Přemrštěné alimenty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
344
31.7.15 17:07
@Kobliha51 píše:
@DarthProč vy chlapi máte tak strašnou nechuť k soudům? Třeba tam jen potvrdí vaši dohodu. Nesnášíte ten podřízený pocit před soudem? Že vám někdo něco přikazuje?

Nevím jak to mají chlapi, ale mě nebude určovat nějaká cizí pipka u soudu, jak se mám starat o děti. Přestože by určila max polovinu toho co bych byl ochoten přispívat sám. Peníze naštěstí nejsou můj problém. Nevím jestli to je ego. Manželka ví, že se mnou se nebojuje. K soudu proti mě by nikdy nešla, zná mě. Krutě by prodělala. Jednou jsem slíbil, že se o ni postarám a to dodržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
31.7.15 17:21

@Darth však pokud soudkyně určí míň, než přispívat chceš, nic ti nebrání přispívat víc :nevim: a jako možná takový v reálu nejsi a tady jenom machruješ, ale přijdeš mi přesně jako ten typ, který - v okamžiku, kdy dojde na rozvod - udělá vše pro to, aby manželka odešla s holou řití, protože jemu nikdo nebude vykládat, na co má či nemá nárok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
31.7.15 17:24
@Darth píše:
Nevím jak to mají chlapi, ale mě nebude určovat nějaká cizí pipka u soudu, jak se mám starat o děti. Přestože by určila max polovinu toho co bych byl ochoten přispívat sám. Peníze naštěstí nejsou můj problém. Nevím jestli to je ego. Manželka ví, že se mnou se nebojuje. K soudu proti mě by nikdy nešla, zná mě. Krutě by prodělala. Jednou jsem slíbil, že se o ni postarám a to dodržím.

Manželka ví, že se mnou se nebojuje…? Tvl. co to zase je? Nějakej zatracenej macho. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6047
31.7.15 19:04

@Kobliha51 počkej-ona ho vykopla, u soudu -prvním-kdy se teprve řešilo svěření do péče, tak už u ní bydlel týpek-co se s ním za dva týdny zasnoubila. Co máš furt jako zakodovano, že odchází za jinou vždy chlap?
A psala jsem, že to dobrovolně bylo-on je nabídl a souhlasil-neblyo mu vyměřeno-nejdřív taky čti co píšu. A advokáta měl až při dalších stáních, když zjistil co je zač.
a sorry, ale kolik je případů. kdy kvůli nespokojenosti otce mu dítě dají do péče? ývlášť dítě dvouleté?
ty jsi nějak zaujatá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
31.7.15 19:07

@Zabatko
Asi to tak vyznělo :-) Ale myšleno to bylo tak, že už jsem pár sporů v životě měl (v podnikání) a ví, že se mnou není problém se dohodnou o čemkoliv a taky jak jsem normálně nekonfliktní, když už se spor hodně vyostří a jde do tuhého, tak jsem nekompromisní, přestanu brát ohledy a už nejsem schopen ustoupit, musím za každou cenu vyhrát a tomu podřídím všechno. Takový hypotetický příklad by byl, kdyby mě partnerka chtěla vydírat tím, že by mi bránila v kontaktu s dítětem. Pak by nastala taková situace. Ale to není v její nátuře. Vždy se spolu bez potíží domluvíme, konflikty nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
31.7.15 19:28
@sagina píše:
@Darth však pokud soudkyně určí míň, než přispívat chceš, nic ti nebrání přispívat víc :nevim: a jako možná takový v reálu nejsi a tady jenom machruješ, ale přijdeš mi přesně jako ten typ, který - v okamžiku, kdy dojde na rozvod - udělá vše pro to, aby manželka odešla s holou řití, protože jemu nikdo nebude vykládat, na co má či nemá nárok :nevim:

Spíš nesnesu, aby mi někdo něco nařizoval. Samozřejmě pokud by to nastalo, nedalo by se nic dělat. My už jsme se jednou „rozváděli“ (v klidu a v dobrém), dokonce jsem to tu už někde popisoval. Koupil jsem druhý byt 100m daleko s tím, že jí ten větší nechám (je můj) a budu platit nájem, dcera bude moci bydlet střídavě u obou. Dal jsem jí jednu svou kreditní kartu, že když bude potřebovat, může platit s ní (to téměř nevyužila). A dceři budu platit všechny kroužky. Chvíli na to měla zdravotní potíže a následně zjistila, že už nemůže mít vlastní děti. Miminko moc chtěla i s tím, že už spolu nebudeme. A proto jsem se taky dostal sem, mimo jiné :-)

Příspěvek upraven 31.07.15 v 19:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
31.7.15 19:51

@lamicina
Jo tak to nějak taky cítím. Soud by byla až poslední štace.

//sakra, tvůj příspěvek zmizel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
1.8.15 13:27

@Motka

a sorry, ale kolik je případů. kdy kvůli nespokojenosti otce mu dítě dají do péče? ývlášť dítě dvouleté?

I když dítě vypadá, jako když ho vytáhnou z popelnice? Tak snad dítě vypadat nemá.

Důležité je, že mu věříš. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
1.8.15 13:33
@Darth píše:

Jo jo. Když bude hodná a poslušná, bude se mít dobře. To tedy fat nevím, proč ještě nejste spolu. Vychovaná je zřejmě dost.

• Citovat
  • Upravit
344
1.8.15 15:28
@Kobliha51 píše:
Jo jo. Když bude hodná a poslušná, bude se mít dobře. To tedy fat nevím, proč ještě nejste spolu. Vychovaná je zřejmě dost.

Dobře se bude mít vždy, jako matka mých dětí. Je dobré si přečíst i další příspěvky. Jsme zatím ještě spolu, protože chtěla miminko. Chtěla mě jako jeho otce. Žena je samostatná, schopná, nenechá se vychovávat. Je podobné povahy jako já. Jen ta láska nám chybí, přesto se máme se rádi a respektujeme se. U soudu by prodělala, protože jsem jí chci nechat velký byt, který je pouze můj. Žena se ničeho nedožaduje, navrhl jsem jí to sám. Mě stačí menší byt a majetku mám dost. Proto se nemusím handrkovat.
Jsme připraveni žít každý svůj život, ale zatím jsme prostě spolu. Jí se teď splnil sen a já stejně jinou nemám a ani nehledám. Necháváme věcem volný průběh.

Ale ty jsi hned útočná. Máš špatnou vlastní zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
1.8.15 15:44
@Darth píše:
@lamicina
Jo tak to nějak taky cítím. Soud by byla až poslední štace.//sakra, tvůj příspěvek zmizel :-)

no taky koukám, ale znova ho nepíšu, jsem lenošná :lol:. Jen jsem chtěla vyjádřit, že soud a s tím spojené věci nemusí dělat dobře na duši ani ženám. Kdyby byla možná dál dohoda, tak mě k soudu nikdo nedostane, ano je to potupa, selhání a nejen ega. Sekaj to jak baťa cvičky. Je fajn, že máš k dohodě vhodný protějšek. To říkala nakonec moje právnička, koho jste si vzala poznáte až když se rozvádíte :lol:. Jo a znám víc párů, které fungují přes dohodu bez vměšování státu. Zrovna jedna známá, ti se nakonec rozvedli jen proto, že ona se rozhodla vdát podruhé a bez rozvodu to jaksi nešlo. Její ex platil holkám všechno, co si řekla, ona toho nijak nezneužívala, dala návrh na měsíční paušál, on ho odkýval a bylo. Děti viděl jak chtěla pak si to už řídili sami. dokonce společně jezdili lyžovat než si oba někoho našli. Neznám nikoho komu soud vylepšil vztahy a celý bájný zájem dítěte záleží „jak se soudce vyspí a jaký měl před tím večer a kdo mu vlezl ráno do cesty“. Takže jo soud je poslední štace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
1.8.15 15:56

@Darth
Určitě nějaké špatné zkušenosti všeho druhu mám, ale to mě vždy jen posílí. A taky vždy hledám napřed vinu u sebe. To mi dost funguje. V podstatě je můj dospělý život pouze v mých rukách a vždy jsem měla to štěstí, že jsem takto mohla žít. Neměnila bych.
Jinak si nedovedu vůbec představit, že se jen tak z ničeho nic ze vztahu vytratí láska. Buď to má nějaký důvod a nebo se ta prvotní třeskutá láska změní v něco jiného a také krásného jako je parťáctví, vzájemná opora, být na vše společně, spolu se smát a pořád si mít co říct. Každý asi máme definici lásky stanovenou jinak. Někomu chybí ten pocit zamilovanosti a pořád ho hledá. Tím nemyslím tebe, je to tak všeobecně.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
1.8.15 16:03
@lamicina píše:
no taky koukám, ale znova ho nepíšu, jsem lenošná :lol:. Jen jsem chtěla vyjádřit, že soud a s tím spojené věci nemusí dělat dobře na duši ani ženám. Kdyby byla možná dál dohoda, tak mě k soudu nikdo nedostane, ano je to potupa, selhání a nejen ega. Sekaj to jak baťa cvičky. Je fajn, že máš k dohodě vhodný protějšek. To říkala nakonec moje právnička, koho jste si vzala poznáte až když se rozvádíte :lol:. Jo a znám víc párů, které fungují přes dohodu bez vměšování státu. Zrovna jedna známá, ti se nakonec rozvedli jen proto, že ona se rozhodla vdát podruhé a bez rozvodu to jaksi nešlo. Její ex platil holkám všechno, co si řekla, ona toho nijak nezneužívala, dala návrh na měsíční paušál, on ho odkýval a bylo. Děti viděl jak chtěla pak si to už řídili sami. dokonce společně jezdili lyžovat než si oba někoho našli. Neznám nikoho komu soud vylepšil vztahy a celý bájný zájem dítěte záleží „jak se soudce vyspí a jaký měl před tím večer a kdo mu vlezl ráno do cesty“. Takže jo soud je poslední štace.

Tohle je samosebou nejlepší řešení. Takových ale určitě moc není. O opaku psát nebudu, je toho plné e mimino. :think:

• Citovat
  • Upravit
3998
1.8.15 16:31
@Kobliha51 píše:
Tohle je samosebou nejlepší řešení. Takových ale určitě moc není. O opaku psát nebudu, je toho plné e mimino. :think:

No já takových párů znám dost, ostatně my jsem taky nějaký ten rok na dohodě fungovali. Moje zkušenost je, že jak se do věci vloží stát, právníci a spol. jde většinou dohoda do kopru a začíná právo!, nárok a dohady. Třeba další moje známá má od roka dítěte domluvenou střídavku. A nejvíc to dostávala vyžrat od rozvedených žen. „ty mu necháš dítě, musíš bojovat, nejsi dobrá máma, když jsi dopustila střídavku“. Bez ohledu na to, že jim tom jako rodičům prostě funguje, protože hlavní cíl zůstavá jejich malý. Teď se potřebuje rozvést, takže sepisuje dohodu, ale k soudu taky nechce a je jí jasné, že přes soud nedosáhne, to co chce. Peníze tam taky nejsou problém ani z jedné strany. Takže já souhlasím s @Darth, že soud je poslední štace, která je pro ty kterým dohoda selhala nebo se prostě soudí rádi (takové znám bohužel taky). Emimino je specifický virtuální okruh to nebere zas tak vážně, ale máš pravdu opatrovnické soudy jsou zasekané a taky proto mají úroveň jakou mají.

A ten jazyk tomu odpovídá - z „našeho bobečka“, Marušky, Honzíka, Petrušky - je náhle nezletilý a už to lítá „styk s nezletilou se určuje…“, „matka je povinna připravit dítě na styk“ :roll: :roll: já vážně neznám nikoho zdravýho, kdo by o tohle stál dobrovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
1.8.15 17:41
@Kobliha51 píše:
@Darth
Buď to má nějaký důvod a nebo se ta prvotní třeskutá láska změní v něco jiného a také krásného jako je parťáctví, vzájemná opora, být na vše společně, spolu se smát a pořád si mít co říct. Každý asi máme definici lásky stanovenou jinak. Někomu chybí ten pocit zamilovanosti a pořád ho hledá. Tím nemyslím tebe, je to tak všeobecně.

Já jsem nikdy třeskutou lásku nezažil. Nebylo to náhlé, ale postupné. To, co píšeš je možná z pohledu ženy. Já absolutně nepotřebuji oporu, být na vše společně atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat