Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ANONYM 07,to vis,tady se zakladatelka nesetka moc s pochopenim.Kazda ji poradi,az si dite necha,ale co bude v budoucnu s ditetem je kazde uz jedno.Materskou sice bude mit 7600kc a jak dlouho?A pri te drahote a snizovani socialnich davek,NEZAMESTNANOSTI je to jeste horsi vyhled do budoucna.
Nikdo zakladatelce v budoucnu pomahat nebude,nebude ji nikdo dite zivit,satit,starat se,ohanet se.
Proste,kdyz to nejde,tak to nejde.
Souhlasim s tebou.
ANONYM 07, ANONYM 0 Napadá vás holky, že reagujete stejně jako ty, o kterých píšete, že nepřemýšlí a že nemají dost pochopení? Myslím, že tohle zakladatelce opravdu nepomůže..
Zakladatelko, přeju ti hodně síly v tom nelehkém boji, který teď svádíš a věřím, že uděláš to, co bude v dané situaci pro tebe a tvou rodinu nejlepší. Jak už jsem jednou psala, určitě se rozhodneš správně, ať už se rozhodneš jakkoli.
![]()
Eva a Vašek píše:
ANONYM 07, ANONYM 0 Napadá vás holky, že reagujete stejně jako ty, o kterých píšete, že nepřemýšlí a že nemají dost pochopení? Myslím, že tohle zakladatelce opravdu nepomůže..Zakladatelko, přeju ti hodně síly v tom nelehkém boji, který teď svádíš a věřím, že uděláš to, co bude v dané situaci pro tebe a tvou rodinu nejlepší. Jak už jsem jednou psala, určitě se rozhodneš správně, ať už se rozhodneš jakkoli.![]()
JÁ JEN DÁVÁM TU DRUHOU MOŽNOST,A NĚKOLIKRÁT JSME PSALA,ŽE JÍ PŘEJU AŤ SE ROZHODNE TAK NEBO TAK.NEŽIJEME V POHÁDCE,ONA-ZAKLADATELKA TU POPSALA JAKÁ JE JEJICH SITAUCE A Z TOHO ODVOZUJI SVŮJ PŘÍSPĚVEK…ONO JE LEHKÉ NAPSAT ONO NĚJAK BUDE A PRAVDA TO BOHUŽEL NENÍ.TAKY BYCH CHTĚLA VÍC DĚTÍ,ALE NEMÁME NA TO TAK DALŠÍ NEBUDE…
NEZAZLÍVÁM JÍ ANI JEDNU MOŽNOST,TO ZNOVU PODOTÝKÁM,ALE PROSTĚ SI DOMA MUSÍ SEDNOUT.NAPSAT SI SEZNAM VÝDAJŮ,SPLÁTEK,ŠKOLNÉHO ATD.A PAK UVIDÍ KOLIK JIM ZBYDE,JESTLI SE TAM POLOŽKA ZA DĚTI,VEJDE JĚŠTĚ JEDNOU…JESTLI BUDOU MÍT NA TO JĚŠTĚ ŠETŘIT NA ZAŘÍZENÍ BYTU,JESTLI MAJÍ NĚJAKÉ HLÍDÁNÍ A DALŠÍ A DALŠÍ POLOŽKY..JE TO NELEHKÁ SITUACE.A DRŽÍM Í PALCE,URČITĚ BYCH JÍ NEODSOUDILA ANI ZA POTRAT ANI ZA TO SI DÍTĚ NECHAT ![]()
Je mi strašně moc líto, co prožíváš, ale rozhodni se podle svého nejlepšího přesvědčení, ať toho potom nelituješ.Za mě:Přítel má příjem kolem 28tis., já na mateřský dříve 6400, teď po zvýšení 8600 a za chvilku budu brát 7600kč.Přítel platí 9000kč na své tři děti z předchozího vztahu, takže nám zbyde něco málo přes 27tis.Bydlíme v rod. domku, platíme el.2530, plyn 1200 a vodu taky kolem 1200kč.Malýmu je pět měsíců, roste jako z vody, takže největší položka je asi za oblečení, ale neni to nijak extremní,většinou nakupuju na MMB, tam to vyjde levně, mlíko nepije, normálně malýmu vařím, takže to nevyjde nějak draze.Já každopádně určitě ještě plánuju dvě děti, zatím si na něčeho nedostatek nemůžu stěžovat, myslím si, že nejdražší je vždy první dítě, musíš koupit výbavičku, kočárek atd.Být tebou tak do toho jdu, jestliže nežijete z ruky do huby, tak určitě máte šanci to fin.utáhnout.
Držim palce, ať se už rozhodneš jakkoliv.
Issabell28 píše:
Je mi strašně moc líto, co prožíváš, ale rozhodni se podle svého nejlepšího přesvědčení, ať toho potom nelituješ.Za mě:Přítel má příjem kolem 28tis., já na mateřský dříve 6400, teď po zvýšení 8600 a za chvilku budu brát 7600kč.Přítel platí 9000kč na své tři děti z předchozího vztahu, takže nám zbyde něco málo přes 27tis.Bydlíme v rod. domku, platíme el.2530, plyn 1200 a vodu taky kolem 1200kč.Malýmu je pět měsíců, roste jako z vody, takže největší položka je asi za oblečení, ale neni to nijak extremní,většinou nakupuju na MMB, tam to vyjde levně, mlíko nepije, normálně malýmu vařím, takže to nevyjde nějak draze.Já každopádně určitě ještě plánuju dvě děti, zatím si na něčeho nedostatek nemůžu stěžovat, myslím si, že nejdražší je vždy první dítě, musíš koupit výbavičku, kočárek atd.Být tebou tak do toho jdu, jestliže nežijete z ruky do huby, tak určitě máte šanci to fin.utáhnout.Držim palce, ať se už rozhodneš jakkoliv.
5M. A MLÉKO NEPIJE A UŽ MU VAŘÍŠ?
PROMIŇ,ASI PŘEKLEP NE?
![]()
ZBYDE VÁM JAKO ZAKALDATELCE ALE TY NEZMIŇUJEŠ HYPOTÉKU NAROZDÍL OD NÍ
TO SE PAK OPRAVDU ŽIJE JINAK ![]()
Holky, proč tolik anonymů? To se stydíte pod svůj názor podepsat? Ono to taky něco vypovídá, asi cítíte, že ty vaše rady nejsou úplně košer. Tak to je příště lepší raději nepsat nic…
Magi píše:
Holky, proč tolik anonymů? To se stydíte pod svůj názor podepsat? Ono to taky něco vypovídá, asi cítíte, že ty vaše rady nejsou úplně košer. Tak to je příště lepší raději nepsat nic…
Zkus si najít jinou dikuzi na toto téma a pak pochopíš proš tu spousta z nás píše anonymně.Pak se jěště dočíst,že vlastně podporuješ potraty atd. ![]()
já neodsuzuji ženy ať se rozhodnou jak se rozhodnou.jen se mi nelíbí,že když je chlap proti dítěti tak bych hokopla do pr… jak už tady několikrát padlo,žena je vlastně ku..a když byla nevěraná jednou a je z toho těhotná.Z takových názorů je mi špatně ![]()
Anonymní, ale to si trochu protiřečíš. V prvním odstavci píšeš, že anonymní jsi kvůli netoleranci ostatních vůči Tvému názoru.
A ve druhém odstavci sama vyjadřuješ zvracejícím smajlíkem a svými výroky svůj netolerantní postoj k ostatním názorům.
Takže příště budem anonymní všichni a pořádně se pod rouškou anonymity pohádáme ![]()
Magi píše:
Anonymní, ale to si trochu protiřečíš. V prvním odstavci píšeš, že anonymní jsi kvůli netoleranci ostatních vůči Tvému názoru.
A ve druhém odstavci sama vyjadřuješ zvracejícím smajlíkem a svými výroky svůj netolerantní postoj k ostatním názorům.
Takže příště budem anonymní všichni a pořádně se pod rouškou anonymity pohádáme
Rejpalka..nemusím ti vysvětlovat proč píši anonymně
Ve druhém odstavci nepíši že jsem anonymní kvůli jiným názorům
Raději poctivě čti než se zase do někoho budeš navážet ![]()
Anonymní píše:Magi píše:
Takže příště budem anonymní všichni a pořádně se pod rouškou anonymity pohádáme![]()
Rejpalka..nemusím ti vysvětlovat proč píši anonymně
Ve druhém odstavci nepíši že jsem anonymní kvůli jiným názorům
![]()
![]()
![]()
Raději poctivě čti než se zase do někoho budeš navážet
Promiň,jsem to špatně pochopila.Zvracejí smajlík nepoužívám moc často.Jen mi vadí,že jsou mnohdy ty ženy zoufalé a přijdou si sem o radu a končí to jak už jsem psala
Snažila jsem se jich několikrát zastat a bohužel se najdou takové které jsou až zlé.Proto píši anonymně do takovýchto diskuzí
Nemá to nic dělat s tím,že bych svému názoru nevěřila anebo bych ho nepovažovala za košér ![]()
Anonymní, asi Ti rozumím. No já se zas buď podepíšu, nebo když mi to přijde moc kontroverzní a rozhádané, tak radši nepíšu vůbec.
Tak pěkněj večer ![]()
A zakladetelce hodně sil…
Taky si vždy říkám,že nanepíšu,ale někdo musí napsat i jiný názor než ten „košér“. ![]()
hezký večer i Tobě ![]()
Anonymní píše:Issabell28 píše:
Je mi strašně moc líto, co prožíváš, ale rozhodni se podle svého nejlepšího přesvědčení, ať toho potom nelituješ.Za mě:Přítel má příjem kolem 28tis., já na mateřský dříve 6400, teď po zvýšení 8600 a za chvilku budu brát 7600kč.Přítel platí 9000kč na své tři děti z předchozího vztahu, takže nám zbyde něco málo přes 27tis.Bydlíme v rod. domku, platíme el.2530, plyn 1200 a vodu taky kolem 1200kč.Malýmu je pět měsíců, roste jako z vody, takže největší položka je asi za oblečení, ale neni to nijak extremní,většinou nakupuju na MMB, tam to vyjde levně, mlíko nepije, normálně malýmu vařím, takže to nevyjde nějak draze.Já každopádně určitě ještě plánuju dvě děti, zatím si na něčeho nedostatek nemůžu stěžovat, myslím si, že nejdražší je vždy první dítě, musíš koupit výbavičku, kočárek atd.Být tebou tak do toho jdu, jestliže nežijete z ruky do huby, tak určitě máte šanci to fin.utáhnout.Držim palce, ať se už rozhodneš jakkoliv.
5M. A MLÉKO NEPIJE A UŽ MU VAŘÍŠ?
ZBYDE VÁM JAKO ZAKALDATELCE ALE TY NEZMIŇUJEŠ HYPOTÉKU NAROZDÍL OD NÍPROMIŇ,ASI PŘEKLEP NE?
![]()
TO SE PAK OPRAVDU ŽIJE JINAK
Ano vařím, po poradě s Dr., kdy se odstavil od prsa, následně od mléka z flašky jsem byla nucena začít s příkrmama, nevím, co je na tom divného, to jsem ho měla nechat umřít hlady?Každý dítě prostě mlíko nepije!!!Nějak to nechápu!
A do minulého měsíce jsme splácely 5000kč půjčku na pozemek.Já říkám, že když se chce, tak jde prostě skoro všechno, ale samozřejmě je na zakladatelce, jak se rozhodne, každopádně jí přeji hodně štěstí.
Heled´zakladatelko. Jsem další anonym,protože občas je to tady lepší,vzhledem k zarytým názorm některých maminek… Budu mít klid. ![]()
Předem ti přeji,atˇten úraz nekončí mateřstvím (zatím nic nevíš jistě ani ty,ani my),jde vidět,jak jsi z této situace sama zoufalá a nevíš,jak se rozhodnout. Před x lety jsem na tom byla úplně stejně,jako ty. Stejně..No mně to těhotenství potvrdili a fakticky další dítě by byl tenkrát a dalších pěkných pár let opravdovej chudák. A my s ním. Výhledově- ano,obléct by bylo do čeho,kočár by taky zůstal,ale jak dál? Jak si snížit ještě víc už tak nízký rozpočet? Jak zajistit tomu dítěti důstojné dětství? Jak si být jisti,že ty peníze opravdu jednou budou ? Těch jak bylo nespočet. Já na potrat zoufale nechtěla,hledala jsem východiska.Kolem mně ale byli rozumnější lidé,kteří naši situaci viděli pragmaticky a nestranně ,jak opravdu byla a potrat zvítězil. Vzpamatovávala jsem se z toho dobré 3 roky, nebylo to lehké,ale byla to jen moje věc. Dnes, s odstupem hodně let tento krok vidím jako ten nejrozumnější.
Otěhotnět mi tento počin po dalších pár letech nezabránil,tentokrát jsem si mohla těhotenství vychutnat plnými doušky a těšením se na toho malého človíčka. Ne s výčitkami,zda jej budu moct vůbec nějak zabezpečit.
Držím ti pěsti a jak již tady bylo řečeno-atˇnapíšem cokoli,bude to jen a jen tvé rozhodnutí,za které si poneseš důsledky ty sama.V obou směrech. Myslím si,že i tvůj muž má do toho co mluvit,byli jste u toho oba,takže oba by jste měli zvážit vaši situaci a pokud bude nutno se podle toho rozhodnout.
Držím pěsti
NEVÍM ZDA ČTETE CO ZAKALDATELKA PÍŠE.MAJÍ SICE BARÁČEK POSTAVENÝ,ALE NEZAŘÍZENÝ.VÝDAJŮ PŘED SEBOU MAJÍ ZŘEJMĚ VÍC NEŽ DOST.MANŽEL BUDE OD NEVIDÍM DO NEVIDÍM V PRÁCI A ONA SAMA,BARÁK NA KRKU,3 DĚTI A OBA BUDOU VYŠŤAVENÝ,UHONĚNÝ…TO JE ŽIVOT?
MĚLI BY S MATEŘSKOU PŘÍJEM 27 600KČ !!!
A NEZAMÝŠLET SE CO BUDE ZA PÁR LET?TO BY SE PRÁVĚ SAKRA MĚLA ZAMYSLET,PROTOŽE DÍTĚ POROSTE A VÝDEJE NA NĚJ TAKY.
OBDIVUJI MAMINKY CO MAJÍ KUPU DĚTÍ
JÁ MÁM ZNÁMÉHO,MAJÍ BARÁK-NE NOVOSTAVBU,HYPO,DOJÍŽDĚNÍ,ŽENU NA MATEŘSKY A ČEKAJÍ DRUHÝ.KRÁSNÝ,BUDOU MÍT DVĚ DĚTI
,ALE Z ČEHO BUDOU ŽÍT.ON NEMÁ PENÍZE ANI NA SVAČINU DO PRÁCE
OBLEČENÍ PRO PRVNÍ VĚTŠINOU DOSTÁVÁ A HRAČKY TAKY…A VÍTE CO,OKOLÍ TO VIDÍ A UKAZUJE SI NA NĚJ JAKO NA NĚJAKÝHO SOCIÁLA… 
PAK ZNÁM DALŠÍ ZNÁMOU,KTERÁ JE SAMA SE 2 DĚTMA..JOGURT VIDÍ JEN VE ŠKOLCE NEBO KDYŽ HO PŘINESE NÁVŠTĚVA A OVOCE A ZELENINU TAKY
TAK PROSÍM NEJDŘÍV PŘEMÝŠLEJTE NEŽ VYPUSTÍTE NEHORÁZNOU KRAVINU Z PUSY,ŽE NENÍ ROZDÍL MÍT TOLIK A TOLIK DĚTÍ
ANONYM07