Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano, ale já jsem si nechala po 13 letech nabrat protilátky a už mě doktorka musela jednou dávkou přeočkovat.
@ČekánínaGodota píše:
Dobrý večer, je pravda, že se přeočkovává po 15 a ne už po 10 letech? Má někdo aktuální zkušenost?
Děkuji za odpovědi
Ano, po 15 letech. Po 10 letech u seniorů.
No také bych se měla prý do konce roku nechat přeočkovat, pořád to oddaluju, pořád je co zařizovat, teď byly děti nemocné.. no snad se do toho donutím tam zajít. Jsou nějaké nežádoucí účinky?
Jo po 15 letech, ale stejne kdyz mas krvavej uraz a TAT starsi vic nez 5 let tak se automaticky preockovava.
@Čekánínagodota-děkuji, to je skvělé, kdyby to bylo jen toto..
@ČekánínaGodota
Ano, po 15 letech stačí, i když já se teď nechala ockovat po 12 letech, ale myslím, že na tom nesejde. ![]()
Jj, 15 už pěkně dlouho.
A vyhnout se „fyzické námaze“ po očku znamená, že se ani nesmí vytírat schody. Mě vám to pak tak bolelo. ![]()
Manžel dostal očkování kvůli úrazu, měl pak horečku a bolelo ho to, není to žádná fňukna, asi to bylo fakt strašný
Takže bych do toho šla asi až po Vánocích, ať si je tím nezkazíš @lucypaja
Muz to nejak zazdil, tak si nechal po 17 letech nabrat protilatky a bylo to porad OK, ale bude to individualni. Jen ze bych se nenechala automaticky natlacit do komplet preockovani po 15 letech a 1 dni.
@Geeg A lze si zaplatit odběr na protilátky a dle toho upravit očkování? Kolik přibližně takový odběr stojí?
Manžel je po chemoterapiích, nemoc se i vrátila. Nyní po 2,5 letech kdy měl v kuse chemo je unavený, tělo vyčerpaný. A obvoďák vznesl dotaz na očkování. Onkolog ukončil léčbu s tím, že očkování lze.Ale já bych byla radši, kdyby tělo mohlo nabrat víc síly. Pokud budeme vědět, že má dostatek protilátek, tak bych byla proti očkování.
Vím, že bychom mohli vznést dotaz na odběr k obvoďákovi, ale protože už takto pro nás udělal hodně, tak je nám hloupé po něm chtít další odběry. Navíc když ve zprávě od onkologa má, že očkovat lze.
Dobrý večer, je pravda, že se přeočkovává po 15 a ne už po 10 letech? Má někdo aktuální zkušenost?
Děkuji za odpovědi