44
@Meluzinecka píše:
tohle se mi zda totalne smesne…Jasne, pravdepodobne se rozesli ve zlym a tak ho chce podojit, ale snad by taky mela pracovat na plnej uvazek a snazit se, ne jen dojit muze :zed: alimenty jsou pro dite, nemaji zivit i matku co se ji nechce makat :roll:

Tak asi ma vysoky prijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
7.1.15 20:45

Ahojky jestli by bylo možné radši bych do správy máme za sebou tyto spory a to jak já tak přtel a teda rozhodně být tebou se nějak nečílím, věci fb na ty by soudce neměl brát zřetel, dodáváš daňové přiznáníí nebo nějaký výpis a co vlastníš to kam jezdíš či nějezdíš a jaké je vybavení by nikoho nemělo zajímat. Nic méně 5000 je rozumná částka i těch 6000 ale určitě bych trvala na tom že nic dalšho nebudu kupovat jako jíídlo pleny atd od toho jsou Alimenty, ale pokud dítě chce dárek je to jen a jen o tom rodiči zda ho koupí a nebo ne, a asi jim chtěl udělat radost nevím proč by to že jim to koupí mělo být něco zlého. Doufám že jsem to pochopila správně že ti vadí, že jim to kupuje, buď ráda že neplati vyživný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
7.1.15 20:47
@LucPa píše:
Proč se nikdy nesnažíte vžít do pocitu matek dětí. Tady se martina chlubí tím, že platí 2500 alimenty. A kupují kde co navíc. Mě se to zdá málo. Vemte si, že budu hodně skromná a budu sama. Můžu bydlet v garsonce za 4000.S dítětem už to není dobré. Dítě má mít nějakou úroveň bydlení. Větší byt/pronájem/ je min.za 8000.Takže alimenty nepokryjí ani celé náklady na bydlení dítěte. A to ty malé potvory ještě jedí.
Já si myslím, že většina rozvedených matek platí víc než otec a většinou na úkor sama sebe.
A taky si nepočítá a nezapisuje co nad rámec svých povinností dítěti koupila. A nikdo jí neradí, aby v případě malých alimentů nekupovala nic nad rámec povinností.
Já utratím za čtyřčlennou rodinu cca 20000.A to pouze jídlo, oblečení, drogerii a nějaké radosti. A to já a manžel se nijak nerozcapujeme. Takže mi vycházejí 4000 na osobu.
Manžel platí všechno ostatní. Bydlení, poplatky, pojistky, telefony benzín, opravy, volný čas…
Mě 6000 na dítě přijde s odřenýma ušima přiměřené. Dolní střed.

V pořádku…ale těch 6 tisíc je CELÁ suma, že…??? To znamená, že 3000 platí matka…3000 otec. Je to tak? Takže alimenty okolo 3000 od otce jsou tak akorát přiměřené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
7.1.15 20:47
@Anonymní píše:
Muj manzel plati na dite z predesleho manzelstvi (9 let) 23 tisic a to matka pracuje na polovicni uvazek, soudkyne toto vubec nebrala v potaz. Ale oni se tak dohodli, i kdyz na radu pravnicky, ze je to velmi individualni a muze dostat klidne i vetsi alimenty. 3 tisice na 13 letou se mi zda malo.

23 měsíčně??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
7.1.15 20:51
@marrlinka píše:
Nekdy to soudce nezajima. Znam jednoho, co brecel, ze zvyseni ne. Soudkyne se na nej koukla a rekla mu, ze ma drahe boty, znackove dziny v cene tak peti tisic a ze ma vysokoskolske vzdelani v oboru, kde jw prumerny plat ctyricet tacu, takze pokud mu podnikani dlouhodobe nevydelava, jak se snazi dokazat priznanim, potom se ma nechat zamestnat v oboru, ktery vystudoval. Tecka. A uz se s nim nebavila :nevim:
Jinak fb je desna zbran :zed:

To můj otec to svého času dováděl k dokonalosti a na stání k soudu chodil jak největší santusák. Fakt k čemu se někteří lidi sníží.

3000 se mi zdá málo, ale platíte věci navíc, nemáte od toho doklady? Nebo si to teda nechte zvýšit, ale pak nepřispívejte nad rámec, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.1.15 20:52

Osobně mi přijde 3 tisíce na tak velké dítě minimum, mám doma 12 letou a tři litry zahučí jen na to nejzákladnější. Pokud jsou tam ale další peníze, resp. nákupy, tak budiž. Nicméně chování dcery je vážně otřesné, nevím, jestli jí očkuje matka, pokud ano, je to ubohé. Podle toho co píšeš by se nejspíš s bývalým domluvila i po dobrém, proto takové jednání odsuzuji, ale vycházím jen z toho, co píšeš. Být tvým partnerem, souhlasila bych s těmi 6 tisíci, ale jakékoliv finanční injekce, nebo nákupy nad rámec smluveného bych výrazně omezila. Ne proto, že dceři nechci dopřát, ale proto, abych jí ukázala, že takhle tedy ne. Jak bych se zachovala k zneužití informací z fb, to nevím, hodně bych přemýšlela, jak jí to „vytmavit“, ale aby to mělo účinek, tak to chce opravdu dobře volit slova a formu… Je mi líto, že se tohle událo, nepřijdeš mi jako nějaká mrcha, která se snaží ošidit dítě svého partnera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
7.1.15 20:53
@SIMONA1234 píše:
V pořádku…ale těch 6 tisíc je CELÁ suma, že…??? To znamená, že 3000 platí matka…3000 otec. Je to tak? Takže alimenty okolo 3000 od otce jsou tak akorát přiměřené…

tak tak..otec platí, maminka platí..tak aby zajistili dítěti odpovídající životní úroveň těžko chtít po mamince s příjmem 10 000,– aby zajistila polovinu jako tatínek co bere 100 000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat