Přerušení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonym0
25.9.10 17:12

JEEEEE,zakladatelce se velice omlouvam,ted jsem si nasla jeji prispevek na predchozi strance,asi jsem ho predtim prehledla :think: .
Tak zakladatelka pise,ze maji sice bydleni,ale do budoucna si zrejme neni jista po financni strance a to ani jeji manzel.
Tak v tom pripade je to o to horsi…neni pravda,ze kde maji deti 2,zvladne se i treti,kde jsou 3,zvladne se i ctvrte…u penez to neplati.Kdyz nejsou penize (nebo malo) neni nic.Vse kupovat a platit trikrat,krouzky,skola,skolka,obleceni,atd.,to uz neni sranda zaopatrit 3 deti prinejmensim do jejich 18ti let.

• Citovat
  • Upravit
14809
25.9.10 17:42

Jistě má v sobě embryo. Když dítě nechceme, tak je to embryo, když dítě chceme, tak je to miminko, naše holčička, náš chlapeček, Verunka, Kubíček. Ale když Verunka nebo Kubíček přijdou nevhod, tak jsou to embrya. Ono je lepší jít na potrat s embryem než s miminkem. Ale jinak je to pořád jeden a ten samý jedinec, akorát menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.10 17:46

To je v pořádku,moc všem děkuji za vaše příspěvky,,,opravdu si nevím rady,nevím co mám dělat,ve středu mám jít k panu doktorovy s tím že budu rozhodnutá co dál,,,manžel má strach že to finančně nezvládnem,proto chce abych šla na přerušení,já mám smíšené pocity,chtěla bych miminko moc,nevadilo by mi třetí dítě,ale mám také strach,jak říkáte,do budoucna toho se bojím,,,škola,kroužky,atd…je toho moc vydím to tedka dcerka nastoupila do 1 třídy a už tedka to stojí peněz a co pak na střední,,,nevím je to těžké rozhodnutí,mám strach že když na přerušení těhotenství pujdu tak že budu pak litovat,,,nevím jak se rozhodnout,,,co dělat,,,je to těžké rozhodování,,,baráček máme nový postavený,tedka ještě bydlíme teda u manželové tety jelikož čekáme až se dostaví,dodělává se voda,eletrika atd…je toho ještě moc,i toto je duvod,z toho máme také strach,barák sice máme ale co ostatní,nemáme nic,vybavení všechno musíme ještě pokoupit,,,tak nevím zda by sme to utáhli,snad se dobře rozhodnem,,,dám vám všem vědět jak to dopadne,i tak moooc všem děkuju ste hodní,,,mrzí mě takové rozhodování je to těžké,,,

• Citovat
  • Upravit
Anonym0
25.9.10 17:46

eva,tak ja to takhle nikdy nebrala,jak pises a to mam 3 deti.Pro me to bylo dite,miminko,az kdyz zacalo kopat a citila jsem pravidelne pohyby.Kazda to nazyvame jinak a kazda na to budeme mit jiny nazor,proto se debate timhle smerem vyhybam,jak jsem rekla,zbytecne dohady.

• Citovat
  • Upravit
Anonym0
25.9.10 17:50

No hlavne,aby to nevyznelo tak,ze tady anonymni podporuji v preruseni :cert: …jen chapu,kdyz si nekdo nemuze dite dovolit.
Ja sama mam deti 3 ale vsechny byly chtene,planovane,takze jsem takovy problem neresila.

• Citovat
  • Upravit
14809
25.9.10 18:06

Zkus ještě zavolat sem. Dám Ti číslo na poradnu. Nikdo tě tam nebude odsuzovat, jen to s tebou proberou, povzbudí tě. Je to bezplatné.

800 108 000

pondělí 16.00 – 21:00 hod.
středa 16.00 – 19.00 hod. čtvrtek 18:00 – 21:00 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.10 18:24

**HOLKY,HOLKY..JE TO TU JAKO VŽDY… :cry:

JÁ ZAKLADATELCE PŘEJI AŤ SE ROZHODNE TAK JAK S MANŽELEM UZNAJÍ ZA VHODNÉ.MUSÍ KOUKAT NA DVĚ DĚTI CO UŽ MAJÍ A SCHOPNOST FINANČNĚ SITUACI ZVLÁDNOUT :kytka:

TAKÉ ZASTÁVÁ NÁZOR,ŽE JE VELKÝ ROZDÍL UŽIVIT DVĚ NEBO TŘI DĚTI.NEJSEM ZASTÁNCE POTRATŮ,ALE NEODSUZUJI KDYŽ SE NĚKDO DO TAKOVÉ SITUACE DOSTANE.MANŽEL DO TOHO MÁ TAKY CO MLUVIT,PROTO NECHÁPU NÁZORY,ŽE ON DO TOHO NEMÁ CO MLUVIT 8-o **

TŘEBA ANONYM07

• Citovat
  • Upravit
4633
25.9.10 19:51
eva valoi píše:
Jistě má v sobě embryo. Když dítě nechceme, tak je to embryo, když dítě chceme, tak je to miminko, naše holčička, náš chlapeček, Verunka, Kubíček. Ale když Verunka nebo Kubíček přijdou nevhod, tak jsou to embrya. Ono je lepší jít na potrat s embryem než s miminkem. Ale jinak je to pořád jeden a ten samý jedinec, akorát menší.

Souhlasím…

A nikde nebylo zmíněno (aspoň myslím) v kolikátem tt zakladatelka je..asi si všechny vzpomínáme na UTZ ve 12tt, kdy to je už mini-človíček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
25.9.10 20:32

Zakladatelko, tak holt děti nebudou chodit do třech kroužků týdně, kolo si budou půjčovat a nebudou nosit značkový oblečení, ale budou mít sourozence, parťáka. A vy budete mít prostě trochu větší rodinu než jste plánovali.
Neuvažuj zatím co bude, až budou děti na střední, to se nějak vyvine, budete s manželem v té době oba pracovat, třeba na tom budete hodně dobře. Mysli na to co je teď, jestli máš po starších dětech výbavu a jiné potřeby pro miminko. (kdyžtak písni soukromě, ráda Ti něco pošlu)
Já věřím, že se rozhodneš správně a děťátko si necháš, protože věř mi, že i když si to teď odůvodníš jak chceš a půjdeš na potrat, tak si to budeš celý život hrozně vyčítat. Dej tom u broučkovi šanci, určitě se vám to tisíckrát vrátí a nebudeš litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.10 19:11

Manžel mi řekl že je to na mě,at se rozhodnu sama,,, nevím co mám dělat,,,zda si dítě nechat či ne,,,obávám se že to nezvládnem,,,nechci aby pak dětem něco chybělo,ještě nás čeká dodělání domečku + celkové vybavení,uspory nemáme žádné,tedka sme museli koupit nové auto tak to padlo tam,,,manžel má měsíčně čistý příjem 20 000kč já mám 6500kč,,,platíme inkaso,pojistky dětské,pak jídlo,nějaké potřeby pro děti,škola,však to znáte,,,mám obavy zda to zvládnem se třemi dětmi,,,je tu někdo kdo má třeba stejný příjem a má více dětí,,,???

• Citovat
  • Upravit
23847
26.9.10 19:20
Anonymní píše:
Manžel mi řekl že je to na mě,at se rozhodnu sama,,, nevím co mám dělat,,,zda si dítě nechat či ne,,,obávám se že to nezvládnem,,,nechci aby pak dětem něco chybělo,ještě nás čeká dodělání domečku + celkové vybavení,uspory nemáme žádné,tedka sme museli koupit nové auto tak to padlo tam,,,manžel má měsíčně čistý příjem 20 000kč já mám 6500kč,,,platíme inkaso,pojistky dětské,pak jídlo,nějaké potřeby pro děti,škola,však to znáte,,,mám obavy zda to zvládnem se třemi dětmi,,,je tu někdo kdo má třeba stejný příjem a má více dětí,,,???

Manžel je dobrý, že tě do ničeho nenutí. No, ale zas bys dostala mateřskou, ta by byla snad vyšší než 6500, teď nějak nemám tuchy jak to bude.
Radši si založ novou diskuzi, řekla bych, že je tu dost maminek, co jsou na tom podobně,(minimálně tu vím o dvou, co jsou samoživitelky a mají 3 děti), ale tohle třeba nečtou. A taky můžeš probrat ty pojistky co máte, jestli nejsou zbytečně drahé a nevýhodné. Zmiňuješ je, takže to nebude žádná zanedbatelná částka :nevim: :think: A v kolikátém jsi tedy týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
26.9.10 19:39

Ahoj, příjmy máme asi podobné, manžel kolem 20tis., já mám tedy mateřskou 7600. Občas si něco přivydělám doučováním angličtiny, ale není to pravidelný příjem. Máme hypotéku, úvěr na auto, 4500 zálohy na elektriku. Já platím z mateřské synovi internát (je na střední škole), to dělá kolem 2000 měsíčně atd. Ted´čekáme čtvrté dítě, já tedy k tomu všemu ještě dodělávám vysokou školu, zbývá mi cca rok a půl. A nikdy by mě nenapadlo, že by se některé z mých dětí nemělo narodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.10 19:40

Tak se taky raději přidám jako ANONYM - jako většina " statečných ", aby mě tu nekdo za můj názor neukamenoval.
Já si myslím, že pokud se na to necítíš, jdi na přerušení. Ono se lehce někomu napíše, že 2 nebo 3 děti - je to fuk. Nikdo nezná Tvou situaci a nikdo neví, jak si dále život představuješ. Dnešní doba je trochu jiná, škola je finančně hodně náročná, není to jenom o tom mít miminko, protože to miminko rychle vyroste. Pak se rodiče můžou přerazit, aby vydělali peníze. NIkam se pak nedostanou,ona ta dovolená je taky občas potřeba, už jen cestování autem je náročnější se třemi dětmi, jet na dovolenou, která nemusí být ani zahraniční a vyjde na hodně peněz. Děti marodí a maminka musí zůstat z práce doma a přijde o peníze, které jsou opravdu důležité. Někdo napíše, že dítě nemusí chodit do kroužků. Ale byť jeden kroužek týdně pro jedno dítě ´= placení 3 kroužků. Nevím, kde bydlíš, jestli bys tam děti mohla vodit nebo musela vozit autem. Vidím to u své dcery -já např. musím vozit.
Tady na této diskusi asi radu nenajdeš - většina Tě odsoudí jen za pomyšlení na potrat :-( . Vím, není to opravdu jednoduché. Na řeči, že pak budeš mít výčitky po zbytek života nedej. To si pak můžeš vyčítat i to, že jsi si mimčo nechala a jsi totálně " vyždímaná ". Znám dost mamin, které pak končí na antidepresivech - ale o tom se nepíše a málokterá to přizná, protože neví kudy kam. Manželé jsou věčně v práci a veškerý chod domácnosti je na ženských. Prostě se zamysli, jestli jsi - a to se týká všech členů rodiny - ochotná " slevit " a přežívat skromněji nebo sobě a dětem dopřát více.
Tím Tě nechci přesvědčovat, zda je lepší přerušení nebo si mimino nechat, to je čistě Tvoje a manželova věc. Přeju správné rozhodnutí. M.

• Citovat
  • Upravit
14809
26.9.10 19:41

Zkus zítra zavolat do té poradny,je to zadarmo. Nedáš za to nic a třeba ti to pomůže. Fakt si přeju a hlavně tomu vašemu miminku, aby se mohlo narodit…Uvidíš, že nebudeš litovat, když mu dáš život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
26.9.10 20:11

Ahoj, vůbec ti to rozhodování nezávidím. Zkus si, až budeš mít trochu času jen tak sednout a zeptej se sama sebe, co opravdu chceš. Nepřemýšlej o tom co bude za pár let, to stejně nikdo neví. Pocit uklidnění a úlevy se dostaví, až se rozhodneš, ať už to bude jakkoli.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí