Přerušit antibiotika?

151
25.1.17 09:55

Přerušit antibiotika?

Dobrý den, dnes jsem dostala antibiotika na 14 dní, protože mě pálí čurání. Doktorka teprve dnes poslala moč na rozbor a výsledky bude vědět v pátek s tím, že je mám začít brát už dnes. V pátek ale jdu na ples, a chtěla bych si dát skleničku, dvě vína. Myslíte, že bych mohla v pátek léky vynechat a nasadit je zpátky v sobotu? Nebo je vůbec nenasazovat a začít je užívat až v sobotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49
25.1.17 09:57

To ani náhodou nedělej, když je přerušíš, vytvoříš si rezistenci na antibiotika a budeš v háji pak. Ber je v kuse, žádný přerušování. A já osobně při pálení čurání začla brát antibiotika hned bez výsledků, co mi předepsala doktorka, není dobré si zahrávat se záněty a začít brát antibiotika, co nejdříve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
25.1.17 09:58

Přerušovat léčbu antibiotiky? Ne nepřerušovala.
Je lepší ples s problémy a bolestmi u močení bez léků nebo bez větších problémů a bez alkoholu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
25.1.17 09:59

Rozhodně nevynechávej. Pokud bez té skleničky nemůžeš být, tak si ji dej, nic se nestane ani při braní ATB. Nesmíš ale vypít celou láhev samozřejmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145

Jestli si chceš zadelat na rezistenci, tak výsad. Jestli chceš riskovat poradny zánět třeba i s ledvinami, tak nenasazuj.
Svatá prostotou, fakt by ti to víno stálo za to? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298

@Kallya prerusit urcite ne. Nanejvys teda pockej do patku na vysledky a ber od soboty, kdyz to vydrzis. Ale zanet mocaku neni sranda, muze prelezt na ledviny a to je pak teprve pecka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191

Zalezi na tom, jak moc jsou problemy vazny. Pri akutnim zanetu mocaku je clovek rad, ze vubec doleze k Dr pro antibiotika a modli se, aby to uz konecne zabralo.
Na paleni pri curani obvykle zabiraji brusinky a urologicky caj. Ja mam tohle paleni vetsinou ve spojitosti s gynekologickou mykozou, prelecim se Gynopevarylem a mam klid.

chtelo by to podle me udelat i vyter na gynde, mne trvalo nekolik let, nez jsem prisla na to, z ceho ty problemy jsou.

K dotazu - pokud te jen trochu pali pri curani, nasadila bych brusinky a caj, hodne pila a antibiotika zatim nebrala(cim min antb do sebe nacpes, tim lip). Pokud se to nejak hodne zhorsi - nasad je.

Kazdopadne pocitej s tim, ze alkohol neni na urologicke problemy dobry.
A kdyz uz antb nasadis, tak brani neprerusuj, pak ta lecba nema smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101773
25.1.17 10:00

@Kallya No a pak se člověk diví, že je stále víc mrch na ATB resistentních :zed: Asi to není tak vážné, když řešíš, jestli je kvůli jedné skleničce vína nasadit nebo ne, tak se na ně prostě vykašli úplně a máš to. Plus tedy nechápu, proč by si s ATB nemohl dát člověk skleničku vína, když je to tedy na plese nezbytné a není možné si dát místo toho skleničku nějakého nealka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
25.1.17 10:00

Nenasazuj to třeba vůbec a počkej, až se ti rozjede zánět ledvin… Jestli ti to za to víno bude stát :nevim: jako sorry ale to je dotaz na Oscara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
25.1.17 10:02

Hele, to je fakt blbý nápad. jak psala výše @ivanapesk zaěláš si tím na rezistenci na antibiotika a když budeš čekat až do soboty, tak taky můžeš tou dobou už čůrat krev… zánět močáku fakt není žáná sranda. Já osobně bych teda odpískala i ten ples jako takový. Nevím jak reaguješ na antibiotika ty, ale mě vždycky totálně položí a jsem schopná první tři dny jen spát a jíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101773
25.1.17 10:11

@nozu Tak já bych třeba nasadila ATB a v klidu na ples šla, vlastně ani na sobě nepoznám, že je beru a za 3 dny už mi na močák i v pohodě zaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
25.1.17 17:38

@j.a.n.i1 jojo, to je hlavně o tom, jak kdo snáší antibiotika. U sebe právě vím, že bych to nedala. Zakladatelka si to musí vyhodnotit sama. Já třeba obdivuju lidi, co zvládají chodit s antibiotiky do práce. Já to nedávám, musím být doma (otázka je, jestli to není pro organismus lepší :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
25.1.17 17:58
@nozu píše:
@j.a.n.i1 jojo, to je hlavně o tom, jak kdo snáší antibiotika. U sebe právě vím, že bych to nedala. Zakladatelka si to musí vyhodnotit sama. Já třeba obdivuju lidi, co zvládají chodit s antibiotiky do práce. Já to nedávám, musím být doma (otázka je, jestli to není pro organismus lepší :think: )

S antibiotiky chodim normálně do práce. Ted mam teda do konce týdne volno. Ale jinak me to problem nedělá. Antibiotika jsem nasadila a budu se snažit zabavit bez alkoholu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101773
25.1.17 21:32

@nozu Tak já bych řekla, že záleží na co jsou a co má člověk za práci… třeba zrovna u toho močáku a kancelářské práce mi to přijde celkem OK. S ATB na počínající zápal plic je to samo něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
26.1.17 11:16
@Kallya píše:
Dobrý den, dnes jsem dostala antibiotika na 14 dní, protože mě pálí čurání. Doktorka teprve dnes poslala moč na rozbor a výsledky bude vědět v pátek s tím, že je mám začít brát už dnes. V pátek ale jdu na ples, a chtěla bych si dát skleničku, dvě vína. Myslíte, že bych mohla v pátek léky vynechat a nasadit je zpátky v sobotu? Nebo je vůbec nenasazovat a začít je užívat až v sobotu.

no já bych tedy antibiotika určitě nevysazovala.tak nedáš víno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí