Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
@Michaela02993 my těžko prokážem, že neplatil i když SMS s žádostí o zaplaceni máme dost, ale on, když bude tvrdit, že zaplatil tak to musí nějak dokázat ne? Tím ustrizkem, nebo výpisem z banky atd
Nebo taky může říct že vám peníze za splátku dal z ruky do ruky
proto se třeba banka pojistí vždy tím že na smlouvu napíší číslo účtu s variabilním symbolem (to je většinou číslo smlouvy ale to u vás neplatí) a datum splatnosti, také mají ve smlouvě psáno že při nedodržení smluvních podmínek (platby atd) si jako vlastník auto vezmou zpět, ale to bohužel pro vás neplatí jelikož už nejste majiteli vozidla. U vozidel na splátky je totiž kupní smlouva úplně jiná než při prodeji za hotové. Takže tohle bude znít asi jako „rypani“ ale bohužel vaše kupní smlouva je ohledně prodeje na splátky, napsaná očividně celá špatně a teď už s tím nic nemůžete ![]()
@Michaela02993 no na to nám právník řekl, že vůbec nebudou brát v potaz, když on bude tvrdit, že platil… On je povinen si zajistit důkaz toho, že zaplatil i kdyby to mělo být napsané na papíru a námi podepsané, když to dává z ruky do ruky.,.,. Nebo existují ty bločky.,.,. Navíc už mu to nikdo nebude žrát, když na složenku 1.000 Kč už poslal..,. A máme zprávu kde na fera píše, že měsíčně bude posílat 1.000 Kč takže ještě 9 měsíců a sbohem.,.,. Takhle nám to napsal i s tím, že na úroky nám kašle
@Anonymní píše:
@Michaela02993 no na to nám právník řekl, že vůbec nebudou brát v potaz, když on bude tvrdit, že platil… On je povinen si zajistit důkaz toho, že zaplatil i kdyby to mělo být napsané na papíru a námi podepsané, když to dává z ruky do ruky.,.,. Nebo existují ty bločky.,.,. Navíc už mu to nikdo nebude žrát, když na složenku 1.000 Kč už poslal..,. A máme zprávu kde na fera píše, že měsíčně bude posílat 1.000 Kč takže ještě 9 měsíců a sbohem.,.,. Takhle nám to napsal i s tím, že na úroky nám kašle
Tak to je právník frajer, nás s tímhle poslali do pr… Kdyz jsme tohle řešili
takže přeji hodně štěstí a třeba peníze nakonec uvidíte, ale tahanice to bude dlouhá a extrémně se prodraží ![]()
No uvidime
každopádně my důkazy na to, že neplatil máme
jsem na to zvědavá, ale už teď z toho mám vítr
Dobrý den, jdu sem s jedním docela velkým problémem…
Před cca 1-2měsíci jsem dostal nabídku auta od známého, celkem pěkný Superb ve výbavě, chtěl za to celkem směšný peníze.. když jsem se zeptal co s tím je když za takovou cenu… říkal ze ztratil papíry od auta (plná moc, od kupní smlouvy měl jen první stranu, velký tp) malý naštěstí měl. Rovnou jsem řekl, že to nechci, když nejsou potřebné papíry a nedalo by se to hned přepsat. Pak večer mi začalo šrotovat v hlavě, že určitě bude mít majitel co je v tp účet na FB taky, že ano! Majiteli jsem napsal, že jsem dostal nabídku to auto seznámil jsem ho s tím co to auto nemá a dohodli jsme se že si uděláme plnou moc mezi sebou poslu mu ji na e-mail a pošle mi ji zpět přes e-mail podepsanou.. zajděte na úřad pro nový velký tp udělá plnou moc a pošle mi to na adresu. Po domluvě s majitelem jsem tedy auto vzal(vůbec by mě nenapadla jedna věc). Cca před 2-3tydny se mi přestal úplně ozývat přestal odepisovat zvedat tel, nemohu ho proste už vůbec sehnat.. ale z toho jedna pozitivní věc, je že známej našel velký tp, takže mám velký i malý tp, ale do dneška nemám zpět na e-mail poslanou podepsanou kup. Smlouvu ani nemám plnou moc… jelikož je úplně hluchej a nevím jak ho sehnat, tak shanim Radim se na různých stránkách jak bych mohl konečně dokázat přepisu… už si nevím rady.. omlouvám se za delší příběh, ale chtěl jsem aby jste aspoň znali příběh a napadlo by vás třeba více. Každopádně moc děkuji za rady! Jo a ještě dodatek, tenhle týden jsem zkusil dat auto na internet, rozhodl jsem se, že když auto nemohu přepsat tak ho poslu pryč.. napsal mi nějaký typek ze by ho chtěl a i přepsat dal jsem mu na majitele fb napsal mu, že by chtěl to auto koupit, ale potřeboval by od nej plnou moc.. majitel mu na to napsal “samozřejmě, čím dřív se to přepíše tím víc budu rád” říkám si dělá srandu
Btw: to auto známej koupil před rokem(do dnes nepřepsaný) a já na majitelovo místě bych byl neskutečné rád, že by se mi někdo ozval, že chce po roce přepsat auto a spolupracoval bych..
@Anonymní píše:
Před cca 1-2měsíci jsem dostal nabídku auta od známého, celkem pěkný Superb ve výbavě, chtěl za to celkem směšný peníze.. když jsem se zeptal co s tím je když za takovou cenu… říkal ze ztratil papíry od auta (plná moc, od kupní smlouvy měl jen první stranu, velký tp) malý naštěstí měl. Rovnou jsem řekl, že to nechci, když nejsou potřebné papíry a nedalo by se to hned přepsat. Pak večer mi začalo šrotovat v hlavě, že určitě bude mít majitel co je v tp účet na FB taky, že ano! Majiteli jsem napsal, že jsem dostal nabídku to auto seznámil jsem ho s tím co to auto nemá a dohodli jsme se že si uděláme plnou moc mezi sebou poslu mu ji na e-mail a pošle mi ji zpět přes e-mail podepsanou.. zajděte na úřad pro nový velký tp udělá plnou moc a pošle mi to na adresu. Po domluvě s majitelem jsem tedy auto vzal(vůbec by mě nenapadla jedna věc). Cca před 2-3tydny se mi přestal úplně ozývat přestal odepisovat zvedat tel, nemohu ho proste už vůbec sehnat.. ale z toho jedna pozitivní věc, je že známej našel velký tp, takže mám velký i malý tp, ale do dneška nemám zpět na e-mail poslanou podepsanou kup. Smlouvu ani nemám plnou moc… jelikož je úplně hluchej a nevím jak ho sehnat, tak shanim Radim se na různých stránkách jak bych mohl konečně dokázat přepisu… už si nevím rady.. omlouvám se za delší příběh, ale chtěl jsem aby jste aspoň znali příběh a napadlo by vás třeba více. Každopádně moc děkuji za rady! Jo a ještě dodatek, tenhle týden jsem zkusil dat auto na internet, rozhodl jsem se, že když auto nemohu přepsat tak ho poslu pryč.. napsal mi nějaký typek ze by ho chtěl a i přepsat dal jsem mu na majitele fb napsal mu, že by chtěl to auto koupit, ale potřeboval by od nej plnou moc.. majitel mu na to napsal “samozřejmě, čím dřív se to přepíše tím víc budu rád” říkám si dělá sranduBtw: to auto známej koupil před rokem(do dnes nepřepsaný) a já na majitelovo místě bych byl neskutečné rád, že by se mi někdo ozval, že chce po roce přepsat auto a spolupracoval bych..
Hahaha ![]()
@Anonymní píše:
Před cca 1-2měsíci jsem dostal nabídku auta od známého, celkem pěkný Superb ve výbavě, chtěl za to celkem směšný peníze.. když jsem se zeptal co s tím je když za takovou cenu… říkal ze ztratil papíry od auta (plná moc, od kupní smlouvy měl jen první stranu, velký tp) malý naštěstí měl. Rovnou jsem řekl, že to nechci, když nejsou potřebné papíry a nedalo by se to hned přepsat. Pak večer mi začalo šrotovat v hlavě, že určitě bude mít majitel co je v tp účet na FB taky, že ano! Majiteli jsem napsal, že jsem dostal nabídku to auto seznámil jsem ho s tím co to auto nemá a dohodli jsme se že si uděláme plnou moc mezi sebou poslu mu ji na e-mail a pošle mi ji zpět přes e-mail podepsanou.. zajděte na úřad pro nový velký tp udělá plnou moc a pošle mi to na adresu. Po domluvě s majitelem jsem tedy auto vzal(vůbec by mě nenapadla jedna věc). Cca před 2-3tydny se mi přestal úplně ozývat přestal odepisovat zvedat tel, nemohu ho proste už vůbec sehnat.. ale z toho jedna pozitivní věc, je že známej našel velký tp, takže mám velký i malý tp, ale do dneška nemám zpět na e-mail poslanou podepsanou kup. Smlouvu ani nemám plnou moc… jelikož je úplně hluchej a nevím jak ho sehnat, tak shanim Radim se na různých stránkách jak bych mohl konečně dokázat přepisu… už si nevím rady.. omlouvám se za delší příběh, ale chtěl jsem aby jste aspoň znali příběh a napadlo by vás třeba více. Každopádně moc děkuji za rady! Jo a ještě dodatek, tenhle týden jsem zkusil dat auto na internet, rozhodl jsem se, že když auto nemohu přepsat tak ho poslu pryč.. napsal mi nějaký typek ze by ho chtěl a i přepsat dal jsem mu na majitele fb napsal mu, že by chtěl to auto koupit, ale potřeboval by od nej plnou moc.. majitel mu na to napsal “samozřejmě, čím dřív se to přepíše tím víc budu rád” říkám si dělá sranduBtw: to auto známej koupil před rokem(do dnes nepřepsaný) a já na majitelovo místě bych byl neskutečné rád, že by se mi někdo ozval, že chce po roce přepsat auto a spolupracoval bych..
Tak hlavně pokud se auto nepřepíšeheozi i majiteli pokuta, to by měl asi majitel auta vědět
a ta pokuta není zrovna malá ![]()
Pokud by šlo jen o přepis tak záleží na člověku na úřadě, jestli Vás „udá“ nebo ne
těžko říct jak to dopadne, když jste se v tom začali kvůli problémům takhle šťourat
@Michaela02993 do jeho pokuty mi není nic napsal jsem mu sms ze jestli nezačne normálně komunikovat tak to poslu dál
@Anonymní píše:
@Michaela02993 do jeho pokuty mi není nic napsal jsem mu sms ze jestli nezačne normálně komunikovat tak to poslu dál
No ono stačí dojít na úřad, řešit přepis a pokud on nedokáže komunikovat měli by ho vyzvat. Proto říkám o té pokutě, protože nejen kupující je povinen auto přepsat ale i prodejce
a pochybuju že kdyby věděl že mu hrozí až 50.000kc choval by se tak jak se chová ![]()
@Michaela02993 na úřadě jsem už byl a marně řekli mi ze to je moje věc a nemám je s takovými blbostmi otravovat
@Anonymní píše:
@Michaela02993 na úřadě jsem už byl a marně řekli mi ze to je moje věc a nemám je s takovými blbostmi otravovat
Ono je důležité v tomhle jít i na PČR, taky jsme to řešili.
@Michaela02993 my těžko prokážem, že neplatil i když SMS s žádostí o zaplaceni máme dost, ale on, když bude tvrdit, že zaplatil tak to musí nějak dokázat ne? Tím ustrizkem, nebo výpisem z banky atd