Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše: Více
Vratka dani není zdanitelný příjem, nepočítá se.
@JancaS84 Takže nemusím to do toho počítat? zeptám se jak blbka, podle kalkulačky na netu, mi vyšel přeplatek kolem 30 tisic není to blbost, při odečtu na 1. ditě a školkovně 3000 a na sebe?
A to dítě jsi si uplatňovala měsíčně? Chceš si podat přiznání nebo to jen orientačně spočítat?
Podle mě máš špatně spocitanou tu daň z výplatnic.
@JancaS84 píše: Více
Jen orientační výpočet, nechápu to osv. od daně. asi sjem to špatně spočítala já, nevyznám se v tom
To je měsíční sleva na poplatníka a dítě.
Ne, to je hrubá mzda, za ten měsíc co jsi tady dala tak byla záloha na daň 3333 Kč.
Aby jsi věděla kolik jsi měla staženo za rok tak musíš vzít všechny výplatní pásky a sečíst tyto položky. A ještě tu hrubou mzdu. Pak si to teprve můžeš spočítat.
No ještě je potřeba ta hrubá mzda za celý rok.
Jako bez přesných info se to spočítat nedá. Píšeš příjem 399tis. Přitom ve vyplatnici je hrubá 47706. Tos byla nějakou dobu nemocná? Nebo počítáš čistou?
Ahoj všem, mám prosbu je tu někdo kdo umí vypočítat daně? Celkový příjem za rok je 399000 kč, osv. daně dle vyplatnic cca 46 000, mám slevu na dítě za rok a školkovné 3000 kč. V dubnu min roku jsem brala daně 20500 mám je do tOho nějak počítat? díky za info