Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím,
za pár dní mám termín a mám vysoký tlak kompenzovaný 3×1 tabletkou Dopegytu. Teď v těch vedrech se mi při sebemenší námaze lehce zhoršuje. Dneska mě doktor předal do péče porodnice a řekl mi, že nemám počítat s přenášením kvůli vysokému tlaku a lehkým otokům.
Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s vyvoláním porodu při vysokém tlaku? Je to můj druhý porod, první porod byl komplikovaný, kdy malá měla při porodu velké problémy(musela mít STAN) a porod hodně urychlovali a hodně se rozhodovali o císaři. Navíc mám jen 153 cm a malá má odhad už teď 6 dní před termínem 3400g. Mám počítat s vyvoláním nebo spíš s císařem? Docela mě to vystresovalo…
Ja se s tlakem lecim uz od puberty, v tehotenstvi jsem byla kvuli tomu hodne sledovana a povedlo se tlak uhlidat, aby byl v norme
ale i tak jsem ve 40+1tt sla na vyvolani, ktery se nakonec nekonalo, syn se narodil akutni sekci kvuli hrozici hypoxii ![]()
Prenaset za me urcite ne, urcite si Vas pohlidaji a bude vsechno v poradku ![]()
V nemocnici se se mnou nemazali. První dítko vyvoláno kvůli vysokou tlaku 39.tyden a druhé už 38.tyden. Ale už jsem se otevírala, takže oba porody slyšet dobře.
Já se s vysokým tlakem léčím od doby, kdy jsem čekala první dceru. U první jsem přenášela 10 dní a poté vyvolávání. Ale tam to zanedbali už od začátku.
U druhé dcery si mě už doktoři krásně hlídali a jelikož se jim nelíbil můj vyšší tlak a menší otoky, porod mi vyvolali 40+5.
Oba porody byly přirozeně. ![]()
Holky díky, snad to teda bude ok. Snad se tim nebudu stresovat až do porodu:-). třeba porodím při dnešních bouřkách:-)
Problémy s tlakem mam v kazdem tehotenstvi a nikdy me nenechali dele jak do terminu. Jednou jsem porodila den pred terminem, podruhe vyvolavali pro jistotu
Plánovaný CS ( CS ne kvůli tlaku, ale kvůli mé operované kyčli) v 38+1, tlak vysoký i přes Dopegyt 3× denně. Nechtěli uz kvůli tlaku čekat.