Přeprodej z Číny

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19784
22.3.19 10:25
@Anonymní píše:
Nevíte jak to funguje u eshopů, které přeprodávají zboží z Číny? Zákazník si objedná a prakticky mu zboží přijde přímo z Asie? Vztahují se na takové eshopy nějaké zákony? Švagrová dostala takový nápad a tvrdí, že to je nejlepší způsob jak si přivydělat, že bude přijímat objednávky, následně objedná na Ali nebo Wish, že s tím není žádná práce. Ale nám, rodině, se to nezdá. Chce prodávat nějaký panenky a různý figurky, ale my si myslíme, že na to bude potřebovat určitě nějaký certifikáty, že to je nezávadný. Chce to jako přivýdělek k mateřský. Prosím anonym, nevím, jestli sem taky chodí.
@Anonymní píše:
@Russet A kdyby do toho šla a prodávala třeba figurky Disney, může po ní někdo jít? Může z toho mít problém, když bude jen přeprodávat, fyzicky žádné zboží doma mít nebude?
Když si to u ní zákazníci objednávají, tak za všechno logicky odpovídá ona, a ne nějaký Číňan. Nevím, kolik práce, ale odpovědnost bude na ní.
@páájaa2 píše:
Jako prodejce zodpovídá za vše, zdravotní nezávadnost, autorská práva, záruku atd. Z Ali si to snad každý může objednat sám, nevím, kde v tomto hledá ten výdělek.🤔 🙂
Přesně tak.
@Anonymní píše:
@Russet My se právě bojíme, aby se nedostala do křížku s nějakou firmou, která třeba prodává originální zboží, u těch hraček je to takový nevyzpytatelný. Je to beran, takže si to nenechá vymluvit.

No, to může a taky se může dostat do křížku s ČOI anebo hygienou, pokud to zboží bude nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.19 11:10

Anonymně kvůli známým - i oni se zvláštní školou si dovedou objednat sami bez znalosti jazyka (překladač).

A vzpomeňte si na reportáže někdy okolo anebo po vánocích, v TV ve zprávách bylo zmíněných takových několik firem se spoustou nespokojených lidí.

• Citovat
  • Upravit
19784
22.3.19 11:24
@Anonymní píše:
Anonymně kvůli známým - i oni se zvláštní školou si dovedou objednat sami bez znalosti jazyka (překladač).A vzpomeňte si na reportáže někdy okolo anebo po vánocích, v TV ve zprávách bylo zmíněných takových několik firem se spoustou nespokojených lidí.

Jj, nenašel jsem to, ale manželka mi referovala: Nějaký chlápek nabízel, že dodá kolo pro postižené, nebo něco takového (možná to byla jakási rikša, nebo co). Spousta lidí, včetně organizací pro postižené, si to od něho objednala, zaplatila a on, když si (až poté) objednal první várku z Číny, tak zjistil, že je to nepoužitelný šunt. Zabývá se tím policie.

Odpovídá on, protože on sliboval a vybíral peníze. A regresem se může soudit s Číňany (asi v Číně) a vymáhat po nich škodu pomocí čínských exekutorů.

Švagrová zakladatelky se chce pouštět do obchodů, kterým nerozumí. Prodělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
22.3.19 11:48
@páájaa2 píše:
Jako prodejce zodpovídá za vše, zdravotní nezávadnost, autorská práva, záruku atd. Z Ali si to snad každý může objednat sám, nevím, kde v tomto hledá ten výdělek.🤔 🙂

Spíš prodělek, jestli to nemá spočítané: Pro české odběratele je přidanou hodnotou záruka českého dodavatele (která ji může taky připravit o střechu nad hlavou, případně dostat do tepláků), náklady jsou clo a DPH, které se neplatí do určité hodnoty a pro osobní použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
22.3.19 11:51

@eumedon No, videla jsem, ze to dost lidi nabizi nikoliv jako prodej, ale jako zprostředkování cehosi, ale vic jsem to nestudovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
22.3.19 11:57
@j.a.n.i1 píše:
@eumedon No, videla jsem, ze to dost lidi nabizi nikoliv jako prodej, ale jako zprostředkování cehosi, ale vic jsem to nestudovala.

