Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Michaela02993 píše:
@Bubla_Bučková my to právě s manželem řešili před měsícem. Klučina od nás koupil auto, dostal plnou moc na přepis a místo přepisu auto hodil do šrotu (bohužel ekolikvidace není, značky na depozit taky ne) takže nám původně hrozila pokuta až v té největší výši, ale po doložení veškeré korespondence s ním jsme to s policií vyřešili a je klid. Nejhorší bylo že pořád běžela pojistka než jsme ji s papíry od PČR mohli zrušit, ale problem ze začátku byl že na něj prakticky nikdo nemohl protože smlouvu měl, plnou moc taky a problém to byl náš protože jsme měli vozidlo přepsat my
Já taky prodávala a na idnes byl článek, kde pan psal, že prostě začal vše řešit s policii a ta mu pomohla a urgovala sama. Ve smlouvě bylo uvedeno, že je povinen to přepsat to 10 dnů… Kdoví co bych dělala, kdyby to byli podvodníci
každopádně jsem do dvou dnů měla fotku velkého i malého tp a nové zelené karty. Já teda chtěla se domluvit společně na ten úřad a tam auto prodat a předat, na druhou stranu to bylo starý auto, mercedes za 300 tisíc bych asi byla opatrnější.
Celý mi to přijde šílený. prostě auto nedam dokud neukaze přepsany technicak a neda prachy ne? prodej auta resime pomalu kazdy rok, ale toto ![]()
@debra.morgan píše:
Celý mi to přijde šílený. prostě auto nedam dokud neukaze přepsany technicak a neda prachy ne? prodej auta resime pomalu kazdy rok, ale toto
to je zbytečný, hlavně jde především o peníze. A pokud je vyplatí cash, většinou nejde o velké částky, tak stačí vyřízení dle plné moci a kupní smlouvy. Potom je to prodávajícímu už jedno, jak s tím naloží
@Petula306 píše:
@Bubla_Bučková no a co je právně víc, kupní smlouva, nebo zápis v tp?
Tak pokutu za rychlost, když řeknu, kdo řídil, tak zaplatí on nebo ne?
a kdo teda koupi auto od někoho, kdo není v technicaku…no tak občanku vidět vlastně nechceš. Prostě zkušený podvodníci no…
Prostě se auto prodalo za 10.000 na splátky po 2.000… Nejdřív byl přepis Domluven, ale dotyčný na to neměl peníze a mě už to přišlo divný, že nemá na přepis a začala jsem se bát, že nebude platit… Po konzultaci se známou která prodává auta jak na běžícím pase mi bylo řečeno, že nemám dělat přepis dokud nezaplatí… S tím, že se ozvali nový majitele jsem svolila s tím, že plnou moc dám po první splatce která neproběhla… Až po konzultaci s právníkem jsem novým majitelům plnou moc dala, ale nějakou dobu se to táhlo, protože furt tvrdí, že tu splátku dá… Až když mi došla trpělivost jsem to začala řešit ![]()
@Bubla_Bučková my si právě do smlouvy napsali že kupující je povinen do 10ti pracovních dní auto přepsat a jeho podpisem souhlasí s podmínkami smlouvy, policie nás ze začátku „nutila“ aby jsme my jako prodávající přepsali auto protože ze zákona to tak vypliva ale bohužel smlouva byla napsaná takhle chytře, takže kupující měl smůlu
![]()
@Anonymní píše:
Prostě se auto prodalo za 10.000 na splátky po 2.000… Nejdřív byl přepis Domluven, ale dotyčný na to neměl peníze a mě už to přišlo divný, že nemá na přepis a začala jsem se bát, že nebude platit… Po konzultaci se známou která prodává auta jak na běžícím pase mi bylo řečeno, že nemám dělat přepis dokud nezaplatí… S tím, že se ozvali nový majitele jsem svolila s tím, že plnou moc dám po první splatce která neproběhla… Až po konzultaci s právníkem jsem novým majitelům plnou moc dala, ale nějakou dobu se to táhlo, protože furt tvrdí, že tu splátku dá… Až když mi došla trpělivost jsem to začala řešit
ono nejde jen o přepis, vypadá to dle ceny auta na starou šunku, tak musí zaplatit ještě eko daň. A ta je dalších deset tácků. ![]()
@opozice tak to já nevím… Nynější majitele za auto zaplatili 9.000 a dalších 9.000 dali za opravu… STK to ma do roku 2020 nebylo to špatně auto jen to chtělo nějaké opravy…
@Anonymní píše:
@opozice tak to já nevím… Nynější majitele za auto zaplatili 9.000 a dalších 9.000 dali za opravu… STK to ma do roku 2020 nebylo to špatně auto jen to chtělo nějaké opravy…
no a který to byl ročník výroby?
@Michaela02993 píše:
@Bubla_Bučková my si právě do smlouvy napsali že kupující je povinen do 10ti pracovních dní auto přepsat a jeho podpisem souhlasí s podmínkami smlouvy, policie nás ze začátku „nutila“ aby jsme my jako prodávající přepsali auto protože ze zákona to tak vypliva ale bohužel smlouva byla napsaná takhle chytře, takže kupující měl smůlu![]()
Taky jsem to tam takhle měla a víc věcí, že to bere jak leží a stojí, že má vyměnit rozvody, vypsáno co přebírá.. To jediný mě trochu uklidnilo ![]()
@Anonymní píše:
@opozice myslím, že 99 Opel Astra G
tady to stojí jasně, asi už ED byla zaplacena a i dle článku to muselo být vyznačeno ve velkém TP. https://www.auto.cz/…atite-111799
Jinak si myslím, že třeba policie a úřady nebudou takový mrchy, že by chtěli tu pokutu, ale chce to prostě hned řešit, od všeho mít zápis.
@Bubla_Bučková tak to by ve smlouvě být mělo, jinak to mohl nový majitel uhrát jako skryté vady atd… To je klasika, já když kupovala svoje auto, mela jsem tam vypsáno snad vše (co ani výměnu nepotřebovalo) jen proto aby byl původní majitel krytý skrz tyhle vady
auto mám 2 roky a jediné co, tak se mi rozbil turbo (to je ale bohužel spotřební materiál) a jinak pravidelné servisy
![]()
Ono prodat šrot za nějakou cenu se občas nevyplatí skrz takovéhle tahanice „nedoplatil celou částku atd“ ![]()
@Michaela02993 píše:
@Bubla_Bučková tak to by ve smlouvě být mělo, jinak to mohl nový majitel uhrát jako skryté vady atd… To je klasika, já když kupovala svoje auto, mela jsem tam vypsáno snad vše (co ani výměnu nepotřebovalo) jen proto aby byl původní majitel krytý skrz tyhle vady![]()
![]()
auto mám 2 roky a jediné co, tak se mi rozbil turbo (to je ale bohužel spotřební materiál) a jinak pravidelné servisy
![]()
![]()
Ono prodat šrot za nějakou cenu se občas nevyplatí skrz takovéhle tahanice „nedoplatil celou částku atd“
dříve jsem koupil auto max. do tří roků provozu, dnes už jen nové a alespoň se vyhnu těmto problémům. Pokud není historie auta zapsaná v servisní knížce, vyplatí se, jak píšeš, vše uvést do kupní smlouvy. ![]()