Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Sice nemám zkušenosti, ale moc by se mi to líbilo
bohužel na to asi nikdy nebudeme mít ![]()
@Lizzi Tak třeba zde zjistíš/me, že to není tak nákladné, jak si můžeme myslet : ) Moji známí si pronajali v červenci/srpnu, tedy hl. sezóně, velký byt v domku přímo na pláži za necelých 18 tis na měsíc, takže tuším, že v zimě to může být klidně i polovina…?
Nejsme vylozene sezonni, zijem na jihu vetsinu roku, na leto zdrhame do CR ![]()
cenove to opravdu nevychazi nijak draho, je spousta bytu u more, kde majitele vydelavaji v lete a pres zimu pronajimaji za mene nez tretinu. naklady na zivot jako jidlo, benzin jsou v podstate stejne jako v CR. Drazsi jsou sluzby a jidlo venku.
nicmene pokud chce vylozene do tepla, tak musis hodne na jih. my jsme na urovni sicilie, jizneji nez treba mallorca nebo sardinie a zima je fajn, ale nevim, jeslti bych to nazvala „teplem“, takovy ledovy ficak od more dokaze sve
a problem je, ze 80% bytu, co se pronajimaji, tak je staveno na leto, tudiz topeni mizerne, okna jednoduche, neni vyjimkou, ze tam vylozene tahne
co je nadherne a oproti CR super je jaro a podzim.
Co myslíš „v teple“. Mně by třeba takhle vyhovovala nějaké to jížní Španělsko. Byli jsme tam několikrát pracovně v lednu, když se zadařilo bylo přes 20st, ale i tam přes zimu občas zaprší.
Tak já myslím, že samotný pobyt tam asi o moc dráž nevyjde, když tam lidí nejsou jako turisti, ale prostě tam bydlí. Ale tohle je dost závislé na zaměstnání. Těch zaměstnání, když se člověk může na několik měsíců sebrat a jet bydlet k moři, asi moc nebude. Zase být tam sama s dítětem a manžel doma v práci, by mě nebavilo ![]()
Zakladatelka
Tím teplem myslím asi spíš Kanáry (nebo ještě někde je takto celoročně teplo???), strávila jsem jednu zimu ve Španělsku a byla pro mě daleko únosnější než u nás, ale když už někam, tak více do tepla. I proto, jak píšeš @Ali-Ali Nemáš tip na stránky?
Zatím vidím všude ceny minimálně 40 tis na měsíc za malý domeček, to je docela dost, čekala bych méně. Ale možná hledám úplně nesprávně.
Jinak ta administrativa - zalezi kam a na jak dlouho. predpokladam, ze na min nez 6 mesicu, takze zustavas residentem v CR, kde mas dale zdravotni pojisteni, danove povinnosti, odpadky atd. do zahranici bud cestovni pojisteni nebo pri castych a dlouhych pobytech mistni soukrome.
pokud se nestavas residentem, tak nic moc dalsiho neresis.
@Ali-Ali Super, děkuju, to jsem si myslela, že by tak mohlo být, to je dobrá zpráva. Jde o pobyt max. 3 měsíce.
@Anonymní píše:
ZakladatelkaZatím vidím všude ceny minimálně 40 tis na měsíc za malý domeček, to je docela dost, čekala bych méně. Ale možná hledám úplně nesprávně.
na vetsine realitnich webu jsou bezne dlouhodobe najmy. pak jsou weby zamerene na sezonni pronajmy, ale tam zas jsou casto jen letni pobyty.
ono hodne zalezi kde - tam kde jezdi hodne cizincu i v zime vcetne Skandinavcu, Nemcu, Holandanu (Kanary tam patrit budou), tak ty ceny nebudou dramaticky nizke ani v zime.
tady (oblast mezi Valencii a Andalusii) se da pronajmout moderni pekny byt s 2 loznicema u more za 700eur, kdyz ho uvolnis na hlavni sezonu. starsi nebo dal od more za 400. u domku myslim, ze to pod 1000 nepujde.
Co se týče Kanarských ostrovů tak tam je v zimě relativně teplo, přes 20°C, ale nachází se tam dost turistů, kteří tam jezdí na golf, takže nevím jestli zrovna Kanarské ostrovy jsou místem, kde bude v zimě ubytování levnější než v létě, možná je dokonce dražší (v těch vilkách)
a stránky kde bych to hledala: booking.com, airbnb.cz a podobné. Pak když se domluvíš přímo s majitelem, že bych chtěla přijet zase příští rok tak ti to pronajme určitě levněji ![]()
http://www.fotocasa.es/…lado/listado?…
muzes zkusit tady, ale jsou to klasicke dlouhodobe pronajmy, clovek by muzel hledat, kde dovoluji i kratkodoby pobyt (casto je minimum 1 rok)
tady na tomhle webu to je na kratkodobe pronajmy, vetsina ma cenu jen za noc nebo za tyden, coz vychazi draho, ale nektere maji i mesicni sazby, treba tenhle:
http://es.rentalia.com/121842
Neporadím, ale toto je můj sen-trávit zimu u moře. Zimu nesnáším, úplně mě vysává, mám z ní depky. Takže tiše v dobrém závidím ![]()
Zakl.
@Adinka_2012 Jsem na tom přesně, jak píšeš, k založení této diskuze mě vedla už několikaletá a zatim se stupňující zimní depka, není to jen, že mě zima nebaví, ale opravdu jsem v úplně ponurém stavu, fuj. Asi jsem se špatně narodila. Takže letos už jsme se dobrali k tomuto řešení.
Ahoj, je tu někdo, kdo tráví nebo trávil zimu mimo ČR, konkrétně v teple u moře? Pokud ano, ráda bych si popovídala o administrativních složitostech, o tom, jak to berou děti (mimoškolní), kde se dá sehnat domek k pronájmu (na internetu zatím nenacházím vhodné ubytování), jak to vychází cenově v oblastech jižní Evropy, zda jste tam někdy samy s dětmi a partner pracovně v ČR, nebo jste po celou dobu spolu…
Anonym zachovávám z důvodu možných souvislostí. Děkuju, těším se na příspěvky - snad budou : )