Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak ja nevim, jestli jeste neco existuje..
. Ale tak rozhodne uz to déle, jak tyden nebude, ne? A co nejake cvičeni? Nejsou nejake cviky v józe nebo tak, co pomáhají s oteviranim porodnich cest? Vim, ze na chodidlech jsou body, které funguji na děložní stahy… ze se těhotné na chodidlech nemasiruji. Uz varim z vody ![]()
@Hakna55 píše:
@anikahen Nechodím, dala jsem si týden pauzu. Spousta žen to má jinak a čekám, že mě drtivá většina tady „ukamenuje či odsoudí“ Jen sdílím svoje pocity. Kdybych byla nervózní, že je něco jinak a měla komplikované těhotenství. Samozřejmě, že bych byla v nemocnici na kontrole ob den. Výjimečně jsem se odtrhla od daného systému. Jinak jsem chodila všude pravidelně. A podstoupila klasická vyšetření.
Muzu ti říct, že jses teda fakt nezodpovedna a hraješ si s ohněm. Muzu se zeptat,jak by si se zachovala,kdyby se nedej boze něco miminku v bříšku stalo a ty si to nepoznala? Četla si malo případů,kdy těhotenství probihalo bez problémů a miminko po 40.tydnu v bříšku umrelo? Promiň, ale chováš se sobecky vuci miminku. Samozrejme ti přeji,ať ty a miminko jste v pořádku. V dnešní době,kdy můžeme využít skvělou lékařskou péči,se ty chováš takhle. ![]()
@anikahen Zitra jde na kontrolu. To je to fakt nutny, tohle. Presne jsem jenom cekala na vetu … “Zajímalo by me, co bys delala, kdyby…” Kdyby byly v pr.deli ryby nemusely by byt rybníky. Říká můj táta. Ma pravdu ![]()
Je fakt, za masáž bradavek mi vždycky spustilo kontrakce
, ale nikdy nic z toho
…já se vždycky snažila prcka do termínu vyhnat abych nemusela na vyvolání ( musím rodit nejdéle v termínu) a nikdy se to nepovedlo
…kamarádka zkusila ted v neděli ricinovy koktejl za dvě hodiny ji praskla voda a za tři hodiny byl prcek venku!
…ale z toho já mám strach teda
![]()
A jak dlouho jsi po ukončeném 42. týdnu? Do té doby se o žádné přenášení nejedná, fyziologické těhotenství trvá 38-42 týdnů.
Na zitrek si planuji vizi, ze natrefim na same spriznene duse a budou me chapat. A nebude problem, aby mrnous byl v brise nejdele do patka. V nejidealnejsim pripade by me dnes v noci mohly vzbudit kontrakce.
Potrebuji se hodit vic do klidu. Porod muze vypuknout ted uz kdykoliv.
@Tiffany1 píše:
@anikahen Zitra jde na kontrolu. To je to fakt nutny, tohle. Presne jsem jenom cekala na vetu … “Zajímalo by me, co bys delala, kdyby…” Kdyby byly v pr.deli ryby nemusely by byt rybníky. Říká můj táta. Ma pravdu
No.Hm. Každý svého štěstí strůjce. Zakladatelce přeji,aby ona i miminko byly v pořádku. A ty si koukám nevidíš do pusy,že používáš takove výrazy ![]()
@Hakna55 preji, at se setkate s pochopenim a hezkym zachazenim.
V pripadech, jako je vas mi u nas opravdu chyby legislativa a moznosti pro alternativni peci. Ja osobne bych ji nikdy nevyuzila a plne si uzivam umeni mediciny v 21stoleti, ja bych bez toho ani ditko necekala.
Ale mela by tu byt i moznost volby, vzdy kdyz ma nekdo negativni reakce, rikam, at si to otoci. Maminky co kritizuji- stejna situace by pro vas bylo, kdyby vam peci nekdo „odepiral“. Alternativne myslibim maminkam je odepirana jejich svoboda volby.
@anikahen Presne..... hlavně, ze ty jsi papeztejsi, nez papež a napíšeš holce v 41+4 … Co by jsi delala, kdyby… neses spoluodpovědnost. Jste nechutné s tím vašim vynašenim soudů, tak doufam, ze ty jsi 100% a vzdy jednas dle doporučení, aby sis jednou nemusel pokládat stejnou otazku… Když se vás to netyka, to jste tady některé chytré, že se nestacim divit. ![]()
A který výraz jsi přesně myslela, že si kvůli němu nevidim do pusy? Kvůli pr.deli?
To snad ne. ![]()
Mám taky tři děti všechny jsem přenášela. První 42tt vyvolání druhá 42+3 vyvolání, třetí 43tt a u té jsem chtěla rodit za každou cenu přirozeně. Měla jsem skvělého Dr který denně měřil průtoky a dělal monitor vše ok jen po tom 42 TT jsem musela podepsat tzv. Reverz abych nemusela nastoupit do nemocnice. S prvníma dvěma jsem byla posledních pět dní v nemocnici. Bez kontrol bych do toho nešla
@Tiffany1 píše:
@anikahen Presne..... hlavně, ze ty jsi papeztejsi, nez papež a napíšeš holce v 41+4 … Co by jsi delala, kdyby… neses spoluodpovědnost. Jste nechutné s tím vašim vynašenim soudů, tak doufam, ze ty jsi 100% a vzdy jednas dle doporučení, aby sis jednou nemusel pokládat stejnou otazku… Když se vás to netyka, to jste tady některé chytré, že se nestacim divit.
A který výraz jsi přesně myslela, že si kvůli němu nevidim do pusy? Kvůli pr.deli?![]()
To snad ne.
Tak jako promiň,ale když někdo v tak vysokém stupni těhotenství týden nenavstivi dr,tak to je fakt hodně velkej risk. To si asi neuvědomuje,jak riskuje. Tyden je hodne dlouha doba…Ale je to její věc a muj názor. ......a jak rikam. …kazdy svého štěstí strůjce …a díky bohu je dnes většina nastávajících mamin docela zodpovedna a k dr chodi. Proč si asi myslíš, že máme jednu z nejnižších úmrtnosti novorozenců na počet narozenych děti? Asi proto,že máme jednu z nejlepších péčí o budoucí matky.....a ja urcite nejsem 100% ni,ale na doporučení davam ..
@anikahen Nechapu, jak si muzes dovolit někomu rict, ze ponese spoluodpovednost za připadne úmrtí svého ditete. Myslis si, ze ta dotyčná nejedna nejlíp, jak dokáže dle svého vědomi a svedomi? Jak muzes vedet proc to tak citi, proc tam nesla, co zažila, co chce prozit nebo podobne?? Je to jednoduchy, po internetu vynášet takovéhle soudy. Kazdy máme svoje pocity, zkusenosti, a svoje touhy a ty se prece odrazí na našich rozhodnutích.
Umět odsoudit umi kazdy … to je zase můj nazor. Vsichni jsou dnes se vším hrozne rychle vypořádaní. Tak ti preju, aby ses vzdy rozhodovala pouze tak, aby veřejné mínění bylo v souladu s tvymi rozhodnutími, tak, jak jde proud, aby sis nemusela neco podobneho vyslechnout.
P.S.: Vim, jaké máme zdravotnictví, jsem zdravotnik. Nezpochybnuju, ze je treba chodit k lékaři, zpochybňuji výroky o spoluodpovednosti a jasných soudech na základě jedné vety,…
Jsem zdravotnik a přesto bych, dnes, pokud by vse probíhalo fyziologicky, rodila ambulantne.
@anikahen A s tim prislovim… posledni dobou jsou lidi hrozne uknourani. Pouzivam ho cim dal casteji… Kdybych udelal tohle, kdybych udwlal tamto, kdybychom se sešli o hodinu driv … Můj táta vedel co rika… ![]()
Nezlob se na me, nechodím se sem hádat. Rikam jen, ze tady konkrétně, vymizela vstřícnost nekoho pochopit. A rovnou mu vmest taková slova…
Radši si přejme, at sviti slunicko a na Vánoce snezi. ![]()