Přenáším a přenáším :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
26.6.18 14:25

Mile zeny, pred chvili jsem se vratila z kontroly. Monitor vysel hezky, prcek vazi kolem 3kg.Vysledky tedy super. Zadny problem. Dnes by si me nejradeji ubytovali, a zitra zacali vyvolavat. Bohuzel se mi s dr. nepodarilo domluvit alespon ziskat 2 dny navic. Termin porodu mi moc nesedi. Bych musela otehotnet jeste v menstruaci podle ultrazvuku. Muj plan je zavolat tam jeste dnes. Ze nastoupim az ve ctvrtek vecer. Kdyz miminko prospiva, me je taky dobre nevidim duvod, proc mu nedat jeste dva dny. Podle menstruace bych ted byla 40+4, podle UZ 41+3. Aby se v tom prasatko vyznalo :think: A argument na vyvolavani v podobe zastrasovani, ze muze miminko umrit.Nejak nepobiram. Kdyz bych necitila pohyby nebo by byli abnormalne silny ja znejistela. Pak nevaham. Ale ted chci dat sanci prirozenymu prichodu na svet 2 dny. Pak uz budu vnitrne smirena, ze jsem pro prcka udelala vse. A klidne si necham porod umele vyvolat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
26.6.18 14:35

po radách kamarádky jsem zkusila ricínový koktejl (dost jsem se bála a nevěřila tomu)a nebylo to vůbec nic tak drastického (asi za půl hodiny po vypití jsem šla důkladně na velkou, za další půl hodinu se rozběhly pravidelné kontrakce a za další dvě hodiny byl malý venku), měla jsem den před vyvoláním, tak už jsem neměla co ztratit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.18 14:36

@Hakna55 tak to je dobře. No můj Dr i v porodnici se vždy řídili termínem podle utz, nevím jak jinde :)
Ale každopádně k hospitalizaci vás přece nikdo nutit nemůže :) tak dneska dlouhou procházku, teplou koupel a pak sex a třeba to vyjde :) držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
26.6.18 14:43

Pokud je vše ok nech to na přírodě pokud nechceš vyvolávání budeš muset po 42tt podepsat revers. Já rodila až 43+0 a dítě mělo 2700 g a vše naprosto ok porod na 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
26.6.18 16:46

@Hakna55 Doktori neresi termin dle MS, ale berou to podle utz, to je pro ne dulezitejsi a smerodatne - jejich mereni, ac nemusi byt uplne presne (prcek muze mit vic i min) ;) nikdo te k vyvolani nutit nemuze, takze zalezi na tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
26.6.18 16:49

No, taky si myslim, ze se to trochu přehání, kdyby jsi chodila sla ve ctvrtek vecer do nemocnice, ze se nic nestane. Navic, jak uz tu nekdo psal do 42+0 je to porad fyziologicky termín porodu a jestli jsi dle utz 41+3, tak mas porad jeste 4 dny k dobru. Které bych proste jeste chtela. Kdyz rikas, ze je vsechno naprosto vporadku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.6.18 21:37

Byla jsem zahnana do kouta bez moznosti vyberu. Kdyz bych bydlela na jihu cech. Rodim doma s porodni asistentkou. Jenze bydlim ve vychodoceskem kraji, kde si muzeme o asistovanem porodu doma nechat zdat. A tak jsem se jak tupa ovce podvolila systemu. Podle me osobni statistiky by se mimino zacalo drat na svet vcera vecer. Dnes v noci ma posledni sanci prijit na svet prirozene. Zitra uz mi budou vyvolavat porod. O tom, ze bych se objednala na vyvolavani az za dva dny a stihla bych se smirit, ze mimi samo ven nepujde. O tom se mnou bohuzel nikdo nediskutoval. To mi je na tom nejvic lito. Kdyz by me kdokoliv vyslechl a probral se mnou pro a proti. Tak to beru. Byla by moznost volby. Nejsem clovek, ktery by se rad hadal a delal zlou krev.Navic mi ted odchazi nepatrne hlen s primesi krve. Tak by mi ty dva dny bohate stacili. Ale co rikaji doktori, dite muze umrit. Jo beru to, vzdyt dite muze umrit i v porodnici. At se snazi jak chteji, nekdy to priroda proste zaridi jinak, nez by si kdo kdy pral. A tak nastavajicim generacim preji, at se ten system porodnictvi v cechach posune dopredu a maminky maji moznost volby. Kdyz to vnitrne citi jinak, nez to vidi doktori. Uz jsem si v zivote prosla leccim a vyvolavany porod me neporazi. Ale pro me je to tak zbytecny a nelogicky. Kdyz by u nas existovaly porodni domy, rodim tam. Ted uz mi nezbyva nez se modlit. A dekuji za hodne pozitivnich a podporujicich nazoru, co se tu vyskytly. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
26.6.18 21:47

@Hakna55 hele bydlím na Vysočině a nikdo tě nemůže nutit do vyvolavaneho porodu. Pokud nechceš máš právo odmítnout a péči ti musejí poskytnout i tak. Já si fakt počkala do toho 43+0 a stálo to za to vše proběhlo přirozeně bez jediného zásahu lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.6.18 13:48

Vcera jsem podstoupila vyvolavany porod. 41+4 dost nemocnicniho personalu se podivovalo, ze me nechali tak dlouho. Byla jsem z toho dopredu dost nervozni. V 8:45 jsem dostala tabletku. Za chvili mi zacala pracovat deloha. Od zacatku nastoupily vetsi kontrakce, hodne jsem vyuzila zkusenosti z predchozich porodu. Neprijemne bylo, ze mi u toho ze zacatku tocili monitor, hur se mi uvolnovalo. Nakonec se prcek narodil v 11:06.Byl to muj nejrychlejsi porod. Plodova voda byla pry zakalena, ja jsem ji teda moc nezaznamenala. Ale ze by byly nejake zelene cucky a zapach, tak to ne. Dopadlo to jak to dopadlo. Myslim, ze mohl dostat sanci o dva dny vic v brise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
28.6.18 13:56

@Hakna55 gratujuji :hug: hele pokud měl zkaženou vodu, buď rada, ze je venku ;) ja mam po vyvolávačce také takto rychlé porody, o dost bolestivější než normální, ale rychlé no, take prcci do chvilky venku :lol: :lol: ..hlavně, že jste vpořádku a užívej prcka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.18 13:57

@Hakna55 noo tak pokud byla zakalená voda, tak už to pro něj v bříšku asi nebylo úplně fajn. Buďte ráda, že jste oba v pořádku, však to byl porod za odměnu.. Hlavně že jste zdraví :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
28.6.18 13:59

A jak se jmenuje?;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
29.6.18 09:28

Ted uz to nezmenim, verila jsem v intuici. Plodova voda byla pry zakalena, ale to je v tomhle stadiu bezne. Treba se casem neco zmeni a zeny, ktere to maji trochu jinak stejne jako ja naleznou pochopeni.Byl to zbytecnej stres a pocit bezmocnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.18 10:42

@Hakna55 no nevím zda je to normální rodila jsem 41+2tt a voda byla naprosto čirá a to vím neb mi praskla uprostřed porodního pokoje.. Každopádně byla bych ráda, za zdravé dítě. A nevím proč zrovna pocit bezmocnosti, já například byla ráda jako prvorodička že jsem v porodnici a pod dohledem a byla jsem ráda, že vím kdy se maly narodí a že se nebudu muset bát jestli to poznám, jestli to stihnu atp. Pak nemají vznikat ty „fámy“ jak je vyvolani hrozný a různý hororový scény. Jasně chápu každá chceme porodit přirozeně, ale když to nejde buďme rády za možnost lékařské péče kterou máme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
29.6.18 10:52

@Kristyna.Vechtova naprosto s tebou souhlasim :palec: ja taky chtela vse prirozene, tesila se na takovy porod…vsechno vypadalo krasne, ze to vyjde :) nakonec jsem rodila akutnim cisarem, malickou ani nevidela, odnesli ji pro dusnost…a byla jsem neskutecne rada, ze se o ni postarali a je v poradku :srdce: zakalena plodovka podle me nevesti opravdu nic dobreho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí