Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě teď chtěli vyvolávat 10 dní po termínu. Ono asi taky záleží jak je miminko velký, stav placenty atd.
Já byla objednaná na nástup na vyvolání ve 41+3, malá si to naštěstí rozmyslela sama ještě ve 41+0. Měla jsem větší odhad. Měsíc před porodem už 3,5 kila ![]()
Ahoj, standardni postup, pokud neni zadny jiny problem, je nechat do 41+3 a pak zacit vyvolavat. Pocita se s tim, ze vyvolani nemusi vyjit na prvni pokus a ze ve 42+0 by melo byt dite venku. Po 42+0 strme stoupaji rizika pro dite
.
Tak v Motole jsem nastoupila na vyvolání 41+3, syn se narodil 41+5
Ahoj zitra jsem 41+3 a mam nastup v nemocnici s tim ze zacnou vyvolavat vecer nebo druhy den. A to mam odhad velkeho miminka, desim se toho… no snad to bude rychle…
Mě už v den termínu nabízeli hamiltona na popohnání, u první dcery jsem si ho nechala udělat a druhý den se narodila, u druhé odmítla a narodila se 8 dní po termínu bez vyvolávání.
Záleží na velikosti dítěte. Mě ho vyvolávali v den termínu, odhad byl přes čtyři kila.
Ahoj chci se zeptat jak dlouho je povoleno přenášet? A po které době se porod doktoři snaží vyvolat? Přijde mi že všude to je jinak a záleží to na nemocnici kde jsem vyšetřována..