Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, jaké jste měli omezení v době před operací-než se vubec o operaci rozhodlo a pak po ní? Pomohla vám oerace? Děkuji ![]()
@Misanka2 píše:
Zdravím, jaké jste měli omezení v době před operací-než se vubec o operaci rozhodlo a pak po ní? Pomohla vám oerace? Děkuji
Ahoj zajímalo by mě, jestli jsi po operaci krční ploténky?? Já totiž jo, vyměnili mě rovnou dvě a teď jsem v rekonvalescenci. Pokud chceš, ozvi se, sem pak ti pošlu soukromou zprávu. A je tu ještě někdo po operaci krční meziobratlové ploténky?? Anonym - soukromá věc
Sestřička na oddělení v nemocnici, kde jsem teď byla, tam chodila pořád s límcem. A daly jsme se do řeči. Byla na operaci dvou plotének na krční páteři a nepomohlo to prý vůbec. Ani následná rehabilitace. Teď jí vnucují reoperaci, ale ona už to odmítá…
@Anonymní píše:
Sestřička na oddělení v nemocnici, kde jsem teď byla, říkala, tam chodila pořád a límcem. Taknsk se dali do řeči, byla na operaci dvou plotének na krční páteři a nepomohlo to pro vůbec. Ani následná rehabilitace. Teď jí vnucují reoperaci, ale ona už to odmítá…
tak mě to naopak pomohlo moc
já jsem teď momentálně bez obtíží. Ale zase na druhou stranu mě příjde, že mám málo informací, tak jsem si chtěla promluvit s někým, kdo to zažil. Před operací jsem trpěla šílenou bolestí hlavy, věčně jsem byla unavená, špatně jsem viděla, bolely mě ruce a teď mám sice nějaký ten pooperační stav, ale neskutečná úleva!! ![]()
@Anonymní píše:
Sestřička na oddělení v nemocnici, kde jsem teď byla, tam chodila pořád s límcem. A daly jsme se do řeči. Byla na operaci dvou plotének na krční páteři a nepomohlo to prý vůbec. Ani následná rehabilitace. Teď jí vnucují reoperaci, ale ona už to odmítá…
a mě bylo řečeno doktorem, že se rehabilitace na krční páteř nedávají
že si to mám rozhýbat sama 10týdnů po operaci.
@Anonymní píše:
tak mě to naopak pomohlo mocjá jsem teď momentálně bez obtíží. Ale zase na druhou stranu mě příjde, že mám málo informací, tak jsem si chtěla promluvit s někým, kdo to zažil. Před operací jsem trpěla šílenou bolestí hlavy, věčně jsem byla unavená, špatně jsem viděla, bolely mě ruce a teď mám sice nějaký ten pooperační stav, ale neskutečná úleva!!
Tak držím palce ono se to vetšinou zajizví a pak to začne nanovo.
@Anonymní píše:
a mě bylo řečeno doktorem, že se rehabilitace na krční páteř nedávajíže si to mám rozhýbat sama 10týdnů po operaci.
coze??? máš nárok i na lázně.
@Anonymní píše:
a mě bylo řečeno doktorem, že se rehabilitace na krční páteř nedávajíže si to mám rozhýbat sama 10týdnů po operaci.
Zkus šikovného fyzioterapeuta případně SM systém.
@Pudloslava píše:jo lázně mě nabízel, ale rehabky ne, to prý každý sam
coze??? máš nárok i na lázně.
@P4ja píše:
Tak držím palce ono se to vetšinou zajizví a pak to začne nanovo.
ty máš zkušenost???
@Anonymní píše:
Byl jsem „reklamovat“ cca 5 let starou operaci ramene - brnění, bolestivost ruky, atd.
Ortoped na základě RTG naznal, že je to od krční páteře - nabořené plotýnky, na operaci to není - a vypsal poukaz na rehabilitaci…
Jinak doktor asi může napsat rehabku, popř. lázně prakticky na cokoliv, jen musí chtít…
![]()
Když jsem chodil na rehabilitaci po úrazu ramene a pak znova po operaci, vynikající přístup na rehab. oddělení v Jihlavě, primářka MuDr. Škodová též perfektní… ![]()
@bse.pedro píše:
Byl jsem „reklamovat“ cca 5 let starou operaci ramene - brnění, bolestivost ruky, atd.
Ortoped na základě RTG naznal, že je to od krční páteře - nabořené plotýnky, na operaci to není - a vypsal poukaz na rehabilitaci…
Jinak doktor asi může napsat rehabku, popř. lázně prakticky na cokoliv, jen musí chtít…![]()
Když jsem chodil na rehabilitaci po úrazu ramene a pak znova po operaci, vynikající přístup na rehab. oddělení v Jihlavě, primářka MuDr. Škodová též perfektní…
jo, já to vím, toto je moje už druhá operace krční páteře (nádor v té oblasti), tenkrát jsem vždycky na rehabilitace chodila, teď mě zaskocili tím, že už ne
prý a co byste chtěla rehabilitovat na krku?
já doufám, že se najde někdo, kdo má taky vyměněný plotýnky nebo jednu plotýnku.. mě spíš zajímá, jestli budu nějak omezená ve sportu a tak. K lékaři jedu až za 3 měsíce a tam je to jen jasně, stručně, výstižně a u nás na okrese nic nevi ![]()
@Anonymní píše:
jo, já to vím, toto je moje už druhá operace krční páteře (nádor v té oblasti), tenkrát jsem vždycky na rehabilitace chodila, teď mě zaskocili tím, že už neprý a co byste chtěla rehabilitovat na krku?
já doufám, že se najde někdo, kdo má taky vyměněný plotýnky nebo jednu plotýnku.. mě spíš zajímá, jestli budu nějak omezená ve sportu a tak. K lékaři jedu až za 3 měsíce a tam je to jen jasně, stručně, výstižně a u nás na okrese nic nevi
Zřejmě jsi při předchozí operaci nabrala rehabilitaci do zásoby, takže teď už netřeba…
![]()
Nebo předpokládají, že už jsi mazák a zvládneš kývat hlavou a kroutit očima bez povelů rehabilitační sestry… ![]()
Jinak některé procedury jsou opravdu silně erotické, kdysi jsem si velice užil reflexní masáž zatuhlé krční páteře…
![]()
@Anonymní píše:
ty máš zkušenost???
No, od pár známých, kterým se to nás chvíli zlepšilo a potom se to zase zhoršilo. A taky od svého neurologa, který mě varoval. Že operace bývá řešením jen pro ty nejhorší případy. Jinak nejlepší rhb a cvičení.
@bse.pedro asi jo
to vypadá, že už asi nemám nárok
ale tak to je jedno, já jsem si zašla k nám na ortopedii a s tím mě tu pomůžou, když jsem jim řekla oč jde, si nějak netroufám sama s tím nějak hýbat ![]()
já bych chtěla jednou zažít takovou tu masáž, jak ti šlapou po zádech, drží se těch tyček a choděj a masírují nohama ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj zajímalo by mě, jestli jsi po operaci krční ploténky?? Já totiž jo, vyměnili mě rovnou dvě a teď jsem v rekonvalescenci. Pokud chceš, ozvi se, sem pak ti pošlu soukromou zprávu. A je tu ještě někdo po operaci krční meziobratlové ploténky?? Anonym - soukromá věc
Nebyla, budu ráda za info. Stále mě to trápí. Děkuji