Prenascan v Plzni

1219
12.2.13 18:54

PRENASCAN v Plzni

Ahoj holky, podstoupila jste některá tohle vyšetření (odběr) na Genetice v Plzni místo odběru plodové vody? Kolik to stálo, přispívá na to alespoň částečně některá pojišťovna? Pokud jste to konzultovali přímo s genetikem - doporučoval to oproti plodové vodě - myslím z hlediska přesnosti. Díky za jakékoliv informace. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
12.2.13 19:09

Byla jsem na tom na podzim v Praze, to ještě nikde jinde nedělali. Stálo to 13,950 a ceny by měly být všude stejné. Pokud vím, žádná pojišťovna na to nepřispívá. Přesnost to asi nemá větší než plodová voda, ale srovnatelnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
12.2.13 20:30

Já byla zrovna dneska, ale v Praze v Gennetu, výsledky budou za 14 dní. Stálo to 13.950,– a ta cena by měla být všude stejná, pojišťovna na to nepřispívá. Hodně jsem si o tom načetla, jde o to, že tento test je jen na zjištění trisomií 13, 18, 21, což jsou Patauův, Edwardsův a Downův syndrom. Přesnost je více než 99%, srovnatelné s odběrem plodové vody. Výhoda ale je že to je test neinvazivní, takže nemůže miminku ublížit, což pro mě bylo zásadní. Plodová voda je ale komplexnější, z té se zjistí mnohem více případných vad u miminka, ale zase je tam asi 1% riziko potratu. Záleží jak ti vyšly ostatní testy : screening v prvním trimestru a případně tripple test. Na genetice ti určitě poradí. Ještě tady je odkaz na info o tom Prenascanu http://www.prenascan.cz/. A i tady na emiminu už o tom pár diskuzí je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí