Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Tiffany1 jasně tak pokud nejdřív vyvolávají a pak pro jistotu zastavují, aby se maminka „vyspala“ ráno nanovo, tak to je určitě naprd, ale pokud porod normálně po tabletě postupuje tak na tom nevidím nic špatného. Ale přesně pokud chtějí ženy čekat tak prosím, jen mi pak vadí, jak jsou hotové z toho, že nakonec musely na vyvolání nebo nakonec musely na SC a jsou z toho špatné, že nedokázaly porodit přirozeně a jsou o to horší matky - jako proč?
Já třeba si na naší malou porodnici absolutně nemůžu stěžovat, doktor se mě dokonce ptal zda to vyvolání chci - že on by byl pro, ale že nutit mě nemůže, že klidně ještě můžu počkat, já řekla že jo, že chci porodit už 14 dní
to samé pak jestli chci klystýr, PA mi říkala ať si chodím a dělám co mi je pohodlné, jen u monitoru jsem musela ležet, ale taky jsem si mohla vybrat jak, klidně ať si skáču na balónu, nebo sprcha, pak mi napustila vanu. Manžel tam semnou byl od rána a nikomu nepřekážel. Jasně nebyl to podle „směrnic“ přirozený porod, ale já na něj vzpomínám ráda a plně mi to vyhovovalo a hned druhý den jsem hlásila, že jdu znovu ![]()
Mě zas přijde že každý to chce hrr vyvolat ať už nemusím bejt těhotná a ať je to co nejrychleji. Pak se diví že je to bolestivé nepostupuje to podle představ a na závěr cs.Kdyz by nespěchali tak to sice trvá dlouho ale bolesti jsou slabší a pro dítě také příjemnější.Muj porod bez zásahu sice trval 23 h ale vpodstate to byly jen takový poslíčci .
@zuzan noo tak já jsem třeba malinká a fakt už mi to dávalo zabrat takže mě to fakt nevadilo, to je na posouzení každý z nás, jen bych nedělala ten fanatismus okolo hrozně ultra přirozenýho porodu ![]()
@Kristyna.Vechtova já také o fanatismu nemluvím jen mluvím že zkušeností ze třech porodů kdy mohu posoudit obě varianty a ta přirozená mi přišla snesitelnější kdy jsem si připadala že kdybych před 100 lety musela po porodu hned makat na pole tak můžu hned jít. Ale ty si jinou variantu nechceš připustit tak dělej jak je ti příjemné já jen původně radila zakladatelce ale ta už asi má po starostech.
@zuzan to není pravda, já jsem hned řekla že ať každá dělá jak uzná za vhodné, jen že bych z vyvolání nedělala takový trauma a za mě bohužel je doba taková, že když nedej bože ženská kývne na vyvolání tak je hned „horší“ matka a co teprve když musí rodit CS tak ani není správná žena neb nevzládla dítě vytlačit. Nikoho už nezajímá zdraví dítěte hlavní je hrozně přirozený porod pomalu radši aby tam nebyl ani doktor jen PA, nedej bože když maminka dá dítě změřit a zvážit dřív než po 2h bondingu. Pokud to teď podruhé půjde bez vyvolání budu samozřejmě ráda, ale pokud ne tak se z toho rozhodně hroutit nebudu. A i kdyby to nedej bože skončilo CS tak skončí no, kamarádkám tak skončil i samovolně rozjetý porod, no tak skončí, hlavně že dítě a já budu v pořádku ![]()
@Kristyna.Vechtova je já tam Doktora neměla a asistentka mi nevěřila že rodím pak si děvče málem ani nestihla nasadit rukavice jakej to byl fofr.
@zuzan tak já byla taky celou dobu s PA a doktor si dítě přišel akorát chytit, to si pamatuju dodnes jak tlačím a PA říká dětský, volej Radka, Radku přijď si k paní - noo už ![]()
Ahoj holky,
je to tak a přenáším. Paradox, když se celé těhotenství snažíte předčasně neporodit. Cítím se fajn, ale ráda bych s někým sdílela poslední dny těhotenství, které, dle termínu, mělo končit ve čtvrtek ![]()
@Lajka09 buď ráda, že se miminko dopeče, prvního syna jsem porodila 41+0tt dcerku teď 40+4tt - taky už mi to lezlo na mozek, abych navařila, uklidila, stihlo dojít hlídání pro staršího, abychom tam s manželem netrávili x hodin. Nakonec to bylo tak rychlý, že jsem byla naštvaná že jsem si to pořádně neužila ![]()
@Kristyna.Vechtova To samozřejmě ráda jsem! Rozměry mám docela normální, nic mě netrápí, prostě pohoda. Ale jak píšeš, zajistit hlídání, stihne někdo staršího vyzvednout, stihne manžel dojet z práce, kam dám syna, bude ve školce? Každý den řešíme scénář, který se nekoná.
@Lajka09 však ono to přijde až bude správný čas, já sepsala papíry k porodu s tím že ve čtvrtek nástup - říkám OK ono to bude fajn stihnu vše naplánovat. Ve 13:15 jsem odjela z porodnice, doma poklidila, vyplnili jsme papíry, s tím že jsme konečně vybrali jméno pro děvče (nenechali jsme si říct pohlaví), vzbudila jsem staršího, šla se projít se psem a tam už mi přišly první bolesti, ale nic jsem neřešila bylo cca 15:30 když chodili po 5 min. V 16:15 jsem si šla napustit vanu, že uvidíme. No v 17:15 mi to nedalo když chodily bolesti co 3 max 5 minut a volala jsem kamarádce PA, ta ne hned vyhnala z vany ať jedeme, že je v práci. Tak jsme volali tchýni ta přišla v 17:40 jsme byli před nemocnicí, volala jsem mojí mamce, no než jsme došli na oddělení tam monitor lehce přes 20 minut, no a v 18:49 byla dcera na světě ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, Je zde někdo kdo má už po termínu? Jsem dnes 40+4, tak pořád čekám, kdy se to rozběhne. Kolem mě porodily už všechny kamarádky co měly termín po mně, takže jsem z toho taková špatná.
Ahoj, dnes mají být bouřky a to jsou prý hned plné porodnice.
![]()
@Saffiraa na mě asi neplatí nic
už jsem vyzkoušela vše a bouřka už u nás taky byla
tak budu doufat že dneska bude bouřka silnější ![]()
@09Veronika09 prvního syna mi vyvolávali 41+0tt a dcerka sama (bez nějakých předchozích poslíčků nebo náznaků) se narodila 40+4tt v 15:30 první bolesti, v 17:40 příjezd před nemocnici a v 18:49 byla malá na světě. Nevěš hlavu, dlouho už tam nebude ![]()