Přemrštěné alimenty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Darth píše:
@JuriskaMa
Já nepletu žádná jablka a hrušky. Reaguji tím na prohlášení, že by se mělo platit alimenty paušálně 50% z příjmů. Pokud někdo vydělá 20tis., tak ze zbylých 10tis. sotva vyžije a jak asi má pak brát dítě k sobě, koupit mu dárek atd. Pokud to chcete stáčet jen k těm co zdrhnou a neplatí, tak těm můžete vyměřovat co chcete, klidně 150%. Takže by to stejně postihlo jen ty, co platí a to si dovolím odhadnout, že většina by to stejně neplatila.
no když musí matce samoživitelce s jedním dítětem podle úředníků stačit komplet na všechno 10tis (s ohledem na místo bydliště i méně, nebo o malinko více) tak proč by to nemělo stačit na všechno chlapovi co je sám??
nechápu zde ty vyjadřované nepoměry, např před dvěma lety si syn podal poprvé žádost o zvýšení -otec se účelově rozvedl - příjem 25tis čistého. žádal o 5tis jako student třetího ročníku SŠ s tím, že dle výsledků počítal s dalším studiem, kam opravdu nastoupil a je úspěšný (zatím)
soudkyně před důchodem mu vypočítala, že mu MUSÍ stačit 2500.- a že vlastně otec ještě litr přeplácí…šla jsem do kolen, řekla synovi že má návrh vzít zpět jinak otci může výživné i snížit
teď jsem zaplatila dobrého advokáta na to, aby vše vyřídil, nejdřív jsme se zkoušeli písemně domluvit, bohužel odmítl, teď tedy doufám, že odměnu advokáta soud nařídí zaplatit tomu vyčuranému šetřílkovi.
Jsou to peníze syna, kterému nikdy nic nekoupil, nikdy jej nechtěl vidět (mrzák ať chcípne a ušetřim - jeho slova)
nikdy se nezeptal jak se učí, nikdy neposlal ani pohled, takže takových s vymytým mozkem od nové manželky běhají po naší republice tisíce - většinou papouškují to co doma denně slyší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darth nikdo nepsal o paušální platbě 50% příjmů, ale to že dítě by mělo mít nárok na 50% příjmu otce, a není to nereálné, chybí nám právě v oblasti výživného pevně daná pravidla, dneska se může zcela beztrestně zbavit placení tím, že pošle měsíčně 2 stovky - policie a soudy to berou jako snahu platit a exekutor mu nedokáže nic sebrat, to je bordel nad bordely a tohle musí z našeho práva zmizet, buď plať co ti soud nařídil, nebo podej návrh na přezkoumání, ale pak počítej s tím, že ti přijdou soudní úředníci komplet probrat daňová přiznání, veškeré účty, tvoje i všech příbuzných či přátel kam jsi je mohl ulít, minimálně půl roku bych jej nechala sledovat zda opravdu je pravda co tvrdí a na placení nemá, nebo zda jde o vyčuraného jedince co jen nechce platit, stejně jako když už máme tolik úředníků by nezaměstnaní platiči - neplatiči měli svého kurátory co jim práci najdou, ne jak na ÚP návštěva jednou za 3 měsíce jen aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
A ještě něco- otec co si před soudem dovolí říci že platí leasing na osobní auto, aniž by ho potřeboval k práci či podnikání - a kvůli leasingu nemá na peníze pro dítě - takového bych okamžitě nechala přezkoumat psychiatrem, zda je v pořádku po smyslové stránce, u nás je totiž vše důležitější nad dítětem. Stejně jako by rodič co platí na dítě nesměl bez povolení soudu prodat pro zisk (ne kvůli koupi jiného) např. dům, aniž by se vypořádal porcentuelně se svými dětmi, nemyslím tím hotovostně, ale např na spořící účet který by mohlo vybrat za určitých podmínek, např na konci studií, nebo určeno věkem či soudem. To vše je reálné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darth píše:
@JuriskaMa
Já nepletu žádná jablka a hrušky. Reaguji tím na prohlášení, že by se mělo platit alimenty paušálně 50% z příjmů. Pokud někdo vydělá 20tis., tak ze zbylých 10tis. sotva vyžije a jak asi má pak brát dítě k sobě, koupit mu dárek atd. Pokud to chcete stáčet jen k těm co zdrhnou a neplatí, tak těm můžete vyměřovat co chcete, klidně 150%. Takže by to stejně postihlo jen ty, co platí a to si dovolím odhadnout, že většina by to pak stejně neplatila.
