Přemrštěné alimenty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Darth píše:
Popravdě já neznám nikoho kdo platí na jedno dítě pod 5tis. a na dvě pod 8tis. To musí být nějaký neskutečný lempl nebo podvodníček, aby neplatit alespoň usmolených 4-5tis. na dítě. Pokud já odejdu, tak se o manželku stejně postarám, bez ohledu na děti. Kolik jí budu dávat se uvidí až to bude potřeba. Každopádně si to určím já sám a ne žádný soud, to mi přijde dost ubohý. Strávili jsme spolu kus života v dobrém i zlém, nenechám ji živořit.
tak já znám spoustu takových podvodníků, kteří když mají, tak dělají aby to vypadalo že nemají nic a neznám jediného chlapa, kterej by na své dítě platil dobrovolně 4 tisíce. Jako jooo, slyšela jsem o nich, ale z okolí neznám jediného
…Nedá se házet chlapy a ženské do jednoho pytle, to ne, ale vsadím se že většina chlapů dělá všechno proto, aby nemusel platit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darth No na ty dva tisíce jsme se dohodli před 4 lety, teď mu to vypočítali na 2600 z platu 16000.Kolik má ve skutečnosti, nevím, ale uvedeno má 16000.Jinak z těch dvou tisíc dám polovinu jen na školku, zbytek na oblečení, kdy koupím během měsíce pár kousků levně, strava doma je o víkendech(každý druhý).
- Citovat
- Upravit
@JuriskaMa
Tak nemusí to být zrovna 4-5tis. přímo alimenty. Klidně méně, ale může platit školku, kroužek, kupovat oblečení. Někdy mám pocit, že se všichni rozcházejí ve zlém a dělají si naschvály i přes ty děti.
@Anro
Když je dítě malé, tak snad je potřeba živit i tu bývalku, když sama to nemůže zvládnout. To ti dával jen 2tis. když jsi byla na rodičovské?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darth Já se toho, aby platil i na mě, zřekla. V té době jsem už žila s novým přítelem, tak jsem nepotřebovala, aby platil výživné i na mě.
- Citovat
- Upravit
@JuriskaMa můj manžel platil dobrovolně 6000-jeho ex se dva týdny po soudu zasnoubila a za chvíli vdala-takže haldy netrpěla-za to dítě vypadalo jak vytažené z popelnice. Takže prrr u těch otců. @Anro jsi skvělá a líbala bych ti nohy kdby jsi byla manželova ex! protože ženská, která se něčeho zřekne-to je zázrak!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč vy chlapi máte tak strašnou nechuť k soudům? Třeba tam jen potvrdí vaši dohodu. Nesnášíte ten podřízený pocit před soudem? Že vám někdo něco přikazuje?
- Citovat
- Upravit
@Motka píše:
@JuriskaMa můj manžel platil dobrovolně 6000-jeho ex se dva týdny po soudu zasnoubila a za chvíli vdala-takže haldy netrpěla-za to dítě vypadalo jak vytažené z popelnice. Takže prrr u těch otců. @Anro jsi skvělá a líbala bych ti nohy kdby jsi byla manželova ex! protože ženská, která se něčeho zřekne-to je zázrak!
Jeho věc, že platil dobrovolně. Taky se bál soudů?
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 já ti dám jeho věc-on si myslel, že to je pro dobro syna-které se jaksi nekonalo-kluk neměl ani nový boty a madam si se snoubencem chodila každý měscí na koncerty. u soudu byl normálně. Neměl se čeho bát. dokud tam nepřišel, ona na něj nenaplivala, že o syna neměl zájem, že nechtěl ani uznat otcovství-ačkoliv bylo uznané už před narozením dítěte. Takže sorry-ale na chlapi většinou ženský naházej nechutnou špínu. tak se kroť toho jak se chlapi hroozně bojí-však ono je čeho-páč každá druhá ženská je harpyje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Motka píše:
@Kobliha51 já ti dám jeho věc-on si myslel, že to je pro dobro syna-které se jaksi nekonalo-kluk neměl ani nový boty a madam si se snoubencem chodila každý měscí na koncerty. u soudu byl normálně. Neměl se čeho bát. dokud tam nepřišel, ona na něj nenaplivala, že o syna neměl zájem, že nechtěl ani uznat otcovství-ačkoliv bylo uznané už před narozením dítěte. Takže sorry-ale na chlapi většinou ženský naházej nechutnou špínu. tak se kroť toho jak se chlapi hroozně bojí-však ono je čeho-páč každá druhá ženská je harpyje.
Až mi je jich snad i líto. Oni u soudu nedokážou prokázat, jak to doopravdy bylo? On se neumí bránit a pomocí svědků dokázat opak? Asi neměl chudák čím to dokázat. Je to tak, že muži všeobecně nechtějí NIC vyřizovat, protože ONO TO NĚJAK DOPADNE. Mocni slova jsou pak před každým jiným, od kterého neočekávají odpor. Jako ten tvůj. Když dobrovolně někam dávám peníze, ohlídám si, aby z nich moje dítě něco mělo. POkud budu delší dobu házet peníze do kanálu, budu matce dávat jen to, co mi určí soud a dítěti budu přilepšovat mimo alimenty. A pokud ani to nepomůže, vezmu si dítě k sobě.
Pokud tvůj muž nezvládá soud, ať si vezme advokáta, ten to za něj okecá. Pořád je to lepší, než dávat peníze dobrovolně a pak si stěžovat.
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 píše:
Až mi je jich snad i líto. Oni u soudu nedokážou prokázat, jak to doopravdy bylo? On se neumí bránit a pomocí svědků dokázat opak? Asi neměl chudák čím to dokázat. Je to tak, že muži všeobecně nechtějí NIC vyřizovat, protože ONO TO NĚJAK DOPADNE. Mocni slova jsou pak před každým jiným, od kterého neočekávají odpor. Jako ten tvůj. Když dobrovolně někam dávám peníze, ohlídám si, aby z nich moje dítě něco mělo. POkud budu delší dobu házet peníze do kanálu, budu matce dávat jen to, co mi určí soud a dítěti budu přilepšovat mimo alimenty. A pokud ani to nepomůže, vezmu si dítě k sobě.
Pokud tvůj muž nezvládá soud, ať si vezme advokáta, ten to za něj okecá. Pořád je to lepší, než dávat peníze dobrovolně a pak si stěžovat.
Spoustu soudců vůbec nezajímá příběh toho chlapa ani jeho advokát, koukají jen na to že ona je chudák sama s dětma, neberou v potaz ani to že se nechce na ničem dohodnout… chlapi nechtějí chodit k soudu protože tam z nich povětšinou dělají akorát dbily a grzly…
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 tak tak-jeho řeči nic neznamenali. u soudu řekl, že bude dávat 5000, nakonec se teda dohodli na 6000. a co? soud to odklepl a on tím tři roky musel jí dávat tuhle částku, ačkoliv dítě vypadalo jak vytažené z popelnice. Když se nám narodilo dítě, a chtěl snížení, tak exky advokát řekl, že neee! že ona je teď těhotná a že potřebuje peníze i na druhé dítě
takže jako sorry-ale zřejmě jsi v takové situaci nikdy přímo nebyla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Spoustu soudců vůbec nezajímá příběh toho chlapa ani jeho advokát, koukají jen na to že ona je chudák sama s dětma, neberou v potaz ani to že se nechce na ničem dohodnout… chlapi nechtějí chodit k soudu protože tam z nich povětšinou dělají akorát dbily a grzly…
dělají z nich parchatny, co upustily rodinu-ale ex ani nenahlásila, že je vdaná-to u soudu pak koukali, kdžy nevěděli, jak jí mají oslovit, jelikož občanka a předvolání jaksi nesedělo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jedna paní povídala…
Jak je to možné že si chlapi vysoudí nižší alimenty a třeba střídavou péči? To žijou na Marsu? Ne, jen umí mluvit, mají důkazy a nebo dobrého právníka. A když máme pořádné argumenty, nikdo z nás grázla neudělá. To ovšem mužské ego jen tak nezvládne. A čím větší frajer ve společnosti, tím větší chudák při jednáních s úřady. Protože toho přece musí všichni poslouchat, protože on to ví nejlépe. Když mu nevyjdou vstříc, tak je to jejich chyba.
A možná máš takového doma a proto nikdy nic nevyřídí. Možná - to musíš vědět sama.
- Citovat
- Upravit
@Motka píše:
dělají z nich parchatny, co upustily rodinu-ale ex ani nenahlásila, že je vdaná-to u soudu pak koukali, kdžy nevěděli, jak jí mají oslovit, jelikož občanka a předvolání jaksi nesedělo.
Co má občanka společného s parchantem? Opustil on rodinu? Asi opustil. Ona se vdala, ještě než on opustil rodinu? Asi ne. Že neseděl jakýsi administrativní úkon je sice možné, ale to tu rodinu zřejmě nerozvrátilo. Ne?
- Citovat
- Upravit
@Motka píše:
@Kobliha51 tak tak-jeho řeči nic neznamenali. u soudu řekl, že bude dávat 5000, nakonec se teda dohodli na 6000. a co? soud to odklepl a on tím tři roky musel jí dávat tuhle částku, ačkoliv dítě vypadalo jak vytažené z popelnice. Když se nám narodilo dítě, a chtěl snížení, tak exky advokát řekl, že neee! že ona je teď těhotná a že potřebuje peníze i na druhé dítětakže jako sorry-ale zřejmě jsi v takové situaci nikdy přímo nebyla.
Pala jsi, že platí dobrovolně a ono to tak není. Bylo to určeno soudem. Pokud by neměl výdělek odpovídající výši alimentů, asi by je tak vysoké neplatil. Pokud není otec dítěte spokojen tím, jak se matka stará, můžete si ho vzít k sobě a výživné bude matka platit vám. Jen kritizovat a nic proto neudělat, to umí každý.
Rozvedla jsem se, když bylo mým dětem 15 a 10 let. Nikdy jsem si nepožádala o zvýšení a to ani do konce studia dětí, kdy každé z nich končilo vysokou školu přibližně v 24 letech. Otec dětí jim při studiu finančně přilepšoval, protože je měl a má rád.
Měl tvůj manžel u soudu advokáta?
- Citovat
- Upravit