Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Michaela02993 píše:
@Bubla_Bučková pokuta NOVÉMU majiteli Nehrozí, pokuta až ve výši 50 000 Kč hrozí původnímu majiteli vozidla
Máš pravdu, trochu jsem se v těch článkach ztratila.
@Anonymní píše:
@opozice řešila jsem to s člověkem který už prodal X aut… Věřila jsem mu, když s tím má zkušenostihlavně mi radil nedělat přepis dokud nezaplatí
No nejlepší rada je nedat auto dokud nezaplatí, ojetinu na splátky?
snad to dostanete, smlouvu máte.
@opozice protože nynejsi majitele.co si auto normálně koupili na nás tlačili s tím, že pokud přepis nedáme auto putuje dál
to už se mi nelíbilo hlavně kvůli případným pokutam za rychlost atd… Chlápek co si od nás auto koupil.ho vyměnil za jiný a ten co to s ním vyměnil ho prodal
a i právník nám řekl ať auto prepiseme
@Petula306 píše:
Ono ani to vymáhání nebude tak jednoduchý. Aby to nakonec nedopadlo, že prd vymůžete a ještě budete platit soud.
k tomu to tak spěje. ![]()
@Bubla_Bučková my to právě s manželem řešili před měsícem. Klučina od nás koupil auto, dostal plnou moc na přepis a místo přepisu auto hodil do šrotu (bohužel ekolikvidace není, značky na depozit taky ne) takže nám původně hrozila pokuta až v té největší výši, ale po doložení veškeré korespondence s ním jsme to s policií vyřešili a je klid. Nejhorší bylo že pořád běžela pojistka než jsme ji s papíry od PČR mohli zrušit, ale problem ze začátku byl že na něj prakticky nikdo nemohl protože smlouvu měl, plnou moc taky a problém to byl náš protože jsme měli vozidlo přepsat my, ale zaplať bůh jsme si v kupní smlouvě udělali super kličky a byli jsme naprosto krytí a nakonec nám nikdo nic nemohl ![]()
Příspěvek upraven 24.04.19 v 21:32
@Anonymní píše:
@opozice protože nynejsi majitele.co si auto normálně koupili na nás tlačili s tím, že pokud přepis nedáme auto putuje dálto už se mi nelíbilo hlavně kvůli případným pokutam za rychlost atd… Chlápek co si od nás auto koupil.ho vyměnil za jiný a ten co to s ním vyměnil ho prodal
v každým případě jste to měli řešit plnou mocí, dnes už musí být ověřena.
Snad ne i právník říkal, že by jsme to měli dostat.,.,. Krom toho, že neplatí se mu načítaji i úroky ![]()
@Anonymní píše:
@opozice protože nynejsi majitele.co si auto normálně koupili na nás tlačili s tím, že pokud přepis nedáme auto putuje dálto už se mi nelíbilo hlavně kvůli případným pokutam za rychlost atd… Chlápek co si od nás auto koupil.ho vyměnil za jiný a ten co to s ním vyměnil ho prodal
Dyť to nejde, přece to nemůže fungovat tak, že dáš někomu klíčky od auta a technicak a auto se potom ještě dvakrát prodá ![]()
Zakladatelko, i když peníze budete vymáhat soudně nevěř tomu že z něj něco dostanete. To už je takové to tvrzení proti tvrzení
bohužel v dnešní době je zákon upraven pro kupující a ne pro prodávající. Můžete tak maximálně zkusit ten občanskoprávní spor ale ani tam to nedopadne si myslím…
A máte ty úroky ve smlouvě? Vaše věc ale moc bych tomu nedávala šanci. Od začátku všechno špatně. Kdo třeba za to platí povinné ručení? Jak jste ho vy zrušili? S tou kupní smlouvou?
@Bubla_Bučková no a co je právně víc, kupní smlouva, nebo zápis v tp?
@Petula306 máme je tam psané.,.,. Manžel volal na pojišťovnu a rusil to ![]()
@Petula306 píše:
A máte ty úroky ve smlouvě? Vaše věc ale moc bych tomu nedávala šanci. Od začátku všechno špatně. Kdo třeba za to platí povinné ručení? Jak jste ho vy zrušili? S tou kupní smlouvou?
to jsem chtěl napsat, jaký úroky??? Pokud nejsou ve smlouvě, jaká výše by se počítala. A PR se ruší dle kupní smlouvy ke dni prodeje. Takže pokud je tzv. předplaceno, PR se platí většinou na rok, tak zbytek pojišťovny vrací.
@Bubla_Bučková píše:
Dyť to nejde, přece to nemůže fungovat tak, že dáš někomu klíčky od auta a technicak a auto se potom ještě dvakrát prodá
Jde to, protože jsou lidi kteří si chtějí koupit auto bez přepisu (aby nemuseli platit všechno papírování atd a případně pokuty co dojdou domu) a pak je sakra těžké to auto dohledat, ale i to jde právně ošéfovat a dostat se z takových „podvodu“