Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám něco podobnýho doma a dokud jsem jen čekala, kdy přijde domů a bude mít na něco doma čas, nikdy jsem se nedočkala. Pak jsem si zařídila jeden den v týdnu hodinu tancování, on hlídal a najednou to šlo - nakonec jsem se propracovala do jeho diáře se svým programem
Nesmíš mu to tolik ulehčovat a umožňovat mu kašlat na rodinu…
Tak já mám doma taky věčně udřeného chlapa…:-( ale už je to o 100% lepší.
Zpočátku dělal od rána do večera, soboty neděle, neuměl zákazníkům říct ne, nebo později… nechtěla jsem mu to vyčítat, protože bylo vidět, že ho to taky mrzí…ale zčásti pomohl syn, protože mu tatínek tak moc chyběl, že když pak přišel domů, nedal mu ani vteřinku klidu…no a já mu pak párkrát řekla, ať přibrzdí, že Vojtovi moc chybí… a že zatím mu táta chybí,ale může se stát, že si zvykne a pak už mu chybět nebude
Pochopil. Pomohlo i to, že ho jednu dobu Vojta odmítal, právě proto, že na něj nebyl zvyklý…Ale rada Lasicky je možná nenápadnější a schůdnější
teda, pokud se on nebude moct vymluvit na babičky…takhle jsem dopadla já, když jsem tohle udělala…držím pěsti a klidně se ozvi na sz, můžeme si spolu zanadávat
nebo pobrečet
nebo to oslavit
![]()
TAK U NÁS JE TO V BLEDĚ MODRÝM ÚPLNĚ TO SAMÝ,JEN S TÍM ROZDÍLEM,ŽE ZATÍM NEMÁME ŽÁDNÉ DĚTI.PŘÍTEL PODNIKÁ,DĚLÁ ELEKTRIKÁŘE PRACUJE OD PONDĚLÍ DO NEDĚLE SKORO 15 HOD.DENNĚ,SVÁTKY,NONSTOP A UŽ ASI 3 MĚS.BEZ JEDINÝHO DNE VOLNA.MYSLÍM,ŽE JE WORKOHOLIK A BOJÍM SE,KDY SE ZHROUTÍ,NEBO DOSTANE INFARKT.VČERA MĚ DOKONCE ŠOKOVAL PROHLÁŠENÍM,ŽE KDYBY BYL SÁM,ŠEL BY DO PRÁCE I NA ŠTĚDRÝ DEN
A TO ANI NEMLUVÍM O TOM,ŽE JE KOLIKRÁT V PRÁCI I PŘES NOC,PROTOŽE PROSTĚ NESTÍHÁ.PŘÍTEL JE HROZNEJ DOBRÁK,NIKOHO NEDOKÁŽE ODMÍTNOUT A NEDOKÁŽE ŘÍCT NE.MÁ ROZJETÝCH NĚKOLIK ZAKÁZEK NAJEDNOU A MÁM POCIT,ŽE JE TO ZAČAROVANÝ KRUH.KOLIKRÁT SI ŘÍKÁM,ŽE NA TO ABYCH BYLA SAMA,NEPOTŘEBUJU CHLAPA,ALE CO S TÍM,KDYŽ HO MILUJU?ŘÍKÁM SI VYDRŽ,JEDNOU TO SKONČÍ.ALE TRVÁ TO UŽ ROK A PŮL A JÁ JSEM POŘÁD SAMA.PŘÍTEL JE TAK UNAVENÝ,ŽE VEČER SE JEN DÍVÁME NA TELEVIZI A JÁ UŽ SI PŘIPADÁM JAK DŮCHODCE.CHTĚLA BYCH ZAČÍT NORMÁLNĚ ŽÍT A MÍT S PŘÍTELEM ASPON NEJAKÝ VOLNÝ ČAS,ALE POMALU PŘESTÁVÁM VĚŘIT A ZTRÁCET NADĚJI.MOC DÍKY ZA TOHLE TÉMA,UVĚDOMILA JSEM SI,ŽE V TOM NEJSEM SAMA ![]()
Jak se vám žije s přepracovaným chlapem?
Ráno odjíždí brzy, večer se vrací pozdě a když dřív, tak je tak unavený, až je mi ho líto. Nějakou pomoc v domácnosti nebo větší akce se synem po něm ani nemůžu chtít. Ale..
Vadí mi, že vidí malého jen tak z rychlíku a když jsou spolu, tak většinou nemá energii na aktivní hru. To se týká hlavně poslední doby, jinak je to skvělý taťka.
Mám pocit, že by nemusel brát všechny zakázky, ale to má strach, že by jich pak bylo čím dál tím míň. Vůbec se o tom se mnou nechce bavit, protože ho to samotného mrzí a nedaří se mu najít nějaké řešení a má pocit viny. Většinou se pak pohádáme..
Asi mi neporádite, spíš se potřebuju vykecat.
Rozinka