Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já znám pár, který tuhle metodu používá přes 20 let a nikdy žádné neplánované těhotenství nebylo ![]()
Mají 2 děti, ale plánované.
u nás prakticky taky zatím jedno mimčo
u našich zřejmě všechny 3 a u sestřenky všech 6
noa prej teď po tom 7 už asi nějakou antikoncepci zkusí
-ba ne dělám si srandu oni prej chtěli tolik dětí
Tak já mám „přerušované“ první 2 děti.teď to třetí je plánované ![]()
U nás teda tahle metoda funguje a jiné selhávají. Syna máme navzdory antikoncepci, po něm jsem měla tělísko a selhalo také(kvůli velkému riziku poškození těhotenství skončilo interupcí). Pak už jsem antikoncepci nedůvěřovala a nechala to na manželovi celých 14 let se nic nepřihodilo a když jsme se pro miminko rozhodli plánovaně povedlo se hned první měsíc. Teď jsem po porodu chvíli užívala prášky, ale začaly se hádat s mými hormony a kvůli kojení jiné nemůžu tak máme zase stejnou metodu.
naše Domča je taky přerušovaná ![]()
A nikdo nevěří, že její budoucí „skorodvojče“ je plánované a chtěné ![]()
Používáme metodu už 5,5 let a zatím nic neplánovaného nebylo.
![]()
Nám teda funguje, manžel neposílá žádný předvoj. ![]()
my máme zatím jedno přerušované
od porodu teda používám pro jistotu kondom
ale ten jsme před tím používali taky ale pak čím dál častěji nebyl po ruce tak jsem zvědavá jak dlouho nám to vydrží tentokrát ![]()
jizvíková píše:
bude to znít blbě, ale jsem ráda, že je vás tolikplno lidí mi totiž nevěří, že to jako antiko metoda moc nefunguje, spíš, že je to o náhodě. Bohužel na to často spoléhají puberťáci, což je asi nejhorší možná skupina
Holky, a vy co máte dětičky po přerušovaném sexu, jak to u vás bylo? Chlap to neuhlídal, nebo jste měli pocit, že jo, a stejně nějaká spermijka utekla? ![]()
Ja mam prerusovany sex 10let z toho prvni dcera je planovana a druha je prerusovane neplanovana
a praktikuju dal ![]()
moje kamarádka má přerušovanou soulož už několik let s přítelem a ještě neotěhotněla,žádnou antikoncepci nebere
Tak my máme taky jedno „přerušovaný“
Brala jsem antikoncepci asi čtyři roky a pak už jsem nechtěla ze zdravotních důvodu a kondom je pro nás nepříjemný, pak mě ten sex ani nebaví ![]()
Sice není Domík plánovaný, ale od samýho začátku moc chtěný, takže toho nelituju. No a v týhle antikoncepční metodě pokračujeme dále
Jinak nám to vydrželo dva roky než to „uklouzlo“ ![]()
U nás to bylo taky tak, vysadila jsem prášky s tím, že si dáme pozor, ale pokud se stane, tak budeme rádi a hle, v březnu jsem byla těhu
ale přesně vím, kdy se to stalo a to jsme si hold dávali pozor, ale docela nepozorně
A teď taky antikoncepci neberu, už 2 roky, ale miminko nechceme a jsem líná jít na gyndu ![]()
Taky takové dítko čekáme, přítel ale nedávno přiznal, že si až zas takový pozor nedával. no co byste mu na to řekly! ![]()
Musím ale dodat, že jsme teď oba moc rádi!