Přemrštěné alimenty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Odvolejte se.. u nás chlap tedy není podnikatel, ale plat má solidní. Kluk se rozhodl, že 5 tis je mu málo, navíc že bude stále studovat. Táhlo se to rok, nakonec bez zvýšení, protože chlap dokázal, co vše platí nad rámec, na kluka nechal napsat byt atd.. Kluk se chytil za nos, tátovi se omluvil /bylo to na základě jeho matinky, že/.. od té doby to nezkoušela, ale očekávám v nejbližší době - skončila s návrhem na insolvenci a mají ještě mladší dítě - kluk už je zletilý, pracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dodatek, na 12ti letou platí chlap 2500 kč, plus jí platí půlku táborů, kurzů atd.. a když má holka výlet a tak, nikdy nejde za mámou - ta by jí nedala ani korunu, vždy jde za tátou. A dostane a kupodivu to nezneužívá
zatim. Ví, že s náma pojede na dovolenou, berem jí na akce, na výlety atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skutečná finanční situace někoho zajímá někoho ne. My platíme větší částku. a 7letou. A soudce řekl, že jsme si neměli pořizovat další dítě. Exka bere 30tisic. Přiznává si 12…úlet…
- Citovat
- Upravit
Tak příbuzná měla alimenty na 15ti letou dceru 5000, ale navíc ani vorla. Holka šla na školu do Prahy a alimenty mi přišly přiměřené
Jasně že by soudkyně měla být nestranná, ale… těžko jí někdo zakáže a prokáže osobní sympatie. Teď se rozvádí kamarádka a když nám popisovala co se dělo u soudu tak jsem fakt nevěřila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Skutečná finanční situace někoho zajímá někoho ne. My platíme větší částku. a 7letou. A soudce řekl, že jsme si neměli pořizovat další dítě. Exka bere 30tisic. Přiznává si 12…úlet…
proč to nedokážete? My dokázali, že chlapova ex úmyslně opustila dobře placenou práci, začala makat za 10 tis a utřela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to subjektivni a vse zalezi na soudci, nekdy zustava nad jejich myslenkovymi pochody rozum stat. Zazili jsme to v podobne situaci jako Ty. Vsechny soudy jsme prohrali. Az po letech jsem pochopila, co mi to melo rict, a ze v nasich zivotech se nic nedeje nahodou. Je to tezke a boli to, ale zkuste se na to podivat jinyma ocima…
- Citovat
- Upravit
Zatím nebylo rozhodnuto, je to odročeno. Mě zarazilo, že se řešily i moje příjmy, můj majetek. Nejsme svoji, žijeme ve společné domácnosti. Navíc chce peníze i zpětně. V tomto případě se za nos nikdo nechytí, tohle je boj natvrdo všemi prostředky přes mrtvoly.
- Citovat
- Upravit
Nekdy to soudce nezajima. Znam jednoho, co brecel, ze zvyseni ne. Soudkyne se na nej koukla a rekla mu, ze ma drahe boty, znackove dziny v cene tak peti tisic a ze ma vysokoskolske vzdelani v oboru, kde jw prumerny plat ctyricet tacu, takze pokud mu podnikani dlouhodobe nevydelava, jak se snazi dokazat priznanim, potom se ma nechat zamestnat v oboru, ktery vystudoval. Tecka. A uz se s nim nebavila ![]()
Jinak fb je desna zbran ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teddie píše:
Je to subjektivni a vse zalezi na soudci, nekdy zustava nad jejich myslenkovymi pochody rozum stat. Zazili jsme to v podobne situaci jako Ty. Vsechny soudy jsme prohrali. Az po letech jsem pochopila, co mi to melo rict, a ze v nasich zivotech se nic nedeje nahodou. Je to tezke a boli to, ale zkuste se na to podivat jinyma ocima…
Muzes to rozvinout? Co ti to prineslo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příjmy – daňovky přítele jsou v mínusu. Dcera je na základce.
