Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Před sedmi lety jsem byla na všech třech dávkách očkování proti klíšťové encef. Úplně jsem ale zapomněla, že jsem se po 3letech měla nechat přeočkovat. Na netu teď koukám, že maximální doba od poslední dávky je 5 let.
Pokud se vám stalo něco podobného - nechali jste si zjišťovat přítomnost protilátek? Kolik dávek vakcíny jste si pak nechávali naočkovat? Díky všem za napsání zkušeností! ![]()
Jelikož jsem to prošvihla o 11 let, tak jsem hladinu protilátek neřešila a nechala si dát komplet schéma.
Ahoj. Holky 7.3.2019 jsem byla na druhém očkování proti klíšťovce. Takže jsem lehce zaspala ale nevím jestli zrovna teď se nechat přeočkovat…
zavolám určitě Mudr ale zajímal by mě i váš názor. ![]()
Ja mam 2 ockovani na nestovice, mela jsem jit ve stredu minuly tyden, ale odlozili jsme to az -1.4 sestricka mi teda rekla, ze to nicemu nevadi, ale sama rekla, ze radsi tech 14 dni pockame, ale jit uz musim, aby mi to fungovalo. Premyslim dokonce, ze pujdu uz tento tyden, ale mam z toho blby pocit, jako ty
Ja se necham, neda se nic delat cele to absolvovat znova nechci a jeste to neni nejlevnejsi.
Max rozestup mezi: 1 a 2 dávkou je 1 rok, mezi 2-3, nebo x- a další je 10 let, pokud se to těchto intervalů vejdete nemusíte opakovat očkování od začátku. Jinak teď na očkování nechoďte počkejte až bude odvolán nouzový stav.
Ja sla pred 4tydny na ockovani zloutenka A+B, prvni davka takze od pondeli mi zacina bezet cca ani ne mesic na to abych si dosla pro druhou davku… tak jsem na to taky zvedava jak to bude…
Ja jsem aktivne naockovaka v jeden den vsechny tri deti par dni pre nouzovym stavem. Dve proti klistovce a treti prvni hexu. Mam doktorku peclivou a na jeji radu jsme sli
na preockovani, tento stav muze trvat dlouho. Nebo take ne a pak budu muset poslat deti na tabor neockovane nebo honit kojenecke ockovani. Nikam nechodime, muz pracuje z domu, nKupy nam vozi firma, tak snad to preckame ve zdravi. Take z toho radost nemam, mam strach, ale snad vi, co dela, uz nam x krat pomohla.
@podzim píše:
Ja mam 2 ockovani na nestovice, mela jsem jit ve stredu minuly tyden, ale odlozili jsme to az -1.4 sestricka mi teda rekla, ze to nicemu nevadi, ale sama rekla, ze radsi tech 14 dni pockame, ale jit uz musim, aby mi to fungovalo. Premyslim dokonce, ze pujdu uz tento tyden, ale mam z toho blby pocit, jako ty
Na 2 dávku očkování proti neštovicím nemá smysl teď chodit, protože je mizivá šance, že by dítě mělo závažný průběh neštovic a 2 dávku můžete podat klidně i za rok.
@Leenvecka píše:
Ja sla pred 4tydny na ockovani zloutenka A+B, prvni davka takze od pondeli mi zacina bezet cca ani ne mesic na to abych si dosla pro druhou davku… tak jsem na to taky zvedava jak to bude…
2 dávku můžete podat až 4 měsíce po první, aniž byste musela opakovat očkování od začátku.
@Josef44 vazne? az za rok? Jenze ja to chtela proto, ze chci byt znovu tehotna a nechci to pak chytit s ditetem ![]()
@Josef44 Fakt? vsude pisou mesic az dva po prvni davce…tak dekuji za uklidneni.