Pokud muž, který je schopen chodit do práce či ještě na přivýdělek není schopen žít z 10.000 tak jak má žena na mateřské s rodičákem 3.800 vyžít??
A přečetl jste si to špatně! BUĎ bude platit výživné+dárky+si brát dítě+platit spoření atd NEBO!!!půlku z platu. Ono kdyby se o to poslanci trošku zasloužili, páky na neplatiče by byly. Zatím je to exekuce!! To je dobrá páka na ty, co mají přijmy prokazatelné…A páky na ty, co mají neprokazatelné přijmy už jsou, jen je soudy nepraktikují, NEBOŤ je mají POUZE doporučené. Stačilo by, aby byo povinné vycházet z průměrného platu a bylo by. (Jak je to doporučeno)
všechno je ohlendě výživného pouze doporučeno a tak na to všechny matky (nebo otcovéú co zůstanou s dětma DOJEDOU ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dámy, pokud se budeme bavit pouze o takových hovadech, který jsou schopný neplatit a nestarat se o své děti, tak to je jiná. Ale většinou si na nich nikdo nic nevezme. Bohužel. Kdyby to šlo snadno vyřešit, tak to někdo dávno udělal. Prolustrovat neplatiče a celé příbuzenstvo a sledovat je by bylo finančně náročnější, než případné alimenty.
Pokud by mi soud nařídil platit 50%, tak to 100%ně platit nebudu. Ani to, že by mělo nárok na 50% mého majetku. Proto jsem původně reagoval. To, že to vlastně dceři dám, až jí přepíšu byt nebo dům je jiná věc, k tomu mě nikdo nenutí. Žádný nárok na to nemá a to ani zákonný, ani morální.
Jediná možnost jsou exekuce, případně sebrat řidičák a zbavit nároku na veškeré daňové úlevy, dotace atd. Jsem pro, aby stát převzal placení a poté je vymáhal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JuriskaMa píše:
Pokud muž, který je schopen chodit do práce či ještě na přivýdělek není schopen žít z 10.000 tak jak má žena na mateřské s rodičákem 3.800 vyžít??
3800Kč je nesmysl, pak má nárok na příspěvek v hmotné nouzi, příspěvek na bydlení atd.
A nikdo neříká, že nemá dostat alimenty, v té době samozřejmě je 10tis. odpovídající, jelikož je to i pro ní. Ale později, poté, co je schopná chodit do práce už se platí pouze na dítě a o tom píšu já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darth píše:
3800Kč je nesmysl, pak má nárok na příspěvek v hmotné nouzi, příspěvek na bydlení atd.
A nikdo neříká, že nemá dostat alimenty, v té době samozřejmě je 10tis. odpovídající, jelikož je to i pro ní. Ale později, poté, co je schopná chodit do práce už se platí pouze na dítě a o tom píšu já.
Přesně, já když byla samoživitelka, měla jsem 2000 alimenty, kolem 3000 hm. nouze,5000 doplatek na bydlení a kolem 5000 příspěvek na bydlení,500 přídavek na dítě, tj. celkem cca 15500 Kč, a z toho se vyžít dá ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anro píše:
Přesně, já když byla samoživitelka, měla jsem 2000 alimenty, kolem 3000 hm. nouze,5000 doplatek na bydlení a kolem 5000 příspěvek na bydlení,500 přídavek na dítě, tj. celkem cca 15500 Kč, a z toho se vyžít dá
to je zajímavé, já nyní mám nárok jako samoživitelka + 1 studující syn včetně příspěvku na bydlení +HN + doplatek na bydlení + výživné + 700 přídavky - celkem spočteno 12790.-Kč - z toho jen nájem + služby 11910.-Kč
spočítáno leden 2015 měsíc - ještě že na tomto nejsem závislá, jinak bych šla asi šlapat…
takže kecy že se z toho vyžít dá neberu, max můžete bydlet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darth ono jen ta faktická možnost lustrace kvůli příjmům by dle mého stačila k tomu, aby se rodič hodně zamyslel nad tím, zda se mu toto vyplatí více než slušné a férové jednání vůči vlastnímu dítěti. nemyslím si, že by se ročně našlo hodně takových rodičů co by byli schopni toto ustát, takže to nerálné není. Sice souhlasim s tím, aby za neplatiče platil výživné stát, protože žádné dítě nemá žít v bídě jen proto, že jeho rodič je zmetek, ale také k tomu dát jasná pravidla pro placení, pro vymáhání, jasná pravidla pro minimální výši, tak jak zde je zmíněno, minimálně…Kč na 1 dítě + buď společná péče, brát si pravidelně dítě, zajišťovat stejným dílem jeho další potřeby..