Teddie já se na to jinýma očima zkouším dívat, ale i já potřebuju zaopatřit děti. Dcera se maže luxusní kosmetikou proti akné, tisíc kroužků, hory, studijní výlety do zahraničí. Přeju všem to nejlepší, ať má, já oblékám děti do Wolfa. Nejsem materialista, ani přítel ne, jen chci normálně žít a nevydělávat na jiné. Rádi dáme klidně deset, když na to budeme mít. Všechny děti by se přece měly mít stejně…
- Citovat
- Upravit
Muj manzel plati na dite z predesleho manzelstvi (9 let) 23 tisic a to matka pracuje na polovicni uvazek, soudkyne toto vubec nebrala v potaz. Ale oni se tak dohodli, i kdyz na radu pravnicky, ze je to velmi individualni a muze dostat klidne i vetsi alimenty. 3 tisice na 13 letou se mi zda malo.
- Citovat
- Upravit
A to co jste platili nad rámec…nemáte účtenky? (dárky, oblečení, obuv atd.) Výpisy z účtu..??? (kroužky, obědy, tarif mobilu…) Je to teda blbý, no…chce to všechny peníze hnát přes účet…nic z ruky do ruky…od všeho mít účtenky.
Soud už rozhodl, nebo ještě ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
omlouvám se za anonymitu, ale v situaci, kterou popíši to je nutné. Doufám, že nepopudím některé maminky, téma alimentů je citlivé téma pro každého a zejména pro ty, které nemají peněz nazbyt.
Jsme s přítelem na druhé straně „barikády“. Přítel platí alimenty na 13 dceru 3 tisíce. O cokoli ex požádala, koupil noťas, tablet, dotykový telefon, dával peníze k narozeninám, svátku. PO rozvodu platil nájem, kupoval pleny… Jsme spolu 7 let, nikdy se nestalo, že by nezaplatil, nebo se platba zpozdila a to jsme byli několikrát za tu dobu v hodně složité situaci, hluboko v kontokorentu. Vždycky platil. Před pár lety začal podnikat, šílený náklady, ale snažíme se, já jsem si rozjela svoje vlastní podnikání. Z mých dvou stavebek a slušné hypo jsme si loni postavili dům, letos jsme se stěhovali (po šesti letech bydlení v jednom pokoji). Někdy na jaře jsem (velmi naivně) přidala do přátel dceru přítele. No a před Vánoci jsme dostali obsílku k soudu k navýšení alimentů na 6 tisíc. Žaloba šílená, lživá, nicméně přítel navrhl navýšení na 4 tisíce. V uplynulých dnech proběhl soud a já jsem v šoku z toho, co se tam dělo. žalobkyně komplet stažené info z mého fb, naprosto scestně komentované fotky, soudkyně jasně na straně exmanželky. Zapřela tam přítelovy příspěvky nad rámec výživného, celu dobu se to odehrávalo ve stylu zámožný podnikatel co je chce ošidit. Nikdy jsem já ani přítel neuvažovali o tom a ni se tak nechovali, že bychom chtěli jeho dceru o něco připravit. Máme co dělat sami se sebou, narodily se nám dvě děti, takže se máme co otáčet, ale nikdy to po hmotné stránce jeho dcera nepocítila. Ani ex, ani dcera s přítelem nekomunikují, prezentují ho jako hajz… a zřejmě se ex rozhodla sedřít ho z kůže. To bych asi i dokázala pochopit. Co ale nedokážu pochopit je přístup soudkyně, myslela jsem, že se vychází z daňových přiznání a tak dále, ty ale ani neměla nastudované. Prostě podnikatel, tedy podvodník. Můžete mi někdo napsat vlastní zkušenosti, jaké jsou vlastně obvyklé alimenty v tomto věku a jak to vlastně u soudu při rozhodování chodí? Je to čistě subjektivní rozhodování soudkyně, nebo je tam i nějaká objektivita a přihlížení k dalším vyživovacím povinnostem a skutečné finanční situaci?