Buď za něco ručí, a pak je to přidaná hodnota, za kterou je ochoten platit i někdo jiný, než hlupák, nebo neručí za nic a pak ten, kdo si chce něco koupit z Číny, nepotřebuje zprostředkovatele: Jak psala anonymní slunečnice, na nákup na AliExpresu stačí zvláštní škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
22.3.19 12:48
@eumedon píše:
Jj, nenašel jsem to, ale manželka mi referovala: Nějaký chlápek nabízel, že dodá kolo pro postižené, nebo něco takového (možná to byla jakási rikša, nebo co). Spousta lidí, včetně organizací pro postižené, si to od něho objednala, zaplatila a on, když si (až poté) objednal první várku z Číny, tak zjistil, že je to nepoužitelný šunt. Zabývá se tím policie.

https://www.pressreader.com/…616716700942

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.3.19 12:55

Tak na veškeré zboží musí mít atesty o zdravotní nezávadnosti. Pokud jí na to skočí hygiena, bude z toho mít parádní průšvih. A oni po těchto šedých dovozech jdou. Navíc chce prodávat věci pro děti, tak to si na ní extra pošmáknou. Pracovala jsem u firmy, která legálně dovážela zboží z číny a ty peripetie než se něco dalo do obchodů.....

• Citovat
  • Upravit
105
22.3.19 12:57

Jo, nákup po pár kusech umí každý, ale když bereš z číny větší množství, už to není poštovné za nic nebo za hubičku (když máš štěstí, do 20kg je to 18USD/kg, pak už jen kolem 7-8/kg), taky musíš platit CLO a DPH, neseš odpovědnost za to, co prodáváš (pro děti = certifikace o nezávadnosti materiálů, elektronika CE, prohlášení o shodě, pro styk s potravinami = testy, osvědčení). + pokud se vztahuje autorské právo/nebo je ofiko dovozce, zase problémy. Držíš záruku 2roky… To je na přicmrndávku u mateřské spousta zbytečné námahy a rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
22.3.19 12:58

@eumedon No, obcas mam.pocit, ze mnoho lidi nema ani tu zvlastni školu… Ale jinak realne, fakt existuje dost lidi, kteri nejsou schopni nakoupit ani na ceskem eshopu. No, kamarad nezvladl ani vyridit prevod k jinemu operatorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
22.3.19 13:08
@j.a.n.i1 píše:
@eumedon No, obcas mam.pocit, ze mnoho lidi nema ani tu zvlastni školu… Ale jinak realne, fakt existuje dost lidi, kteri nejsou schopni nakoupit ani na ceskem eshopu. No, kamarad nezvladl ani vyridit prevod k jinemu operatorovi.

No nedávno jsem řešila převod mobilního čísla své mamky (70let), která má předplacenou kartu. A to teda byl docela slušnej vopruz, jelikož oni vlastně nemají jak ověřit, že je to tvoje číslo, proto ti nechtějí dát převodní kódy (varianta žádosti doporučeným dopisem mě fakt rozesmála). Už nikdy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.19 13:33

@Russet Ne já se nehodlám pouštět do něčeho takovýho. Mám svojí práci a jsem tak spokojená :) Jen mi to nepřijde tak růžový, jak to švagrová prezentuje a svým způsobem bych nerada, aby se do něčeho namočila. Z jejího pohledu je to strašně jednoduchý,zařídí si živnosťák, udělá si eshop, natahá tam produkty, který se jí líbí a mohly by mít prodejnost, v případě objednávky objedná v Asii, dostane zaplaceno.

• Citovat
  • Upravit
19784
22.3.19 13:38
@Anonymní píše:
@Russet Ne já se nehodlám pouštět do něčeho takovýho. Mám svojí práci a jsem tak spokojená :) Jen mi to nepřijde tak růžový, jak to švagrová prezentuje a svým způsobem bych nerada, aby se do něčeho namočila. Z jejího pohledu je to strašně jednoduchý,zařídí si živnosťák, udělá si eshop, natahá tam produkty, který se jí líbí a mohly by mít prodejnost, v případě objednávky objedná v Asii, dostane zaplaceno.

A bude ručit dva roky. plus, pokud to budou hračky pro děti, tak bude muset mít atest zdravotní nezávadnosti. Představuje si to, jako Hurvínek válku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
22.3.19 13:41
@Janli píše:
Tak na veškeré zboží musí mít atesty o zdravotní nezávadnosti. Pokud jí na to skočí hygiena, bude z toho mít parádní průšvih. A oni po těchto šedých dovozech jdou. Navíc chce prodávat věci pro děti, tak to si na ní extra pošmáknou. Pracovala jsem u firmy, která legálně dovážela zboží z číny a ty peripetie než se něco dalo do obchodů.....

https://www.businessinfo.cz/…cr-7172.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
23.3.19 07:25

Není to úplně přesně k tématu, ale četl jsem nedávno tuto knížku:
 https://www.databazeknih.cz/…-cina-249608

V kostce: čínské fabriky neustále snižují kvalitu, dodávají nejenom závadné, ale i životu nebezpečné výrobky, hygiena žádná, něco ve smyslu ČOI neexistuje, Číňané dodají ven zboží, co by u nich zakázali prodávat anebo si ho nikdo nekoupil atd.

Jako pokud český prodejce ručí za dodávky a jejich kvalitu a pak může reklamovat a soudit se v Číně, tak to ani náhodou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat