Očkovat či neočkovat malé děti?

2
7.12.17 10:43

Očkování či neočkování malých dětí

Zdravím, píšu do školy práci na téma očkování/neočkování. Jaký je Váš názor na téma? Předem moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.12.17 10:50

Ja jsem pro ockovani, aby se nesirily i nemoce, ktere se uz moc neobjevuji, nechavam obe deti ockovat povinne i nepovinne (ktere platime - meningokok apod.). Ale samozrejme zalezi, ne vsechny ockovani jim dame pichnout (napr. proti chripce).

• Citovat
  • Upravit
72725
7.12.17 10:53
@kytka25 píše:
Zdravím, píšu do školy práci na téma očkování/neočkování. Jaký je Váš názor na téma? Předem moc děkuji.

očkuji jen část, hodně odloženou, mám proto osobní důvodu - velmi negat zkušenost u staršího syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
7.12.17 11:39

Ockuji, ale pouze povinne a rozhodne ne podle ockovaciho kalendare. 3-mesicni mimco bych ockovat nenechala. Ale kazdyho rozhodnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
7.12.17 11:51

Pouze povinná očkování. Obě děti dle očk. kalendáře a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
7.12.17 11:58

Nechala jsem naočkovat povinné očkování, i když později. Malý byl narozený dřív a naštěstí i náš doktor čekal. :) z placených máme akorát prevenar 13. Třeba moje kamarádka nechala své malé naočkovat vše co šlo. Chodili co měsíc na očkování.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.12.17 12:12

Všeobecně jsem spíš pro očkování, ale s rozmyslem. Navíc mi vadí, jak je tady očkovací kalendář rozvržen. Nedávám nic nepovinného (prvorozený tedy ještě pneumokoky má) a očkuji v pozdějším věku, než je běžné dle OK. Obě starší děti mají spalničky ve 2 letech a přeočkování až v 7 letech. To jen u prvorozeného, druhorozený přeočkován nikdy nebude kvůli reakci. Druhorozený má už i hexu až v 6 měsících, nejmladší třetí dítko to bude mít stejně. Např. neurologa jako úplně první zajímalo, jestli jsme dítě už něčím očkovali. :think: Byli jsme tam v 9 týdnech pro horší sledování předmětu. Syn to dohnal, nicméně doporučil i tak očkování odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.17 12:17

Proti

Já jsem teda zásadně proti ockovani. Muj první syn jednou měl ockovani a potom jsme s toho meli 2 týdny horečky a pediatra nam k tomu nic neřekla! Ze se to stáva. No tak pardon, ale tohne neni normalní :zed:. Stejně je vetsina ockovani proti nemocem ktery nikdo nema a nebo se daji vylecit jednoduse jinymy zpusoby, napr homeopatiky. At si ale každý ockuje podle sveho svedomi, já se tomu snazim branit jak to jde, ale doktori to nekdy nedovoli :,(

• Citovat
  • Upravit
Verun83
7.12.17 12:21

Obě děti mají jen povinné a ještě s odkladem zhruba půl roku. mmr ještě déle. nic jiného očkovat nebudu. sama mám prošlou tetanovku a budu podepisovat negativní revers. očkování je hnus.

• Citovat
  • Upravit
1089
7.12.17 13:20

Očkuju. Všechny děti mají povinná očkování, jedno navíc prevenar. O očkování jsem se zajímala, zvažovala, prevenar probírala individuálně s více lékaři, kvůli opakovaným obtížím dítěte a vyhodnotila tak, jak vyhodnotila. Máme rozumného pediatra, který nemá problém neočkovat dítě, které není ok a počká. Momentálně uvažuju ještě o menigokokovi před pubertou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
7.12.17 17:27

Očkuji pouze povinné očkování, Hexu ve schematu 2+1 s odkladem první dávka v půl roce. První dávku MMR jsem dala ve třech letech, druhou nevím, jestli budu dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.12.17 04:41

Očkovat, ale s rozmyslem, tzn. nenarvat do malého miminka X očkování jen proto, ež je to zdarma. A dát rodičům možnost volby, kdy své dítě chtějí naočkovat, jestli vůbec. Netrestat neočkované děti tím, že se nemohou účastntit nějakých akcí.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
25.4.21 10:11

Částečně očkované či zcela neočkované děti

Pěkný den, pokud jsou zde rodiče takových dětí (žádné či neúplné očkování), zajímá mne, co vás vedlo k neočkování nebo redukované vakcinaci.
Proč jste se takto rozhodli, jaká omezení to přineslo, jak na takový požadavek reagoval praktický lékař dítěte - zde mne zajímají přímé zkušenosti.
Vy, kteří jste se rozhodli očkovat jen proti některým nemocem, jaká byla vaše cesta za vybranými vakcínami? Proti čemu jste se rozhodli očkovat?
Uvítala bych poklidnou debatu, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Terte
25.4.21 10:37
@JanaDaR píše:
Pěkný den, pokud jsou zde rodiče takových dětí (žádné či neúplné očkování), zajímá mne, co vás vedlo k neočkování nebo redukované vakcinaci.
Proč jste se takto rozhodli, jaká omezení to přineslo, jak na takový požadavek reagoval praktický lékař dítěte - zde mne zajímají přímé zkušenosti.
Vy, kteří jste se rozhodli očkovat jen proti některým nemocem, jaká byla vaše cesta za vybranými vakcínami? Proti čemu jste se rozhodli očkovat?
Uvítala bych poklidnou debatu, děkuji.

Ahojky, než jsem měla První dítě, byla jsem rozhodnuta že děti očkovat nenechám. Potom jsem si četla dost věcí, hodně jsem se informovala zároveň to řešila s pediatrem. Teď mám děti dvě a ani jedno očkování nelituju, jen mladší dcera to má trošku později protože byla hodně nemocná. Za každé očkování které mají jsem ráda. Oba mají Meningokok, potom si myslím že je důležitý je mezi dětmi celkem rozvinutý. Oba mají žloutenkou špinavé ruce – protože si myslím že zrovna děti na vše sahají, vše strkají do pusy, Bydlíme v Praze je tu spoustu bezdomovců. Starší syn má ještě očkování klíšťové encefalitidy. Dcera dostane později také. Nesoudím lidi které děti očkovat nenechají ale zároveň mi to přijde trošku risk stejně tak jako že spoléhají na to že hodně rodičů očkovat bude a tak by tu nemoc chytit nemuseli.To je pouze můj osobní názor - Nikoho nesoudím někoho soudit nebudu. Já ze svého pohledu to beru tak že dělám pro jejich zdraví co jde.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
25.4.21 10:41

@Terte ano, on takřka každý rodič jedná tak, aby to bylo dle jeho přesvědčení v zájmu dítěte. :) Je v pořádku nechat dítě očkovat proti čemu se dá. Ale zajímají mě skutečně ty cesty rodičů, kteří jdou proti zajetému systému, kteří jdou jinudy a pak tedy reakce lékařů jejich dětí. Děkuji a ať se daří.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek