Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Radka-děkuji za info, tak když to počkalo po porodu, kojení.. tak to ještě může chvilku počkat, že?
Já jsem byla nešťastně kompletně přeočkovaná před dvaceti lety a stále mám tolik protilátek, že to není na přeočkování. ![]()
At ti dr nabere protilatky a dle toho se rozhodne. Ja uz ji mam urcite vic jak 15 let. Ockovat se nenecham. Nechci. Bojim se nezadoucich ucinku. Kdyz budu mit uraz, tak mi ji stejne daji.
Já dostal po 11, nás doktor nechce po 15. A bylo to do ruky, ne do zadku, jo tu někteří pálí, že je bolelol stehno ať.
@lasička1 píše:
@Geeg A lze si zaplatit odběr na protilátky a dle toho upravit očkování? Kolik přibližně takový odběr stojí?
Manžel je po chemoterapiích, nemoc se i vrátila. Nyní po 2,5 letech kdy měl v kuse chemo je unavený, tělo vyčerpaný. A obvoďák vznesl dotaz na očkování. Onkolog ukončil léčbu s tím, že očkování lze.Ale já bych byla radši, kdyby tělo mohlo nabrat víc síly. Pokud budeme vědět, že má dostatek protilátek, tak bych byla proti očkování.
Vím, že bychom mohli vznést dotaz na odběr k obvoďákovi, ale protože už takto pro nás udělal hodně, tak je nám hloupé po něm chtít další odběry. Navíc když ve zprávě od onkologa má, že očkovat lze.
Můj názor je, že bych muže v takovém stavu rozhodně neočkovala
![]()
Někdy by to naprali fakt každýmu, hlava nehlava ![]()
Může si muž nechat nabrat protilátky i jako samoplátce, akorát to bude stát tuším kolem sedmi stovek..
@lucypaja píše: @Radka-děkuji za info, tak když to počkalo po porodu, kojení.. tak to ještě může chvilku počkat, že?
Samozřejmě. V některých zemích se očkuje i po 20 nebo i více letech.
Tak možná se to změnilo nebo i záleží na doktorovi, já jí před těmi skoro 10 lety dostala právě do stehna.
@vokishka píše:
Já dostal po 11, nás doktor nechce po 15. A bylo to do ruky, ne do zadku, jo tu někteří pálí, že je bolelol stehno ať.
Já taky byla ockovana do ramene.
@Evulina Děkuji za radu. Myslím, že tělo by mělo odpočívat a ne vytvářet protilátky. Klidně odběr zaplatíme, za zdraví manžela to stojí.
@lasička1 píše:
@Evulina Děkuji za radu. Myslím, že tělo by mělo odpočívat a ne vytvářet protilátky. Klidně odběr zaplatíme, za zdraví manžela to stojí.
Mně třeba ty protilátky napsala doktorka na pojišťovnu a nebyl s tím žádný problém, tak to určitě zkuste ![]()
Ahoj ahoj, oživuji toto téma! Byla jsem na přeočkování proti tetanu, ale až po 16 letech. Lékařku jsem na to upozornila, měla jsem s sebou i očkovací průkaz, a ptala jsem se, zda nejsou třeba komplet tři dávky. Mávla nad tím rukou, že je to úplně OK, prý dokonce až 20 let. Jenže… když pročítám internet, jsem tedy dost nalomená, zda to stačí. I tady píšete, že někomu nabírali kontrolně protilátky, tak nevím, zda se mám spoléhat na to, že jsem stopro chráněná. Zase si říkám, že by si to doktorka nelajsla? No já nevím
Jaké máte zkušenosti? Nebo je někdo lékař? Díííík ![]()
@Žena Vlk Pokud se rýpeš v zemi a děláš u koní, zajdi si po nějakém čase na odběr krve a stanovení množství protilátek. Z toho ti jasně řeknou, zda jsi chráněná nebo ne. Zeptej se nějaké doktorky, po jak dlouhé době po očkování je to vhodné.
Já mám tetanus teď 11 let po očkování a dr mi řekla že mi to ještě několik let vydrží ![]()
@mgdln To mě právě také napadlo, nechat si nabrat protilátky. Akorát přesně, jak říkáš - nevím, za jak dlouho je ta vhodná doba
Třeba se ještě ozve někdo, kdo ví ![]()