a nebo - máš smůlu a 50% platu půjde dítěti (dětem) o které se nestará, také by hned ubylo dětí bez druhého rodiče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anro píše:
Přesně, já když byla samoživitelka, měla jsem 2000 alimenty, kolem 3000 hm. nouze,5000 doplatek na bydlení a kolem 5000 příspěvek na bydlení,500 přídavek na dítě, tj. celkem cca 15500 Kč, a z toho se vyžít dá
Já nemám žádné alimenty, nikdy jsem od ex neviděla ani korunu…teda kecám, jednou mi dal 500Kč…
ale je to moje volba, není zapsaný v RL, takže nemůžu nic moc chtít.
Jinak dceři je skoro 12 let, teď jsem v jiné situaci a hlavně nebydlím už sama, ale když jsem byla fakt samoživitelka, dcera byla ještě ve školce, pak první a druhá třída ZŠ, tak jsme bydleli v 1+1, 30m2, nájem se vším všudy 8.900Kč (Praha 6 Vokovice)byla to taková temná díra v přízemí, okna zamřížovaný, před oknem rostla borovice, tma v bytě, plíseň…
nejlevnější byt, no. Já tehdy měla plat (učitelka v MŠ) 13.400Kč…žádné přídavky, hmotná nouze…NIC. A taky jsme žili…musela jsem se uskromnit já, aby dcera netrpěla…chodila na keramiku, angličtinu a gymnastiku. Angličtina byla z fondů EU, takže se doplácelo pouhých 150Kč/měsíc, což bylo super…keramika byla za 900Kč/pololetí a gymnastika za 1200Kč/pololetí. Školka/škola v přírodě stála 3 a půl tisíce, taky chtěla jet…
a jela…když musíš, jde to i s minimem. Není to na vyskakování, je to o hubu, ale aspoň poznáš, co všechno zvládneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darth píše:
Nesmysl jo? A tys sežral radio? JÁ MÁM 3.800 RODČÁK A NA NIC JINÉHO NEMÁM NÁROK!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darth A ALIMENTY JSOU JEN NA DÍTĚ!! VÝTIVNÉ NA NEPROVDANOU MATKU SE PLATÍ 2 ROKY PO NAROZENÍ DÍTĚTE A PAK NIC… NEJDŘÍVE SI OVĚŘ A PAK DĚLEJ CHYTRÝHO
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JuriskaMa
Je to nesmysl, jelikož to není ani životní minimum. A o těch letech po narození právě píšu, tak co si mám ověřovat? Výživné na manžela/ku se platí, pokud se o sebe nemůže postarat sám a příčina vznikla ještě v době manželství (těhotenství, nemoc..).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JuriskaMa píše:
Nesmysl jo? A tys sežral radio? JÁ MÁM 3.800 RODČÁK A NA NIC JINÉHO NEMÁM NÁROK!!!
A bydlíš kde? U rodičů nebo SAMA…pokud u rodičů, příbuzných, přítele atd…posuzují se příjmy VŠECH spolužijících osob v jedné domácnosti…i kdyby tě nijak nepodporovali a nic ti nedávali i kdyby po tobě chtěli naopak nájem…bydlíš-li s někým, máš smůlu.
Pokud bydlíš v azyláku, podnájmu apod. tedy sama je to jiné. Tam ty nároky na pomoc jsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 píše:
A bydlíš kde? U rodičů nebo SAMA…pokud u rodičů, příbuzných, přítele atd…posuzují se příjmy VŠECH spolužijících osob v jedné domácnosti…i kdyby tě nijak nepodporovali a nic ti nedávali i kdyby po tobě chtěli naopak nájem…bydlíš-li s někým, máš smůlu.
Pokud bydlíš v azyláku, podnájmu apod. tedy sama je to jiné. Tam ty nároky na pomoc jsou.
no fakt je že 3800 + přídavky + alimenty…na ty je nárok pokud žije sama…pokud nárok nemá, tak někdo s kým žije má velký plat, nebo alimenty dělají hodně…ale to je vše spekulace, i když to že napsala A a nenapsala B už taky o něčem napovídá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@S.Ivanka No právě…proto se ptám…toto je hodně zavádějící, může žít u rodičů, ale to neznamená, že jí automaticky pomáhají…(finančně) a kvůli tomu nemá pak nárok na NIC. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit